Magnolia18 20.12.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Nie chce sie w dawac z toba w klotnie, bo to nie ma sensu. Obserwuje po prostu z boku twoja i mikiego polemike w sprawie twojej instalacji i pewne rzeczy uwazam, ze nie powinny sie tu pojawic. raz, ze miki powinien uciac wszelkie dyskusje od razu (nie tylko twoja). Nie zrobi tego to byl jego blad, dusykusje tocza sie dalej, teraz juz w ogole przerodzily sie w jakies sledztwo. Co do twojej sprawy. z tego co tutsaj czytam, miki robi dosc sporo, by twoj problem wyprostowac, ty jakby tego nie zauwazajac piszesz na forum rozne rzeczy, mimo ze powienes wiedziec co by bylo, gdybys zglosil sie w sprawie serwisu do innej firmy. wydaje mi sie, ze w momencie gdy miki rozwiazuje twoj problem (ktora swoja droga jest skomplikowany) nie powinienes odnosic sie do tego co sie dzieje, tylko poczekac na zakonczenie sprawy i opisac sprawe po jej zakonczeniu. i nie chodzi mi tu o krycie czy falszywe zeznania. po prostu dac mu dzialac, ustalic konkretny termin realizacji i tyle. po terminie jak najbardziej mozesz pisac, ze zrobil dobrze, zle, to urwal tam poprawil, itp. tyle ode mnie Kochany, pozwoliz na te forme spoufalenia ? Nie znasz tematu, kompletnie nie znasz. Nawet doczytac nie potrafisz. Ale zeby bylo jasne i dla CIEBIE. To Miki instalowal i sprzedawal mi te PC, bo teo nie doczytales, nie zrozumiales. Zatem do mojego kolegi Michala sie odezwalem, ze cos sie zle dzieje. Michas, zas staral sie szukac tam gdzie wg mnie nie bylo rozwiazania ( wiem wiem nie czytam instrukcji, nie wiem co mam w domu, w ogole jestem leszcz i los ). Zatem pytalem na forum aby ktos cos podpowiedzial poniewaz w przeciwienstwie do Ciebie i Michala to JA mialem problem w grzaniu i rachunkach za te nie-grzanie. Po 2 tygodniach okazalo sie, ze serwis Atlantica wymieka i chce wymienic PC ... Wiesz, co ? Podaj nr karty ale nie z Zabki do wozka a kredytowej a ja podwine uszy i niech grzeje/nie grzeje a kreci licznik jak chce. Ty placisz. Wchodzisz ? Nie wyrywaj sie zbytnio. Nie wiesz jeszcze ile PCi 16kW na defrostach potafi nakrecic na liczniku. Zamilcz prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.12.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Ej a wiesz gdzie się urodziłem??? Bo jak tak to nie dyskutuj Żona w moje strony się przeniosła a:) Zabronione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.12.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 czasami lepiej sobie uciec bo nawet jakbym puścił tu skan dowodu to bym się dowiedział że to podróba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 20.12.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 czasami lepiej sobie uciec Zbyt dojrzałe zachowanie by to nie było a na małego chłopca nie wyglądasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 20.12.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Proste serwis przejmuje Atlantic Polska w standardzie i jeżeli nie chcę to nie muszę nawet palcem kiwnąć poza montażem i potem wszystkie problemy na infolinie atlantica Chyba nie wiesz jak bardzo się mylisz. Jako twój klient nie muszę wcale korzystać z gwarancji producenta. Zdajesz sobie z tego sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 20.12.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 hehehehe, powaznie miki instalowal te pompe? bez jaj... pisales, ze pompa dzialala tip-top racja? potem, praktycznie z dnia na dzień cos sie schrzanilo czy tak? czytajac watek od momentu awarii wyczytuje, ze miki nie saczy drinkow na karaibach, tylko byl juz kilka razy i szuka rozwiazania. gdyby to byl serwis producenta, to czekalbys dlugi czas zanim ktokolwiek by sie toba zainteresowal. tego zdajesz sie nie zauwazac. PS. troche szacunku ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAL9000 20.12.