chcialbympompe 18.12.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 W podanym wątku znalazłem jeszcze ciekawostkę: A co do falowników zapraszam na pokaz daikina i atlantica. Daikin szybko zwiększa obroty i nagle po przekroczeniu temperatury wyłącza sprężarkę .Nie wyhamowuje obrotów.Taka szarpana praca. Atlantic bardzo ładnie dostosowuję modulację do potrzeb. Ciekawe gdzie podziała się ta "ładna modulacja" w mojej pompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 18.12.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 To niby Panasonic taki beee? A cenowo chyba troche drozszy od Atlantica?Mieszkam w Norwegii i tutaj przewaznie gruntowe albo p-p. Wsrod znajomych 9 osob ma p-p, 4szt Toshiba i 5szt Panasonic:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) A miałeś mieć Atlantica Miałem mieć Atlantica ale podobnie jak z rurkami do podłogówki tak teraz będę "królikiem doświadczalnym" jeśli chodzi o pompę Panasonica W moich oczach wasza spółka M&A traci z dnia na dzień wiarygodność. Od kilku miesięcy trąbisz, że kupiłeś okazyjnie Atlantica i jaka to super maszyna. Na początku roku miki odwodził mnie od zakupu Panasonica bo Atlantic lepszy a w ogóle Panasonic to trzecia liga produkowana prze MDV... Zainteresowanych odsyłam do tego wątku. Stałość poglądów na poziomie dwóch takich co ukradli księżyc Teraz wypowiadam się jako niezależny klient,który podpisał umowę w lutym br na Atlantica Alfeę S8 z firmą ST24 a nie z "Ciepłym Domem" i jako klient zmieniłem decyzję,mam swoje powody po prostu. Zachęcam do lektury: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181569-Dążenie-do-spełnienia-marzenia-Mila-IV-raczej-energooszczędna-)&p=5230980&viewfull=1#post5230980 Przypominam,że w firmie jestem od listopada,nikogo nie odwodziłem od Panasonica. Atlantic wg mnie jest super maszyną,ma znacznie ładniejszy sterownik i chyba bardziej przyjazny użytkownikowi i ciężko mi było zmienić decyzję właśnie ze względu na sterownik. Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.12.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Teraz wypowiadam się jako niezależny klient,który podpisał umowę w lutym br Widzę, że "Ja Irena i ja" to razem z miki wasz ulubiony film. To co wypisujesz już nawet nie jest śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Widzę, że "Ja Irena i ja" to razem z miki wasz ulubiony film. To co wypisujesz już nawet nie jest śmieszne Jeśli tego nie możesz zrozumieć to trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.12.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Widzę, że "Ja Irena i ja" to razem z miki wasz ulubiony film. To co wypisujesz już nawet nie jest śmieszne Jezdzisz bo bandzie. Cos z pompka nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.12.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Jezdzisz bo bandzie. Cos z pompka nie tak? A musi od razu być coś nie tak? Nie lubię po prostu dwulicowości i kryptoreklamy jaką uprawia Arturo72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 18.12.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 W podanym wątku znalazłem jeszcze ciekawostkę: Ciekawe gdzie podziała się ta "ładna modulacja" w mojej pompie Odszranianie masz 8 razy/dobę, zatem przynajmniej to wygląda dobrze. Masz zastrzeżenia do pracy swojej PC z mocą zredukowaną? Masz grzejniki, jakie obecnie temp. GZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.12.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Masz zastrzeżenia do pracy swojej PC z mocą zredukowaną? Od dawna. Właściwie to moje główne zastrzeżenie do Atlantica od samego początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.12.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A musi od razu być coś nie tak? Nie lubię po prostu dwulicowości i kryptoreklamy jaką uprawia Arturo72. To fakt. Nie powinien sie tu wypowiadac jako Arturo, bo nie ma tu zupelnie obiektywizmu, zeby nie powiedziec, ze jest to infantylne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.12.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Od dawna. Właściwie to moje główne zastrzeżenie do Atlantica od samego początku. Napisz cos wiecej, prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A musi od razu być coś nie tak? Nie lubię po prostu dwulicowości i kryptoreklamy jaką uprawia Arturo72. Napiszcie co dla mnie,dla mojej kieszeni,dla mojego domu będzie lepsze,Atlantic czy Panasonic ? Może zastosuje się do prośby Pytanie do Was,czemu nie myślicie o ogrzewaniu prądem z COP1? Dla mnie to jest najlepsze rozwiązanie i szczerze je polecam,to też kryptoreklama bo miki zaklada sklep z "elektryką" ? A właśnie,że nie bo: Ogrzewanie będzie elektryczne tzn.piec elektryczny: http://www.elterm.pl/pl/files/karta_ekw_major.pdf +wodna podłogówka. +bojler do cwu: http://www.elektromet.com.pl/nordic-2400-elektronik/ lub jak kasa wg budżetu będzie na plus to do cwu zaszaleję i będzie coś tego typu: http://www.abatronic.pl/pompa_ciepla_z_wentylacji.html Całość będzie grzana prądem w II taryfie. I jest to pierwszy post w moim dzienniku budowy i tak sądzę niezmiennie od 2009r Oj ludzie,ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.12.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Napisz cos wiecej, prosze. Już pisałem... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207086-Opomiarowana-Atlantic-TRI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.12.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Oj ludzie,ludzie... Jak rozumiem nie widzisz nic niewłaściwego w wypowiadaniu się na forum pod dwom nickami - z jednaj strony jako "ekspert" firmy sprzedającej PC a z drugiej jako "niezależny klient"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 18.12.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Jak rozumiem nie widzisz nic niewłaściwego w wypowiadaniu się na forum pod dwom nickami - z jednaj strony jako "ekspert" firmy sprzedającej PC a z drugiej jako "niezależny klient"? Ja juz dawno "zdiagnozowalem" Arturka jaki nature mocno "schizofreniczna", wiec nie powinno to nikogo na tym forum dziwc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.12.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Już pisałem... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207086-Opomiarowana-Atlantic-TRI To pamietam. Ale pamietam tez to: Wygląda na to, że problem został rozwiązany. miki121 przestawił ustawienia OEM i pompa przestała taktować a także nie wchodzi na pełną moc. Obserwowałem stopień modulacji podczas grzania CWU i nie przekroczył 60% (a później zaczął spadać). Efektem ubocznym (ale pozytywnym) jest większa subiektywnie wyższa średnia temperatura w zasobniku pomimo identycznej nastawy (45 stopni). Widać bardziej optymalna wymiana ciepła na wężownicy sprzyja korzystniejszemu rozkładowy temperatur w zasobniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.12.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 To pamietam. Ale pamietam tez to: Niestety nie pomogło na długo. Problem z modulacją występuje też przy C.O. No ale miki twierdzi, że to tylko "kwestia ustawień" i przy najbliższym serwisie problem zniknie. Czekam cierpliwie. Oby zimy starczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 18.12.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Niestety nie pomogło na długo. Problem z modulacją występuje też przy C.O. No ale miki twierdzi, że to tylko "kwestia ustawień" i przy najbliższym serwisie problem zniknie. Czekam cierpliwie. Oby zimy starczyło... Skoro to ustawienia, to nie wystarczyloby podac w jakiej linii zapodac nowy parametr ? Michas, bedziesz sie tlukl na koniec swiata do paprykarzowa, zeby to sam ustawic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) mi osobiście też to się nie podoba.... Mam przestać budować czy zrezygnować z pracy i płatnego profilu ? Jak będzie potraktowane to,że będę grzał tylko w I taryfie ? Jako wyrocznia ? Mnie nikt nie namawial na grzanie prądem zamiast wunglem w pierwszej decyzji a wręcz przeciwnie. Myślę,że inwestorzy sami wiedzą co będzie dla nich najlepszym rozwiązaniem i to bez narzucania czegokolwiek... Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.12.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Wystarczy, ze bedziesz tu wystepowal jako ArturWi. Brakuje tylko zebys prowadzil duskusje sam ze soba.... A to juz krok do rozdwojenia jazni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts