Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie okradłeś, sprawiałeś bardzo sympatyczne wrażenie, dałeś pompę zgodnie z zamówieniem, mało tego - dałeś sterownik lepszy niż w umowie. Co do zakresu to pozostało jeszcze to i owo do zrobienia a przyjazd jakoś się nie składa od maja (sam pytałeś na forum to dopowiadam zgodnie z prawdą)...

Zgadza się chcieliśmy zimą wyregulować pompę ciepła i jej współpracę z kotłem gazowym.

Ale tak jak mówiłeś mam ostatnio urwanie głowy i trochę mało czasu :)

Więc w najbliższym wolnym czasie - styczeń podjadę do ciebie z wcześniejszym wyprzedzeniem poinformuję :)

Z czym masz problem gdzie ja sie z czym zale ? Irytuje Cie to ? Poczytaj Sobie jakies romansidlo.

Moje zbojnickie prawo powiedziec ( zalic sie wg Ciebie ) na forum jaki mam problem. Nikogo od czci, poki co, nie osadzam, odpowiadam na pytania zainteresowanych, sam szukam odpowiedzi. Azaliz, mam Ciebie prosic o pozwolenie ?

Juz wczesniej to pisalem. Pewnie nie doczytales. aaaa nie zrozumiales :) ---> zapytaj jak uzyc wyszukiwania i uzyj frazy Austerlitz. Podpowiem, zebys nie przeszukiwal calego netu a jedynie te forum i ten watek.

Fajny jestes :)

Nie chce sie w dawac z toba w klotnie, bo to nie ma sensu. Obserwuje po prostu z boku twoja i mikiego polemike w sprawie twojej instalacji i pewne rzeczy uwazam, ze nie powinny sie tu pojawic. raz, ze miki powinien uciac wszelkie dyskusje od razu (nie tylko twoja). Nie zrobi tego to byl jego blad, dusykusje tocza sie dalej, teraz juz w ogole przerodzily sie w jakies sledztwo.

Co do twojej sprawy. z tego co tutsaj czytam, miki robi dosc sporo, by twoj problem wyprostowac, ty jakby tego nie zauwazajac piszesz na forum rozne rzeczy, mimo ze powienes wiedziec co by bylo, gdybys zglosil sie w sprawie serwisu do innej firmy. wydaje mi sie, ze w momencie gdy miki rozwiazuje twoj problem (ktora swoja droga jest skomplikowany) nie powinienes odnosic sie do tego co sie dzieje, tylko poczekac na zakonczenie sprawy i opisac sprawe po jej zakonczeniu. i nie chodzi mi tu o krycie czy falszywe zeznania. po prostu dac mu dzialac, ustalic konkretny termin realizacji i tyle. po terminie jak najbardziej mozesz pisac, ze zrobil dobrze, zle, to urwal tam poprawil, itp. tyle ode mnie

Zgadza się chcieliśmy zimą wyregulować pompę ciepła i jej współpracę z kotłem gazowym.

Ale tak jak mówiłeś mam ostatnio urwanie głowy i trochę mało czasu :)

Więc w najbliższym wolnym czasie - styczeń podjadę do ciebie z wcześniejszym wyprzedzeniem poinformuję :)

To może byś mi to o czym rozmawialiśmy dodatkowo wysłał pocztą i sam zamontuję/podłączę?

Drogi Szymonie a kto oddaje Arturowi firmę ???

A jakbyś nauczył się czytać nie zaniechanie montażu pomp ciepła tylko montaż samych kotłowni :)

A to jest różnica

skrot myslowy, mialem na mysli zakonczenie sprzedazy, jak mniemam zajmiesz sie tylko montazem pomp i innych ustrojstw sprzedawanych przez zewnerzne firmy, typu cieplydom,si?

Co do twojej sprawy. z tego co tutsaj czytam, miki robi dosc sporo, by twoj problem wyprostowac, ty jakby tego nie zauwazajac piszesz na forum rozne rzeczy, mimo ze powienes wiedziec co by bylo, gdybys zglosil sie w sprawie serwisu do innej firmy.

Nie kumam. Dlaczego miałby się zgłaszać do innej firmy, niż tej, która dobrała, sprzedała, zamontowała i uruchomiła PC? Czy ty się dobrze czujesz i masz jako-takie rozeznanie w sytuacji?

miki tobie ludzie zawierzyli w pewien sposób jedną z ważniejszych rzeczy -cieplo domowe

jak masz prawo tu szukać klientów to oni mają prawo szukać tu rozwiązania problemu.

to nie telewizor czy odpadająca tapeta .

Ale o co ci chodzi???

To u Magnoli pół pompy wywaliłem i przekopałem wszystko a w finalnym rozwiązaniu załatwiłem nową jednostkę..

Czy to według ciebie jest mało???

Nie kumam. Dlaczego miałby się zgłaszać do innej firmy, niż tej, która dobrała, sprzedała, zamontowała i uruchomiła PC? Czy ty się dobrze czujesz i masz jako-takie rozeznanie w sytuacji?

Proste serwis przejmuje Atlantic Polska w standardzie i jeżeli nie chcę to nie muszę nawet palcem kiwnąć poza montażem i potem wszystkie problemy na infolinie atlantica :)

O ile wiem pompa jest firmy atlantic, a nie robiona w garażu przez mikiego...

Inna kwestia, ze chodzilo mi o to, gdyby gwarantem byl inny serwis. chyba wiadomo jak z reguły wyglada serwis gwarancyjny. wydaje mi sie, ze nieco inaczej niz to co robi miki...

to moze bardziej na temat, znalazlem ciekawe ceny w sieci na pompy powietrze woda (oczywiscie nie u nas), szczegolnie ciekawe na zubadany, jesli ktos jest zainteresowany to pisac, wrzuce linki, ale wczesniej prosba o podanie ceny za sama jednostke jaka zaplaciliscie (z cena za montaz lub bez) , moze byc na priv

pzdr

szymon

no proste

ja bym magnolii tu nie przytaczał - poczekajmy na rozwiązanie sprawy .

miki to nie lepiej kupić pompy w internecie , sprowadzić z francji jak i tak zostanie serwis firmowy/

miki sprawiasz tu i w realu sympatyczne wrażenie.

może lepiej skupić się na najbliższej okolicy/

tak jak mówiłeś śląsk ci wystarczy

O ile wiem pompa jest firmy atlantic, a nie robiona w garażu przez mikiego...

Inna kwestia, ze chodzilo mi o to, gdyby gwarantem byl inny serwis. chyba wiadomo jak z reguły wyglada serwis gwarancyjny. wydaje mi sie, ze nieco inaczej niz to co robi miki...

ale to twoje wydaje mi sie ma tyle samo wspolnego co moje paranoje na temat przeprowadzki mikiego z zona monika z pomorza do zywca