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Ale kiedy zaproponowałem Panu w zamian za TRI11 DUO pompę NIBE 12kW w wersji lodówkowej to Pan nie wyraził zgody... Więc nie wiem czy tu można powiedzieć że olałem Pana ale każdy ma prawo inaczej rozpatrywać tą sprawę Tego nawet nie skomentuje, bo bajek się nie komentuje tylko ogląda przed dziennikiem... Proszę kontynuować, może coś o osobistym wyjeździe do Francji po pompę dla mnie w pierwszych dniach stycznia?? Z tego co pamiętam takie Pan radosne deklaracje mi przez telefon też składał? Myśli Pan, że są tu ludzie, którzy w to uwierzą? Ale Pan dobrze wie, że verba volant, scripta manent i stąd Pana niechęć do pisemnych uzgodnień - z tych trudniej się wyplątać prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.12.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Ale jak ktoś robi nagonkę na ciebie bo na 30 klientów jeden nie może się ze mną dogadać to trudno. Chciałem załatwić lepsza pompę w jak najszybszym terminie ale jak ktoś nie chce to nie mam na to wpływu.. Liwko pisze po firmach itp. za moment będą mi pod dom przychodzić aby zobaczyć co robię... A to że instalacje są zrobione i pompy działają to już nie ważne ważne jest to że jest ktoś po kim można pojeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 20.12.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 magnolia to jak to kręci licznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.12.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 czasami lepiej sobie uciec bo nawet jakbym puścił tu skan dowodu to bym się dowiedział że to podróba Odkrecania kotem ogona ciag dalszy. Nikt nie neguje tego co masz obecnie wpisane w dowod. Nigdy nie nazywalem sie G. Nie chce przejsc przez gardlo? Probujesz wszystko zamienic w zart, ale z tym "odpierdolcie sie" to nerwy poniosly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 20.12.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Spoko może faktycznie czas sobie odpuścić dywagacje z Wami Bo jak widzę niedługo się dowiem że wszystko złe jest przeze mnie. A co do pomówień to zasada jest jedna i prosta oraz pytanie do Was panowie Magnolia18, Tank102, Piter719, r.tyrmann, probelexx, chciałbympompe itp. Okradłem Was??? Zabrałem Wam coś czy zrobiłem robotę zgodną z zakresem ?? Czy zamiast pompy takiej jak w umowie dałem inną??? Bo czegoś nie rozumiem ??? Ale cóż piszę do forum o usunięcie mojego konta i temat kończę Skoro już zostałem wywołany do tablicy. To może Pan odpowie: czy ja naciągnąłem na dodatkowe prace, czy niedotrzymywałem terminów zapłaty? Czy chociaż raz nie dotrzymałem danego słowa? A może źle potraktowałem pana albo któregoś z pracowników. Ja jako jedyny w tym towarzystwie używam nazwiska (którego proszę nie mylic) i już teraz imienia i nie obawiam się utraty serwisanta. Prosze się uderzyc w piersi a nie oskarżac klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.12.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Tego nawet nie skomentuje, bo bajek się nie komentuje tylko ogląda przed dziennikiem... Proszę kontynuować, może coś o osobistym wyjeździe do Francji po pompę dla mnie w pierwszych dniach stycznia?? Z tego co pamiętam takie Pan radosne deklaracje mi przez telefon też składał? Myśli Pan, że są tu ludzie, którzy w to uwierzą? Ale Pan dobrze wie, że verba volant, scripta manent i stąd Pana niechęć do pisemnych uzgodnień - z tych trudniej się wyplątać prawda? No i widzi Pan tutaj też była propozycja z mojej storny w Atlanticu że oni załatwią tak abym mógł podjechać odebrać pompę do Atlantic-a do francji Ale cóż dostałem odpowiedź że to trudne do wykonania i miałem dostać info nie dostałem.. A telefonicznie mówiłem Panu że możemy podmienić na nibe tak jak u innego klienta który chciał duo tri ale nie udało się załatwić więc kupiłem dla niego NIBE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 20.12.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 to moze bardziej na temat, znalazlem ciekawe ceny w sieci na pompy powietrze woda (oczywiscie nie u nas), szczegolnie ciekawe na zubadany, jesli ktos jest zainteresowany to pisac, wrzuce linki, ale wczesniej prosba o podanie ceny za sama jednostke jaka zaplaciliscie (z cena za montaz lub bez) , moze byc na priv pzdr szymon hmm. ale dlaczego mam podawac ile zaplacilem. ale oki podam za 16kW TRI zaplacilem ... 19K / 27K/ 32 K/ 37K * * niepotrzebne skreslic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.12.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Skoro już zostałem wywołany do tablicy. To może Pan odpowie: czy ja naciągnąłem na dodatkowe prace, czy niedotrzymywałem terminów zapłaty? Czy chociaż raz nie dotrzymałem danego słowa? A może źle potraktowałem pana albo któregoś z pracowników. Ja jako jedyny w tym towarzystwie używam nazwiska (którego proszę nie mylic) i już teraz imienia i nie obawiam się utraty serwisanta. Prosze się uderzyc w piersi a nie oskarżac klientów. BROŃ Boże nie oskarżam tylko pytam się czy coś co dostał Pan jest niezgodne z umową Tzn. pompa zbiornik itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.12.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?114689-skasowanie-konta&p=4944898&langid=1 ale widzę że już byłeś w tym wątku Kurcze a ja nie mogłem znaleźć dzięki. Kompletnie zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 20.12.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) skrot myslowy, mialem na mysli zakonczenie sprzedazy, jak mniemam zajmiesz sie tylko montazem pomp i innych ustrojstw sprzedawanych przez zewnerzne firmy, typu cieplydom,si? Ciepły Dom sp.z o.o istnieje i będzie istniała i prosperowała.Jest już ładnych kilka umów zawartych na przyszły rok. Ja wycofuję po prostu swoje udziały w spółce i przechodzę na własny rozrachunek,zaczynam o zera I to nie tylko są pompy ciepła,także jeszcze trochę pobędę...mam nadzieję to moze bardziej na temat, znalazlem ciekawe ceny w sieci na pompy powietrze woda (oczywiscie nie u nas), szczegolnie ciekawe na zubadany, jesli ktos jest zainteresowany to pisac, wrzuce linki, ale wczesniej prosba o podanie ceny za sama jednostke jaka zaplaciliscie (z cena za montaz lub bez) , moze byc na priv pzdr szymon A jednak konkurencja Edytowane 20 Grudnia 2012 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.12.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Faktycznie jutro może być na prawdę koniec świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.12.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Spoko artur Tu i tak już zapadł wyrok Zgłosiłem prośbę do forum muratora I rezygnuje z zabawy w doradzanie szukanie rozwiązań Bo i tak nie ma sensu A co do istnienie firmy to powiem tak istniała istnieje i istnieć będzie bo robót z poza tego forum mamy na ponad rok do przodu Ale tym razem to działa inaczej kalendarz i data klient ma obsuwę to informuje o dokładnie ile bo potem ja muszę wszystko prostować a klienci się denerwują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 20.12.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 hehehehe, powaznie miki instalowal te pompe? bez jaj... pisales, ze pompa dzialala tip-top racja? potem, praktycznie z dnia na dzień cos sie schrzanilo czy tak? czytajac watek od momentu awarii wyczytuje, ze miki nie saczy drinkow na karaibach, tylko byl juz kilka razy i szuka rozwiazania. gdyby to byl serwis producenta, to czekalbys dlugi czas zanim ktokolwiek by sie toba zainteresowal. tego zdajesz sie nie zauwazac. PS. troche szacunku ok? no z dnia na dzien sie popsulo. dziwne ? Prosze. ale to prosze. Wskaz, gdzie ja pisalem ze dzial 'tip-top' Szacunku? do Ciebie? Bez urazy, nie zaslugujesz. Poczytaj sam siebie, kurde ale po co? I tak nie zrozumiesz co pisales .. Michas, znasz azaliz? I nie boli Cie to ? --------------------------------------------------------------------------- Naroslo widze tego sporo. Jesli ja jestem winny biczujcie. tylko szukalem rozwiazania. Cytujac ... wez sie przyznaj jako facet, ze wyje****s w kosmos 30K pln w zabawke co nie grzeje ... zimno w domu a rachunki wieksze nize poprzednio Rodzina, sasiedzi, znajomi ... Tak. gallU ANONIMIE. poza zroumieniem czytania, jeszcze winienes zycia zaznac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 20.12.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 No i miki121 dezerteruje: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?114689-Jak-usunac-konto-z-Muratora&p=5693346&viewfull=1#post5693346 Dziwna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts