chcialbympompe 16.12.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 fiur fiur przy niedzieli takie dyskusje Bo co tu robić? Pić w Adwencie nie wypada, za oknem chlapa to chociaż podyskutować można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ale ja od rana pije Gorącą herbatę z cytryną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 16.12.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) poprawione Edytowane 16 Grudnia 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 16.12.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) poprawione Edytowane 17 Grudnia 2012 przez wihajster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.12.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 jak wy lubicie gadać o niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Sam moduł kosztuje około 750zł netto ...Po piąte - pierwsze zamówienie będzie musiało się składać z 100 modułów. Skoro są takie warunki, to może warto zastanowić się nad zmianą koncepcji ? Za 750zł brutto można kupić nowego netbooka, który w przeciwieństwie do dedykowanego modułu daje nieograniczone możliwości, nawet można będzie pograć w jakąś grę w "pompowni". Prądu taki netbook zużywać dużo nie będzie, w pompowni nie ma problemu z zasilaniem więc na bateriach długo nie musi działać. Nie trzeba też kupować od razu 100 sztuk, a w przypadku takiego zakupu cena na pewno będzie niższa. W razie czego resztę można będzie łątwo upłynnić, z czym może być problem w przypadku modułów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 16.12.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A ja twierdze że gruntowa jest lepsza pod każdym względem od powietrznej, a jeśli nabędzie się ją za podobne (lub mniejsze) pieniążki od powietrznej to jest ok. A ja twierdzę, że gruntowa jest lepsza pod każdym względem od powietrznej nawet jeśli jest droższa od powietrznej (a jest) jeśli zakładamy długi czas planowanego korzystania z instalacji (powiedzmy 30 a nie 10 lat) Nawet chciałem spróbować to udowodnić na zasadzie zakładu, która będzie ostatecznie tańsza po 30 latach uwzględniając wszystkie koszty eksploatacyjne, naprawy, serwisy powietrznych, wymianę powietrznej po 15-20 latach (na jednej z prezentacji bardzo znanej firmy specjalista na pytanie o żywotność ich pompy P-W odpowiedział że to około 17 lat), ale propozycja umarła (choć wciąż aktualna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 16.12.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A po co te wszystkie wizualizacje, opomiarowania, itd.?Jezeli to dziala to po co to na sile udowadniac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.12.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 To taki swoisty sposob likwidacji magiczno-zabobonnego podejscie czesciu inwestorow. Nieznane odstrecza, ale jak mozna sprawdzic "naocznie", ze u kogos to dziala, to jest latwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.12.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A ja twierdze że gruntowa jest lepsza pod każdym względem od powietrznej, a jeśli nabędzie się ją za podobne (lub mniejsze) pieniążki od powietrznej to jest ok. A ja twierdzę przeciwnie I sobie po-twierdziliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.12.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Bo co tu robić? Pić w Adwencie nie wypada, za oknem chlapa to chociaż podyskutować można z partyzanta mozna np idac do piwnicy 'sprawdzic' defrosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 16.12.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Jak produkt jest dobry to sam sie obroni. I nie potrzeba tu moim zdaniem czarow i innych sztuk magicznych. A czy klient zadowolony czy nie z zakupu i tak sie po sasiadach rozniesie. No chyba, ze ktos niezadowolony ale do tego sie nie przyzna, co by nie byc posmiewiskiem okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.12.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Skoro są takie warunki, to może warto zastanowić się nad zmianą koncepcji ? Za 750zł brutto można kupić nowego netbooka, który w przeciwieństwie do dedykowanego modułu daje nieograniczone możliwości, nawet można będzie pograć w jakąś grę w "pompowni". Prądu taki netbook zużywać dużo nie będzie, w pompowni nie ma problemu z zasilaniem więc na bateriach długo nie musi działać. Nie trzeba też kupować od razu 100 sztuk, a w przypadku takiego zakupu cena na pewno będzie niższa. W razie czego resztę można będzie łątwo upłynnić, z czym może być problem w przypadku modułów . zalozmy, ze znajdzie sie netbook lezacy luzem. co z nim dalej robic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A po co te wszystkie wizualizacje, opomiarowania, itd.? Jezeli to dziala to po co to na sile udowadniac? Nie spotkałeś się z tym: "panie, to niemożliwe, żeby ogrzać chałupę zimnem wyciąganym z zimnej ziemi, to cuda jakieś, ja tam wolę kotłownię na wągiel za 15kzł". To nie jest udowadnianie niczego na siłę. Uważam, że te wszystkie wizualizacje pełnią dużą edukacyjną rolę i warto, żeby było ich jak najwięcej. Tak samo warto trąbić o tym, żeby dobrze i dokładnie ocieplać domy, bo nawet o tym w narodzie nie ma za dużo wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 zalozmy, ze znajdzie sie netbook lezacy luzem. co z nim dalej robic ? Zależy co się chce osiągnąć, a co Ty byś chciał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.12.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Jak produkt jest dobry to sam sie obroni. I nie potrzeba tu moim zdaniem czarow i innych sztuk magicznych. A czy klient zadowolony czy nie z zakupu i tak sie po sasiadach rozniesie. No chyba, ze ktos niezadowolony ale do tego sie nie przyzna, co by nie byc posmiewiskiem okolicy [/QUOTE] ehe. jak tu przyznac w okolicy, ze zabawka za kilkadziesiat kilo pln jest malo co warta a ich smieciuchy i inne slimakowce groszkowe ida jak wsciekle przy minus 30 a czujne sasiedzkie oko te blizsze a i te dalsze w mig wychwyci, ze stojacy samochod serwisowy to nie odwiedziny na kawke. czekam, kiedy ksiadz na kazaniu zapoda, ze te 'diabelskie' urzadzenie nic nie warte a bylo dac na tace. ale twardy bede jak Tommy Lee Jones w Sciganym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 16.12.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (....) ze stojacy samochod serwisowy to nie odwiedziny na kawke. (....) Miki mówił że pił kawę??? Przy okazji rób zdjęcia to pokażesz sąsiadom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.12.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Miki mówił że pił kawę??? Przy okazji rób zdjęcia to pokażesz sąsiadom eee kawe spija, herbate, kapusniak wyzera, psa mi rozpuszcza psuje co chwile cos nowego i kaze warte przy sterowniku pelnic, musze sie z roboty zwolnic zeby spelnic te wszystkie Jego zachcianki. Tyle, ze wtedy na kapusniak mi braknie ale lodu z defrostow za to pod dostatkiem bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.12.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 z partyzanta mozna np idac do piwnicy 'sprawdzic' defrosty Piwnicy cholera nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.12.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 zalozmy, ze znajdzie sie netbook lezacy luzem. co z nim dalej robic ? Kupi interface 1-wire + czujniki temperatury + (jeżeli chcesz zliczać prąd) układ licznika na 1-wire. Reszta to sprawa softu. Ja mam to na linuxie. Nie wiem na czym postawił to rwxw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts