Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moze kolega od mgiel na jeziorze by napisal co u niego...

Widzę cholera że przylegnie do mnie "człowiek z mgły"... no cóż zwolennikiem teorii spiskowych nie jestem ale...

... przeprosić Pyxis'a wypada co uczyniam.

No jakoś nie obserwowałem ostatnio mocno pompy ale ciepło też było, aktywne rozmrażanie występuje "chyba" raz 1,5h z naciskiem na chyba jak przyczaję dokładnie dam znać... a i dzięki za pomoc z czasami działania pomogło, mój błąd i niedopatrzenie w ustawieniach, ja też mam soft 02.9

pozdro

Widzę cholera że przylegnie do mnie "człowiek z mgły"... no cóż zwolennikiem teorii spiskowych nie jestem ale...

... przeprosić Pyxis'a wypada co uczyniam.

Kolega z mgiel bylo ... ale czlowiek z mgly tez brzmi uroczo :)

Frustrat to nie przezwisko. Określa tylko stan twoich nerwów. Poza tym wstawiłem się za ciebie. ;)

Dziekuje !

ryczałt 360 zł brutto mi się nie podoba

gadanie o samochodach i serwisach nie jest trafne

tam chodzi o bezpieczenstwo

mówienie jakie to pompy są fajne i wygodne jest wtedy dziwne

jakoś nie mogę sobie przypomnieć żebym przy piecach płacił za serwisy.

pażdziernik listopad i grudzień to w tej kwocie się zmieszczę z grzaniem

taki przegląd to pewnie u mnie 1/4 całego sezonu.

Edytowane przez malux20

ryczałt 360 zł brutto mi się nie podoba

gadanie o samochodach i serwisach nie jest trafne

tam chodzi o bezpieczenstwo

mówienie jakie to pompy są fajne i wygodne jest wtedy dziwne

jakoś nie mogę sobie przypomnieć żebym przy piecach płacił za serwisy.

pażdziernik listopad i grudzień to w tej kwocie się zmieszczę z grzaniem

taki przegląd to pewnie u mnie 1/4 całego sezonu.

No mi się wydaje że przypadku ogrzewania domu, też chodzi o bezpieczeństwo. Bezpieczeństwo że w zimę nie zostanie bez ogrzewania. Ojciec miał taką historię dwa razy, że w zimę w największe mrozy coś działo mu się z piecem i ogrzewał dom jedynie kominkiem z którego nie ma rozprowadzenia po domu i od tego czasu zaczął regularnie serwisować piec i jest ok. Więc płacisz za to, żeby ktoś zobaczył czy wszystko jest ok, czy jakaś część nie wymaga wymiany itd.

No mi się wydaje że przypadku ogrzewania domu, też chodzi o bezpieczeństwo. Bezpieczeństwo że w zimę nie zostanie bez ogrzewania. Ojciec miał taką historię dwa razy, że w zimę w największe mrozy coś działo mu się z piecem i ogrzewał dom jedynie kominkiem z którego nie ma rozprowadzenia po domu i od tego czasu zaczął regularnie serwisować piec i jest ok. Więc płacisz za to, żeby ktoś zobaczył czy wszystko jest ok, czy jakaś część nie wymaga wymiany itd.

Wiesz co jest najlepszym systemem awaryjnym w domu? Dobre ocieplenie! Jeżeli takie będzie, to nawet kilka dni z awarią podczas mrozów nie będzie problemem. A za 369zł to mogę przez pewien czas nawet farelkami grzać i to w pierwszej taryfie.:yes:

Od jak dawna masz swoją PC? U mnie pokazuje, że ma soft 02.9 czyli jakby epokę dalej. Magnolia ma ten sam. Może im nowszy tym gorszy?

mam w stopce. od VIII. no właśnie. może to błędy wieku dzieciecego. i te zużycie jakieś sporo większe od waszych. ja rozumiem parametry domu, ale mam ocieplony w miarę dobrze. ty chyba masz grzejniki i jak zużycie. właśnie mówili że ten wspaniały Dreamliner się psuje za tle baniek. to co tam nasze pompki.

Ale tu nie chodzi tylko o części,tu jest ważna a nawet bardzo ważna sprawa serwisu i gwarancji na to.

Nie raz pisałem,że mimo tego,że części do zachodnich marek pochodzą z chin to duże firmy mają kontrole jakości tutaj lub tam i patrzą na ręcę i nie dopuszczą bubla.Co innego jak pompa montowana jest na rynek chiński i nie ma naklejki.

W zakładach Opla w Gliwicach kadra kierownicza,kontrola jakości jest niemiecka a nie polska...

W czasie jak mi oferowali była rozmowa o rocznej gwarancji,tylko sprzedawcy a nie producenta.[/QU

Akurat pracuje obecnie w szacownej ,z dużą tradycją , bardzo markowej niemieckiej firmie, i powiem ci, że przeważająca większość urządzeń ma tylko naklejkę z niemiecką nazwą , produkuje się to w chinach, a tam ta szacowna niemiecka firma nawet nie ma fabryki, i nawet nie wyobrażaj sobie, że stoi tam german na chińczykiem i patrzy co on robi.Sprzedaje się te wyroby chińskich rąk z niemiecką naklejką , dużo tych wyrobów jest nie najwyższej jakości( ale są też co prawda w mniejszości,naprawdę dobre wyroby) , ale cena w detalu to już jest bardzo markowa.

Ostatnio spotkałem znajomego stolarza i powiedział mi że pracuje tylko na sprzęcie tej firmy( te które miał akurat najwyższych lotów to nie są), i głowę by dał sobie uciąć, jakie to ma dobre niemieckie urządzena. No cóż poprawny marketing czyni cuda , a dla tych białych kołnierzyków na samej górze liczy się tylko zysk.

A my ,szare myszki, musimy tylko się nauczyć odróżniać ziarno od plewy.

Akurat pracuje obecnie w szacownej ,z dużą tradycją , bardzo markowej niemieckiej firmie, i powiem ci, że przeważająca większość urządzeń ma tylko naklejkę z niemiecką nazwą , produkuje się to w chinach, a tam ta szacowna niemiecka firma nawet nie ma fabryki, i nawet nie wyobrażaj sobie, że stoi tam german na chińczykiem i patrzy co on robi.Sprzedaje się te wyroby chińskich rąk z niemiecką naklejką , dużo tych wyrobów jest nie najwyższej jakości( ale są też co prawda w mniejszości,naprawdę dobre wyroby) , ale cena w detalu to już jest bardzo markowa ...

Robert B ?