miki121 16.12.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 miki a jak moje pyt na priv jutro możemy się zdzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 16.12.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 obecnie czyli dzis wylicza sobie np temp. zadana na mniej niz 50* ( raz 43 innym razem 46, dlaczego nie wiem ) i zasilanie jest wtedy 41-43* Dzis zadane na sterowniku pokojowym 23* potrafi 'wykrecic' ale PC pracuje 24h praktycznie. czy te info jest wystarczajace ? Mógłbyś podać jeszcze temperaturę powrotu. Pytanie do biegłych w temacie: Biorąc pod uwagę dotychczasowe wpisy na ten temat, czy to normalne, aby PC pracując z pełną mocą w temperaturze dodatniej osiągała w tej instalacji zaledwie 43*C (z przerwami na odszranianie co 40-50min.)? Co stało się z jej mocą grzewczą skoro teraz jest "na styk", a wcześniej była wystarczającą przy ok. -10*C? Przecież wcześniej odszranianie równiez musiało mieć miejsce. Może i rzadziej, ale jednak. Czy jest możliwe uszkodzenie PC powodujące spadek mocy grzewczej i aby serwis podczas wizyty tego nie zauważył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.12.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Magnolia 18 PODZIWIAM CIĘ ZA CIERPLIWOŚĆ w sensie ? co ja moge biedny misio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Jest możliwość ubytku czynnika w układzie ale to raczej nie to. Układ został ponownie sprawdzony pod względem szczelności i napełniony zgodnie z wytycznymi producenta. Co do temperatury pompa może nawet dawać przy pełnej mocy +3.... parę za to jest odpowiedzialna krzywa grzania inna do różnych GZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.12.2012 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Mógłbyś podać jeszcze temperaturę powrotu.? Powrot w zaleznosci od nie wiem czego to roznica 10-13* Te 43* to obecnie, jak wysoka krzywa byla to PC wyliczala sobie np 59 do zasilanie bywalo i 51-52* teraz jest cieplej za oknem zatem nizsze temp. zadane przez PC. Chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 16.12.2012 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 w sensie ? co ja moge biedny misio ? Może uderz ręką w stół????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 16.12.2012 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Powrot w zaleznosci od nie wiem czego to roznica 10-13* Te 43* to obecnie, jak wysoka krzywa byla to PC wyliczala sobie np 59 do zasilanie bywalo i 51-52* teraz jest cieplej za oknem zatem nizsze temp. zadane przez PC. Chyba. Myślałem, że PC po usunięciu wymiennika osiąga max. 43*C na wyjściu i dlatego ledwo się wyrabia. Na dodatek delta GZ sięga 13*C? Teraz to już nic nie wiem, dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 16.12.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 ja właśnie też sprawdzę te defrosty. ostatni był o 23.00 - 23.08 właśnie nastapił defrost, czas od do, to jak widac 80min. na zewn -5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 No i całkiem fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 16.12.2012 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Myślałem, że PC po usunięciu wymiennika osiąga max. 43*C na wyjściu i dlatego ledwo się wyrabia. Na dodatek delta GZ sięga 13*C? Teraz to już nic nie wiem, dobranoc. nie nie, mowa o dzisiejszym dniu. z wymiennikiem tez zasilanie bywalo i ponad 50* natomiast delta jak zauwazylem zawsze jest dosc wysoka, bywalo i 16* ale srednio 10-13* a przy 10-11* wchodzi w defrost PC potrafi na zasilaniu miec spora temp. ale calosc rozbija sie o defrosty co 30-40 min, ktore powoduja spadek na zasilaniu o 20* i wiecej i po defroscie PC znowu na pelnej mocy dobija do temp. 40-50* ( zalezie od ustawien i temp. zewnetrznej ) po to by po uzyskaniu w miare wysokiej temp. na zasilaniu, wejsc w defrost i cale te uzyskane cieplo stracic. Caly czas o tym mowie, ze problemem sa defrosty czeste, ktore zabieraja wytworzone cieplo a PC pozniej goni aby nadrobic. I sie buja na maxa goniac kroliczka aaa. defrost jakby dla zasady, bo jednostka zaszroniona max w polowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.12.2012 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 miki, oni Cie zamecza chlopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) jego prawo.. jeżeli człowiek nie widzi że ktoś próbuje rozwiązać problem tylko lubi prowadzić dym na forum to jego sprawa. ja jestem ten głupi instalator który ma wszystko w dup.... więc cóż mi powiedzieć niech plują jadem przecież to wszyscy to fachowcy jutro przerzucam sprawę do centralnego serwisu i niech on się tym zaopiekuje.. bo ja widać jestem mało wiarygodny w oczach tych fachowców.... Edytowane 16 Grudnia 2012 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 17.12.2012 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 jego prawo.. jeżeli człowiek nie widzi że ktoś próbuje rozwiązać problem tylko lubi prowadzić dym na forum to jego sprawa. ja jestem ten głupi instalator który ma wszystko w dup.... więc cóż mi powiedzieć niech plują jadem przecież to wszyscy to fachowcy jutro przerzucam sprawę do centralnego serwisu i niech on się tym zaopiekuje.. bo ja widać jestem mało wiarygodny w oczach tych fachowców.... Miki zrozum frustrata! Święta się zbliżają. Ja poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 17.12.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 np ja mam 01.4 Od jak dawna masz swoją PC? U mnie pokazuje, że ma soft 02.9 czyli jakby epokę dalej. Magnolia ma ten sam. Może im nowszy tym gorszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 17.12.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Miki zrozum frustrata! Ciekawe jak ty byś się zachowywał po wydaniu 30kzł na urządzenie, które zamiast ogrzewać dom jak przystało zajmuje się głównie produkcją lodu i to nieprzydatnego do drinków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 17.12.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Ciekawe jak ty byś się zachowywał po wydaniu 30kzł na urządzenie, które zamiast ogrzewać dom jak przystało zajmuje się głównie produkcją lodu i to nieprzydatnego do drinków? Każde urządzenie chłodnicze klimatyzator pompa ciepła itp. ma prawo się odszraniać a to co jaki czas jest uzależnione od parametrów pracy i otoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 17.12.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 jego prawo.. jeżeli człowiek nie widzi że ktoś próbuje rozwiązać problem tylko lubi prowadzić dym na forum to jego sprawa. ja jestem ten głupi instalator który ma wszystko w dup.... więc cóż mi powiedzieć niech plują jadem przecież to wszyscy to fachowcy jutro przerzucam sprawę do centralnego serwisu i niech on się tym zaopiekuje.. bo ja widać jestem mało wiarygodny w oczach tych fachowców.... Miki ? foch ? Taki duzy chlopczyk ? Nie prowadzi dym a odpowiada na pytania. Nie prowadzi dym a szuka odpowiedzi ( moze ktos mial juz taka sytuacje ). Wszystko to trwa a rozwiazania nie widac. Poza tym, ze mam obiekcje co do watpliwych dla mnie tez o wilgotnosci, mojej instalacji, moim domu zauwaz, racz, ze nigdzie nie twierdze, ze olewasz. Ale sukcesow tez nie masz. Dla Ciebie to kolejna bitwa, dla mnie Odsiecz Wiedenska, Austerlitz, Stalingrad, Iwo Jima. Ty wygrasz kilka innych bitew i bedzie ok, dla mnie waza sie losy swiata. Mojego Swiata. Dla Ciebie ewentualna porazka nie znaczy wiele, strzelisz kilka goli i wskoczysz na czub tabeli ponownie. Dla mnie ta porazka bedzie oznaczala spadek do 2 ligi ! Try Walking in my shoes ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.12.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Miki wybacz ale nie rozumiem w jakim celu starasz się na forum rozwiązać te problemy z pompą? Jest to bardzo nieprofesjonalne. Na dodatek na własne życzenie dostajesz zjebki od ludzi którzy nie maja bladego pojęcia o problemie bo go naocznie nie widzieli. Taka dyskusja będzie trwała 50 stron może więcej. Na koniec rozwiążesz problem ale kogo to będzie obchodziło, wszak przez 50 stron nie dawałeś rady. Znaczy jesteś do dupy. Nikogo tez nie będzie obchodziło ile w to włożysz energii, zaangazowania. Po co to robisz? Szkoda zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 17.12.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 (edytowane) Miki zrozum frustrata! Święta się zbliżają. Ja poczekam. Nie zycz drugiemu co ... i tak dalej Oby, kiedys Ciebie, ktos nie nazwal podobnie. Wszak jedziesz na podobnym koniu, siodlo masz nowsze ale kon ten sam. Edytowane 17 Grudnia 2012 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 17.12.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Nie zycz drugiemu co ... i tak dalej Oby, kiedys Ciebie, ktos nie nazwal podobnie. Wszak jedziesz na podobnym koniu, siodlo masz nowsze ale kon ten sam. Frustrat to nie przezwisko. Określa tylko stan twoich nerwów. Poza tym wstawiłem się za ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts