Liwko 16.12.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 W czasie jak mi oferowali była rozmowa o rocznej gwarancji,tylko sprzedawcy a nie producenta. Bzdury gadali, nie ma czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Co innego jak pompa montowana jest na rynek chiński i nie ma naklejki. Te pompy sprzedają na cały świat, a nie tylko na lokalny rynek - jest ich coraz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 I bardzo dobrze niech tych chinoli za 2000 dolarów będzie coraz więcej Jak zaczną się sypać to klienci będą wymieniać je na nowe a złomiarze zarobią na odzysku metali kolorowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Czyli podsumujmy.Minusy:PC powietrzne mają sporo gorszy COP od gruntowychNamawianie na grzanie w jednej taryfie, to namawianie na opłaty w wysokości 60gr za kWh a nie 40grObowiązkowa opłata serwisowa w wysokości 369zł bruttoKrótsza żywotność (początkowe niższe koszy walą w łeb)Hałas Plusy:Szybsza w montażuSzybszy zarobek Jak widać, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.12.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 To tak jak z czyszczeniem kanałów wentylacji mechanicznej. Tak samo jest z myciem stop. Jedni to robia, a inni nie i tez jakos zyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) złomiarze zarobią na odzysku metali kolorowych. Dobre ;-) . Pożyjemy, zobaczymy. Przynajmniej domy będą ogrzewane pc, a nie śmieciuchami. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez rwxw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Czyli podsumujmy. Minusy: PC powietrzne mają sporo gorszy COP od gruntowych Namawianie na grzanie w jednej taryfie, to namawianie na opłaty w wysokości 60gr za kWh a nie 40gr Obowiązkowa opłata serwisowa w wysokości 369zł brutto Krótsza żywotność (początkowe niższe koszy walą w łeb) Hałas Plusy: Szybsza w montażu Szybszy zarobek Jak widać, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;) I masz rację bo gruntowe to są takie idealne jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 ;-) Pożyjemy, zobaczymy. Przynajmniej domy będą ogrzewane pc, a nie śmieciuchami. Ale ja już to dawno napisałem że nieważne jaka pompa ciepła ważne że pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.12.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Czyli podsumujmy. Minusy: PC powietrzne mają sporo gorszy COP od gruntowych Namawianie na grzanie w jednej taryfie, to namawianie na opłaty w wysokości 60gr za kWh a nie 40gr Obowiązkowa opłata serwisowa w wysokości 369zł brutto Krótsza żywotność (początkowe niższe koszy walą w łeb) Hałas Plusy: Szybsza w montażu Szybszy zarobek Jak widać, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;) Aleś wymyślił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Namawianie na grzanie w jednej taryfie, to namawianie na opłaty w wysokości 60gr za kWh a nie 40gr Ja mam niecałe 30gr/kWh w taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Aleś wymyślił A gdzież tam, ja tylko podsumowałem ostatnie 10 stron dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ja mam niecałe 30gr/kWh w taniej. Wiem, ale to by ich już zabiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 16.12.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ale ja już to dawno napisałem że nieważne jaka pompa ciepła ważne że pompa Dokładnie. Jak dziś wybrałem się pieszo do sklepu, to po drodze myślałem że się uduszę. Dobrze, że mieszkam na uboczu, a nie pośród śmieciuchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 No ja mieszkam na dużej górze i nie ma tego problemu ale jak zjadę na dół do Żywca to masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.12.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Bzdury gadali, nie ma czegoś takiego Widać mało wiesz na temat gwarancji, itp. Producent może nie udzielać gwarancji na produkt wcale! Tak samo sprzedawca! Gwarancja nie jest obligatoryjna!!! Jeżeli kupującym jest konsument to chroni go "niezgodność towaru z umową" ale to nie to samo co gwarancja i nie każda awaria musi zostać nieodpłatnie usunięta! PS. Jak czytam wypowiedzi niektórych posiadaczy gruntowych PC to odnoszę czasem wrażenie, że zakup PC to było największe osiągnięcie w życiu tudzież jakieś objawienie, do którego trzeba przekonać teraz cały świat. Sekta jakaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Widać mało wiesz na temat gwarancji, itp. Producent może nie udzielać gwarancji na produkt wcale! Tak samo sprzedawca! Gwarancja nie jest obligatoryjna!!! Jeżeli kupującym jest konsument to chroni go "niezgodność towaru z umową" ale to nie to samo co gwarancja i nie każda awaria musi zostać nieodpłatnie usunięta! Niezgodność towaru z umową trwa 6 miesięcy. W tym czasie domniema się, że wada tkwiła w produkcie i sprzedający ma obowiązek udowodnić, że tak nie było. Natomiast odpowiedzialność sprzedawcy!!! trwa dwa lata!!! http://reklamacje.wieszjak.pl/terminy/250700,Jakie-sa-terminy-przy-reklamacji-konsumenckiej.html No chyba że kupujemy rzecz używaną. Co do dalszych insynuacji, to mogę cię zaręczyć, że najlepszymi rzeczami w moim domu są po kolei -ogrzewanie podłogowe -wentylacja mechaniczna -stacja uzdatniania wody i dopiero PC Ma grzać tanio i to robi, żadnych fajerwerków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.12.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 jak widać niektórzy czują bardzo silną potrzebę, żeby utwierdzać się w przekonaniu że dokonali słusznego wyboru A ja żyłem w przekonaniu, że to ty ciągle się podniecasz temperaturami swojego DZ. Przyganiał kocioł garnkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.12.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 I stworzyć książkę w której się wpiszę że serwisowany był w ASO To się rozumie samo przez się. :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.12.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Niezgodność towaru z umową trwa 6 miesięcy. Hm... Ja bym powiedział, że trwa do czasu przywrócenia towaru do stanu zgodnego z umową Natomiast odpowiedzialność sprzedawcy!!! trwa dwa lata!!! W praktyce przez 6 miesięcy od wydania towaru konsument jest górą (domniemanie istnienia wady). Później udowodnienie czegoś nieżyczliwemu sprzedawcy może być bardzo trudne. No ale to raczej OT niepasujący do tematu wątku. Co do dalszych insynuacji Uderz w stół... Czy ja kogoś konkretnie wskazałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 16.12.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 albo gruntowcom przecieka glikol do warzyw na działce... albo są sfrustrowani tym że 30 lat będą się bujać ze swoją pompa gruntową, przez ten czas piedykni im to i tamto, ale się nie pochwalą taki powietrzny po tych 5-10 latach pomyśli, mam troche wolnej gotówki może opyle moją starą maszynkę działa, jakieś pieniądze wezmę za to dołoże technologia poszła do przodu, kupie sobie jakiś nowszy sprzęcik, lepszy od grunktowej, bo za te pare latek nikt nie będzie pchał się w gruntowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts