chcialbympompe 16.12.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Mariusz jeżeli pompa działa poprawnie A czy Atlantic/Fujitsu/Siemens wypuszcza jakieś nowsze softy do sterownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Myslisz, ze nagle dostana objawienia? Wszak pytani byli wiele razy. No ale zobaczymy. Nie mowie, ze sie nie przejmujesz ale dobijasz mnie przypuszczeniami, ze rurki, ze dom ma wplyw na ilosc defrostow. Dziala poprawnie od strony technicznej, cokolwiek to znaczy. Zatem zechciej prosze Ty i ONI wielcy Atlantica rozwazyc moja sugestie, ze byc moze walniety jest soft ... Jak nie widzisz niczego nie tak w urządzeniu to szukasz dalej taka zasada... A przypuszczenia wasze może i są ciekawe ale w większości mało istotne i to jest istota całości sprawy. Jedni drugich napędzają i kręcą kółko jakby nie wiadomo co się w twoim domu działo jakby sople wisiał na oknach a wy siedzieli w czapkach wokół koksownika. A tu chodzi o problem z odmrażaniem i teraz trzeba znaleźć co jest powodem i jeżeli tego nie zrozumiesz to trudno nie mi to tłumaczyć wszak jak głupi monter jestem.... I jeśli nie rozumiesz że pompa nie zawsze może być przyczyną całej sytuacji to ja na to wpływu nie mam i nie będe miał. A atlantic jak każda firma szuka rozwiązania w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 a czy atlantic/fujitsu/siemens wypuszcza jakieś nowsze softy do sterownika? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.12.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 To ja ci wytłumaczę cytując klasyka: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=vz9rjng8qhc dziekuje za wsparcie w tych ciezkich czasach morda mi sie rozchmurzyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 16.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 tak A jaki jest najnowszy do naszych PC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.12.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Jak nie widzisz niczego nie tak w urządzeniu to szukasz dalej taka zasada... A przypuszczenia wasze może i są ciekawe ale w większości mało istotne i to jest istota całości sprawy. Jedni drugich napędzają i kręcą kółko jakby nie wiadomo co się w twoim domu działo jakby sople wisiał na oknach a wy siedzieli w czapkach wokół koksownika. A tu chodzi o problem z odmrażaniem i teraz trzeba znaleźć co jest powodem i jeżeli tego nie zrozumiesz to trudno nie mi to tłumaczyć wszak jak głupi monter jestem.... I jeśli nie rozumiesz że pompa nie zawsze może być przyczyną całej sytuacji to ja na to wpływu nie mam i nie będe miał. A atlantic jak każda firma szuka rozwiązania w takiej sytuacji. to sople musza wisiec? parafrazujac nalezy zabic zeby Cie zamkneli, usilowanie nie wystarczy ... te odmrazenie to cale clou, ktore powoduje nieustanna prace PC przez 24h aby w plusie osiagnac niebotyczne 23* tyle Michas, dla Ciebie pierdola dla mnie bardzo istotna rzecz konczac juz, 'nie zawsze pompa moze byc przyczyna' ... zatem co nia jest ? jesli pojdziemy w kierunku domu, rurek w nim zainstalowanych etc. krok ten nieco spozniony jest ... Oby fachowcy z Atlantica cos wymyslili w miare szybko, Swieta za pasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A jaki jest najnowszy do naszych PC? Musiałbym sprawdzić .. Jaki masz soft??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.12.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Czy ostatnio wyszedł jakiś zakaz podawania temperatur GZ? Bo jakoś nie zauważyłem. Dowiemy się w końcu jakie temperatury układ osiąga, a jakie są wymagane w tej instalacji dla utrzymania temperatury zadanej w domu (23*C), przy obecnych i niższych temperaturach powietrza? obecnie czyli dzis wylicza sobie np temp. zadana na mniej niz 50* ( raz 43 innym razem 46, dlaczego nie wiem ) i zasilanie jest wtedy 41-43* Dzis zadane na sterowniku pokojowym 23* potrafi 'wykrecic' ale PC pracuje 24h praktycznie. czy te info jest wystarczajace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kronos85 16.12.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 miki121 Wymień mu całą jednostkę jak to się okaże, że to NIE wina pompy to zamontujemy używaną Magnoli18 za dobre pieniądze w Kamionku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Dobry pomysł nawet wiem gdzie dokładnie taki mały fajny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.12.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 tak z ciekawości zapytam - ile ci bierze kwh dziennie? nie chcesz wiedziec ale jak sie rozpedze, to w 3 miesiace zrobie wiecej niz Ty przez rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Libunia 16.12.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Skoro ten laptop się wolny wala to kup http://www.meraprojekt.com.pl/mp00202.html i kilka sztuk tego http://allegro.pl/ds18b20-termometr-1-wire-3-90-zl-szt-i2868057521.html Przyda się też pasta termoprzewodząca. Soft pod windowsa też się znajdzie skoro niekumaty w pingwiny jesteś. Myślę, że forumowicze pomogą to wszystko podłączyć gdybyś miał problem. Nie wiem po co tak kombinować przecież wystarczy zwykły router który współpracuje z openwrt i ma port USB koszt od 100 zeta i dotego te moduły i mamy wszystko a jak chcesz wysyłać dane po 3g to podłańczasz modem na usb i tyle. Pobór prądu znikomy bo około 8W. tu jest opis http://openwrt.pl/doku.php/usb:1wire albo ten http://www.tomkii.net/tech/pomiary/ASUS.html a router to np taki nowy http://allegro.pl/router-tp-link-tl-wr1043nd-wys24h-kurier-i2842903754.html lub masę innych. Więc można zrobić to taniej Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Libunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.12.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ale widzisz to jest to co mówiłem że boje się montować no name chinola bo nie wiem z jakiej półki jakościowej on jest... zazwyczaj ściągają te najtańsze Może spytaj jbloch który znalazł dobrą, chińską gruntową - może wie jak znaleźć dobrą powietrzną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 No może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 16.12.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Magnolia 18 PODZIWIAM CIĘ ZA CIERPLIWOŚĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 16.12.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 tak piszecie, że temp na plusie. u mnie od początku XII plusów nie widziałem. wczoraj i dzisiaj było najcieplej -2 ale za to cholernie wieje i to jest dużo gorsze niż było -10. a tu od wtorku znowu coraz zimniej:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 16.12.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A jaki jest najnowszy do naszych PC? np ja mam 01.4 może jest zbyt skomplikowany i przydałby się prostrzy:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 16.12.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 obecnie czyli dzis wylicza sobie np temp. zadana na mniej niz 50* ( raz 43 innym razem 46, dlaczego nie wiem ) i zasilanie jest wtedy 41-43* Dzis zadane na sterowniku pokojowym 23* potrafi 'wykrecic' ale PC pracuje 24h praktycznie. czy te info jest wystarczajace ? ja właśnie też sprawdzę te defrosty. ostatni był o 23.00 - 23.08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Mało funkcji klient mówi źle. Dużo funkcji klient mówi źle. To jaki ma być sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 16.12.2012 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 miki a jak moje pyt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts