autorus 18.12.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Hm... chyba mylisz jednak pojecia. U mnie spokojnie dala by rade 8kW. Teraz mam 97% zuzycia w taniej taryfie i w taka opcje celowalem przewymiarowujac pompe. Pod koniec sezonu porownam ile to moje srednie ocieplenie i WG przynioslo strat Faktycznie masz przewymiarowaną o 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Faktycznie masz przewymiarowaną o 50%. Ano tak mysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 18.12.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nie mówie o sielnace, ale o tym, że ktoś kogoś wkręcił w gówno, a miki wychodzi na ofiarę tego tematu. chodzi mi o magnolie - to idealny przyklad, jak ktos sie dal nabrac. miki probuje to odkrecic i wychodzi na tym kiepsko. Wiem, ze pompy ciepla p-w nie sa idealne, ale opisywane problemy sa spowodowane niewiedza i bledami w montazu. Kazde urzadzenie blednie zamontowane nie ma prawa dzialac poprawnie. Klient kupujac dana rzecz powinien chociaz w minimalnym stopniu zainteresowac sie danym sprzetem. Hmm, fascynujace jest to co piszesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 18.12.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Miki pytanie hipotetyczne ... Sterownik pokojowy gdzies tam zainstalowany nazwijmy nr 1 i ta wlasnie jedynka ( 1 ) odpowiada za temp. zadana w domu oraz odczyt temp. aktualnej w domu. Drugi sterownik ( 2 ), ktory np. jest wifi badz kablowy ale wifi wygodniejszy jak wiadomo. Na tym nr 2 mozna by sterowac calym systemem, ustawieniami, temp. zadana etc ale aby temp. aktualna domowa byla pobierana z jedynki ? Kurde ale namieszalem:) ktos to kuma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.12.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ano tak mysle. Moim zdaniem twoje myślenie jest całkiem sensowne. Ja tez mam zamiar przewymiarować. W obecnym projekcie mam zapotrzebowanie bez cwu 10kW. Ponieważ zmniejszy mi się grubość ocieplenia , o ile jeszcze nie wiem to celuje w pompę 16KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 18.12.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Hmm, fascynujace jest to co piszesz ... Wiem, że ciężko ci to przyznać, ale niestety mam rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 18.12.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Wiem, że ciężko ci to przyznać, ale niestety mam rację. w czym masz racje ? z tego co piszesz wynika, ze kompletnie nie znasz tematu ... postudiuj kto, komu, co i po co ... moze doznasz olsnienia, ze bladzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A tak z innej bajki przed świętami albo zaraz po ( kwestia transportu ) będziemy montować kolejną NIBE Bardzo ciekawa pompka No i ten wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 18.12.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A tak z innej bajki przed świętami albo zaraz po ( kwestia transportu ) będziemy montować kolejną NIBE Bardzo ciekawa pompka No i ten wygląd [ATTACH=CONFIG]155245[/ATTACH] co to za ustrojstwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 co to za ustrojstwo ? Pompa NIBE z wbudowany 270litrowy zasobnikiem model 10-12kW Ładna lodówka dla wymagających Niestety ale muszę powiedzieć że ładniejsza od Atlantica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 18.12.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 miki pisalam do Ciebie na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 miki pisalam do Ciebie na maila [ATTACH=CONFIG]155248[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]155248[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]155248[/ATTACH] A ja do ciebie o podanie numeru telefonu bo głupio mi się odpowiada na pytania pisząc wolę gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 18.12.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 a ja do ciebie o podanie numeru telefonu bo głupio mi się odpowiada na pytania pisząc wolę gadać +47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.12.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 +47 Spoko daj cały na priva Bo ostatnio go nie zapisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.12.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) A tak z innej bajki przed świętami albo zaraz po ( kwestia transportu ) będziemy montować kolejną NIBE Bardzo ciekawa pompka No i ten wygląd [ATTACH=CONFIG]155245[/ATTACH] Co do tej firmy to mocno promuje sie w Angli. Ciekaw jestem jak sprawdzaja sie w wilgotnym klimacie? I jak wyglada sprawa defrostow? No mrozow tu duzych nie ma Ostatnio maksymalnie -4 stopnie. Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.12.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nie mówie o sielnace, ale o tym, że ktoś kogoś wkręcił w gówno, a miki wychodzi na ofiarę tego tematu. chodzi mi o magnolie - to idealny przyklad, jak ktos sie dal nabrac. miki probuje to odkrecic i wychodzi na tym kiepsko. Wiem, ze pompy ciepla p-w nie sa idealne, ale opisywane problemy sa spowodowane niewiedza i bledami w montazu. Kazde urzadzenie blednie zamontowane nie ma prawa dzialac poprawnie. Podoba mi się ta wypowiedź. I jest w tym sama prawda. Ktoś wkręcił Magnolię a teraz biedy miki musi poprawiać Normalnie "Ja Irena i Ja" :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Artur, skąd wiesz jaką moc ma T-CAP przy -20 stopni, skoro sam producent tego nie podaje? Zresztą pierwszy T-CAP 9kW jest już w drodze do Gliwic i może pod choinkę będzie zamontowany u mnie w domu Dokładna relacja z pracy pompy będzie z pierwszej ręki Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 18.12.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Zresztą pierwszy T-CAP 9kW jest już w drodze do Gliwic i pod choinkę będzie zamontowany u mnie w domu Dokładna relacja z pracy pompy będzie z pierwszej ręki A miałeś mieć Atlantica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A miałeś mieć Atlantica NIe. To ArturWi mial miec Atlantica. Ty nadal naprawde bierzesz sobie do serca takie deklaracje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.12.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Zresztą pierwszy T-CAP 9kW jest już w drodze do Gliwic i pod choinkę będzie zamontowany u mnie w domu Dokładna relacja z pracy pompy będzie z pierwszej ręki W moich oczach wasza spółka M&A traci z dnia na dzień wiarygodność. Od kilku miesięcy trąbisz, że kupiłeś okazyjnie Atlantica i jaka to super maszyna. Na początku roku miki odwodził mnie od zakupu Panasonica bo Atlantic lepszy a w ogóle Panasonic to trzecia liga produkowana prze MDV... Zainteresowanych odsyłam do tego wątku. Stałość poglądów na poziomie dwóch takich co ukradli księżyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts