Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kiedy masz miec sprawna?

obawiam sie ze nie szybko jesli ma to isc tym trybem :(

Teraz musimy ją poobserwować i poczekać na -5 i niżej aby móc ją do końca sprawdzić..

Jeżeli to nie pomorze to po prostu demontaż i montaż nowej w zamian.

Minus 5* i nizej nie jest szybko spodziewane ... dzis mamy 9 dzien jak stwierdzono babola. Obecnie w domu cieplo ale koszty jakby byl minus za okne. Ale coz caly czas PC pracuje praktycznie na okraglo w systemie osiaganie temp. zasilania zadanej - defrost - osiaganie temp. zadanej - defrost i tak w kolko. bez grzania CWU w dalszym ciagu bo nie wiem czy to ma sens

albo gruntowcom przecieka glikol do warzyw na działce... albo są sfrustrowani tym że 30 lat będą się bujać ze swoją pompa gruntową, przez ten czas piedykni im to i tamto, ale się nie pochwalą :)

Mam glikol propylenowy w DZ, wiec mnie wali czy dostanie sie do ogrodka, bo zaszkodzic nie zaszkodzi.

Miedzy nami jest taka roznica, ze ja 30 lat bede mial ciepelko w domku i to za grosze. ;-)

Minus 5* i nizej nie jest szybko spodziewane ... dzis mamy 9 dzien jak stwierdzono babola. Obecnie w domu cieplo ale koszty jakby byl minus za okne. Ale coz caly czas PC pracuje praktycznie na okraglo w systemie osiaganie temp. zasilania zadanej - defrost - osiaganie temp. zadanej - defrost i tak w kolko. bez grzania CWU w dalszym ciagu bo nie wiem czy to ma sens

Jutro mam nadzieję że się wyjaśni wszystko :)

Mariuszu wykluczyliśmy wszystkie wady które mogły powstać z winy pompy teraz chcę sprawdzić instalację - sposób jej regulacji.

albo gruntowcom przecieka glikol do warzyw na działce...

Tak, wszyscy mają rury PE z mikroperforacją.

taki powietrzny po tych 5-10 latach pomyśli, mam troche wolnej gotówki może opyle moją starą maszynkę

Komu??? W cenie złomu?

Reszta debilizmów nie zasługuje na komentarz, zresztą i na to w zasadzie szkoda było mojego czasu.

Masz jakieś kompleksy pomarszczony fredzie?

PC pracuje praktycznie na okraglo w systemie osiaganie temp. zasilania zadanej - defrost - osiaganie temp. zadanej - defrost i tak w kolko

Zamiast marudzić przezwycięż zwierza lenia i zainwestuj w 4 termometry, choćby takie: http://allegro.pl/zw9-termometr-elektroniczny-z-sonda-50-70c-kabel-i2829012560.html

Choć z drugiej strony pewnie Miki już to zrobił lub zrobi.

Edytowane przez rwxw

Zamiast marudzić przezwycięż zwierza lenia i zainwestuj w 4 termometry, choćby takie: http://allegro.pl/zw9-termometr-elektroniczny-z-sonda-50-70c-kabel-i2829012560.html

Skoro ten laptop się wolny wala to kup http://www.meraprojekt.com.pl/mp00202.html i kilka sztuk tego http://allegro.pl/ds18b20-termometr-1-wire-3-90-zl-szt-i2868057521.html

Przyda się też pasta termoprzewodząca.

Soft pod windowsa też się znajdzie skoro niekumaty w pingwiny jesteś. Myślę, że forumowicze pomogą to wszystko podłączyć gdybyś miał problem.

Mariuszu wykluczyliśmy wszystkie wady które mogły powstać z winy pompy teraz chcę sprawdzić instalację - sposób jej regulacji.

przeciez tam NIC nie jest ustawione inaczej niz instrukcja przykazuje zatem wsio jest regulowane prawidlowo, jesli to nie wina pompy to czyja/czego? wilgotnosci rurek miedzianych badz stalowych bo juz domniemuje, ze nie samej wilgotnosci ...

sorry za zgryzliwosc ale pompa dziala wadliwie, kolejne domysly, pomysly sie nie sprawdzaja a ja wyladuje zaraz w ciemnej d***e jak przyjdzie minus duzy :(

btw. te 'jutro' slysze ...

Choć z drugiej strony pewnie Miki już to zrobił lub zrobi.

ale po co ja mam w cos inwestowac? zeby udowadniac sobie/komus ze ta pompa lipnie dziala ? :) ja to wiem i kazdy kto zobaczy jej dzialanie w mig tez to zauwazy. Poza tym juz nie ma wymiennika, zostal zdemontowany dni temu 2

przeciez tam NIC nie jest ustawione inaczej niz instrukcja przykazuje zatem wsio jest regulowane prawidlowo, jesli to nie wina pompy to czyja/czego? wilgotnosci rurek miedzianych badz stalowych bo juz domniemuje, ze nie samej wilgotnosci ...

sorry za zgryzliwosc ale pompa dziala wadliwie, kolejne domysly, pomysly sie nie sprawdzaja a ja wyladuje zaraz w ciemnej d***e jak przyjdzie minus duzy :(

btw. te 'jutro' slysze ...

Nie piszę o instalacji pompy ciepła tylko o instalacji ogrzewania w twoim domu :)

Tak dla sprecyzowania...