malux20 16.12.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 to nie jest 1 domzwróć uwagę że nie piszę wprost że gruntowa jest lepszatylko że powietrzna ma jakieś minusy które mi się nie do końca podobają[rozumiem że innym mogą nie przeszkadzać] dziękuję miki za czytelną odpowiedzw moim przypadku te 300zł to niewinna kwota szkoda że podnosi mi koszty grzania o 30% lekko licząc[wrzućcie to chłopakom od elektryki to będą mieli ubaw większy od was- jeszcze jak skojarzą optymalne wykorzystanie taryf to zupełnie] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.12.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 no nie mam zamiaru przechodzić na grzałki [chyba że jakaś składka dla dobra ludzkości]ozc moim zdaniem się zgadza a jak będzie pomyłka o 20- 30 % to da się przeżyć -to 200-300zł u mnie ja szacuję cop pompy w sezonie grzewczym w okolicach 2,3-2,4 na maxa to te ozc się zgadza mi .a brykiet[jego wart opałową to łatwo policzyć- myślę że nawet dokladniej niż cop powietrznej] no właśnie papier wszystko przyjmnie -dotyczy to także parametrów i charekterystyki pracy pomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 16.12.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Oczywiście że będzie.. Sam moduł kosztuje około 750zł netto plus liczniki energii z wyjściem impulsowym plus ciepłomierz itp.. Całość opomiarowania wychodzi na poziomie 2500zł netto z montażem i niż nie da się zjechać.. Koszt roczny dostępu około 125zł. Dlaczego tyle to trwa?? Po pierwsze trzeba sprawdzić w działaniu taki monitoring co najmniej jeden pełny sezon aby móc wyłapać wszystkie niedociągnięcia. Po drugie samo postawienie całości w komplet jest bardzo kosztowne a finansuje to ja ze swoich prac serwisowych a nie żadna duża firma. Po trzecie dopiero w lutym dostane pierwsze dwa moduły wpinane na szynę spakowane do jednego pudełka. Które przyjdzie wraz z czujnikami i oprogramowaniem.. Po czwarte gotowy moduł musi przejść testy i dopiero po tym czasie może trafić na rynek.. Po piąte - pierwsze zamówienie będzie musiało się składać z 100 modułów. Po szóste - nadal negocjuje stawki z operatorami GSM o koszty transferu informacji Po siódme - kiedy spełnię wszystkie te punkty to wtedy spokojnie będzie można to puścić w ogół. Na tą chwilę urządzenie nie jest do końca spięte a co za tym idzie nie mam gwarancji co do prawdziwości pomiarów i wyników a nie chciał bym puścić czegoś co może wprowadzać w błąd do użytku.. oj miki ale ty mydlisz oczy ludziom, to mnie monitorung kosztuje rocznie 100 zł za transfer, utrzymanie strony z supportem 7/24 100 rocznie 100 modułów, myślisz że komuś będzie się chciało wszystkie przeglądać, co ty chcesz w każdej wsi miec swoje urządzenie negocjujesz stawki operatorem GSM dobre, co ty chcesz transferować filmy sam moduł to 1400 zł netto + czujniki i liczniki, ja jestem zadowolony, a tak wogóle to chcesz zainwestowac 200 tys w monitoring? dla mnie to jeden wielki kit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.12.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 [wrzućcie to chłopakom od elektryki to będą mieli ubaw większy od was- jeszcze jak skojarzą optymalne wykorzystanie taryf to zupełnie] Jaki masz problem z taryfami? Umiesz liczyć? Co innego u mnie przy grzejnikach - można się zastanawiać z uwagi na bark akumulacji. Weź najgorszy scenariusz - różnica temperatur noc/dzień na poziomie 0* i -10*. Dla Tri 11 i zasilania 35 stopni masz COP 3,15 do 2,64. Przy cenie prądu (u mnie) 0,56 dla całodobowej i 0,286zł dla nocnej bez liczenia widać co się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 16.12.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Malux, dlaczego ci nabici w pompy pisza do Ciebie na priv, a nie na forum?Czy instalatorzy to mafiozi, boja sie ich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.12.