Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myslisz, ze nagle dostana objawienia? Wszak pytani byli wiele razy. No ale zobaczymy. Nie mowie, ze sie nie przejmujesz ale dobijasz mnie przypuszczeniami, ze rurki, ze dom ma wplyw na ilosc defrostow.

Dziala poprawnie od strony technicznej, cokolwiek to znaczy. Zatem zechciej prosze Ty i ONI wielcy Atlantica rozwazyc moja sugestie, ze byc moze walniety jest soft ...

Jak nie widzisz niczego nie tak w urządzeniu to szukasz dalej taka zasada...

A przypuszczenia wasze może i są ciekawe ale w większości mało istotne i to jest istota całości sprawy.

Jedni drugich napędzają i kręcą kółko jakby nie wiadomo co się w twoim domu działo jakby sople wisiał na oknach a wy siedzieli w czapkach wokół koksownika.

A tu chodzi o problem z odmrażaniem i teraz trzeba znaleźć co jest powodem i jeżeli tego nie zrozumiesz to trudno nie mi to tłumaczyć wszak jak głupi monter jestem....

I jeśli nie rozumiesz że pompa nie zawsze może być przyczyną całej sytuacji to ja na to wpływu nie mam i nie będe miał.

A atlantic jak każda firma szuka rozwiązania w takiej sytuacji.

Jak nie widzisz niczego nie tak w urządzeniu to szukasz dalej taka zasada...

A przypuszczenia wasze może i są ciekawe ale w większości mało istotne i to jest istota całości sprawy.

Jedni drugich napędzają i kręcą kółko jakby nie wiadomo co się w twoim domu działo jakby sople wisiał na oknach a wy siedzieli w czapkach wokół koksownika.

A tu chodzi o problem z odmrażaniem i teraz trzeba znaleźć co jest powodem i jeżeli tego nie zrozumiesz to trudno nie mi to tłumaczyć wszak jak głupi monter jestem....

I jeśli nie rozumiesz że pompa nie zawsze może być przyczyną całej sytuacji to ja na to wpływu nie mam i nie będe miał.

A atlantic jak każda firma szuka rozwiązania w takiej sytuacji.

to sople musza wisiec? parafrazujac nalezy zabic zeby Cie zamkneli, usilowanie nie wystarczy ...

te odmrazenie to cale clou, ktore powoduje nieustanna prace PC przez 24h aby w plusie osiagnac niebotyczne 23*

tyle Michas, dla Ciebie pierdola dla mnie bardzo istotna rzecz

konczac juz, 'nie zawsze pompa moze byc przyczyna' ... zatem co nia jest ? jesli pojdziemy w kierunku domu, rurek w nim zainstalowanych etc. krok ten nieco spozniony jest ...

Oby fachowcy z Atlantica cos wymyslili w miare szybko, Swieta za pasem

Czy ostatnio wyszedł jakiś zakaz podawania temperatur GZ? Bo jakoś nie zauważyłem.

Dowiemy się w końcu jakie temperatury układ osiąga, a jakie są wymagane w tej instalacji dla utrzymania temperatury zadanej w domu (23*C), przy obecnych i niższych temperaturach powietrza?

obecnie czyli dzis wylicza sobie np temp. zadana na mniej niz 50* ( raz 43 innym razem 46, dlaczego nie wiem ) i zasilanie jest wtedy 41-43*

Dzis zadane na sterowniku pokojowym 23* potrafi 'wykrecic' ale PC pracuje 24h praktycznie.

czy te info jest wystarczajace ?

Skoro ten laptop się wolny wala to kup http://www.meraprojekt.com.pl/mp00202.html i kilka sztuk tego http://allegro.pl/ds18b20-termometr-1-wire-3-90-zl-szt-i2868057521.html

Przyda się też pasta termoprzewodząca.

Soft pod windowsa też się znajdzie skoro niekumaty w pingwiny jesteś. Myślę, że forumowicze pomogą to wszystko podłączyć gdybyś miał problem.

Nie wiem po co tak kombinować przecież wystarczy zwykły router który współpracuje z openwrt i ma port USB koszt od 100 zeta i dotego te moduły i mamy wszystko a jak chcesz wysyłać dane po 3g to podłańczasz modem na usb i tyle. Pobór prądu znikomy bo około 8W.

tu jest opis

http://openwrt.pl/doku.php/usb:1wire

albo ten http://www.tomkii.net/tech/pomiary/ASUS.html

a router to np taki nowy http://allegro.pl/router-tp-link-tl-wr1043nd-wys24h-kurier-i2842903754.html lub masę innych.

Więc można zrobić to taniej

Edytowane przez Libunia

obecnie czyli dzis wylicza sobie np temp. zadana na mniej niz 50* ( raz 43 innym razem 46, dlaczego nie wiem ) i zasilanie jest wtedy 41-43*

Dzis zadane na sterowniku pokojowym 23* potrafi 'wykrecic' ale PC pracuje 24h praktycznie.

czy te info jest wystarczajace ?

ja właśnie też sprawdzę te defrosty. ostatni był o 23.00 - 23.08