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 ok masz racjętylko nie wszystkie domy domy da się grzać tylko i wyłacznie w tanszychta różnica się zmniejszy choć itak pewnie to będzie opłacalnetaki drobny szczeg. chłopaki przy gruntowej nie patrzą czy wieczorem się plus robi a nad ranem minus a następnego dnia odwrotnie jakoś tak stabilniej mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 oj miki ale ty mydlisz oczy ludziom, to mnie monitorung kosztuje rocznie 100 zł za transfer, utrzymanie strony z supportem 7/24 100 rocznie 100 modułów, myślisz że komuś będzie się chciało wszystkie przeglądać, co ty chcesz w każdej wsi miec swoje urządzenie negocjujesz stawki operatorem GSM dobre, co ty chcesz transferować filmy sam moduł to 1400 zł netto + czujniki i liczniki, ja jestem zadowolony, a tak wogóle to chcesz zainwestowac 200 tys w monitoring? dla mnie to jeden wielki kit Słuchaj fredd to w co ja inwestuje to mój problem.. Mój moduł i dodatki wyjdzie tyle samo co twój.. Ale mój jest zły bo jest mój i będzie na mojej stronie... I tu ci gul skacze bo ktoś próbuje coś zrobić samemu i to chyba tu przeszkadza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.12.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) to mnie monitorung kosztuje rocznie 100 zł za transfer Tylko coś strasznie zimno w tym twoim domku modelowym (18 stopni) Edytowane 16 Grudnia 2012 przez chcialbympompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.12.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 r19 bez przesady he he nie demonizujmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.12.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 taki drobny szczeg. chłopaki przy gruntowej nie patrzą czy wieczorem się plus robi a nad ranem minus a następnego dnia odwrotnie jakoś tak stabilniej mają . Wg mnie nie jest wcale tak różowo. Grzeją na maxa w nocy i czasem kończy się to spadkiem temperatury DZ poniżej zera. Myślisz, że wtedy jest taki fajny COP? Ustaw sobie grzanie wg taryf i nie patrz na COP. PS. To może firma "ciepły dom" zasponsoruje pracę grzałek u kolegi dla celów poznawczych? To przecież będzie groszowa sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ja już nie sponsoruję nic nikomu Bo tu paru takich było co chciało aby im zasponsorować Parę tysięcy złotych wmawiając że przecież w umowie mamy poza co też instalacje wod-kan albo najpierw pisali że garaż bez ogrzewania podłogowego a potem dokładali 50m2 podłogówki mówiąc że to jest w umowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.12.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 no w tym masz sporo racjimoże wtedy wystarczy sypialnie przytłumić? miki a co z tymi pierwszymi 10 instalacjami miały być jakoś tak promocyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 no w tym masz sporo racji może wtedy wystarczy sypialnie przytłumić? miki a co z tymi pierwszymi 10 instalacjami miały być jakoś tak promocyjnie No i będą dla Naszych klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 16.12.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 ato się chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 16.12.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 miki wisi mi to co robisz ze swoją kasą.a uruchamiałeś coś w Sianowie w przeciągu +/- pół roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Jakąś pompę kilka tygodni temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 16.12.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 a może właściciel wyjechał i zmniejszył temperaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Też tak mam że od poniedziałku do piątku od 9 - 18 mam obniżenie temperatury do 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 16.12.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 i gadałeś z gościem z pod sławna co ma dom ponad 250 m2, 5 cm izolacji same grzejniki i wg twojej opinii koszt sezonu grzewczego na atalticu spokojanie zmaknie się w 4000 zł? (teraz facet ogrzewa sie węglem) montaż 1 dzionek szybka sprawa widzę coraz wyraźniej twoją dewizę "szybko sprzedać, gość mieszka daleko nie będzie mu się chciało mnie męczyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 przy powietrznej patrzysz na prognozy i się zastanawiasz co będzie lepsze z ustawieniami[gruntowa taka nie jest chyba?] Przy gruntowej nie musisz sprawdzać pronoz, bo dz jest stabilne. Zerknij na http://pompaciepla24.com to zobaczysz działanie gruntowej na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts