Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam wrazenie, ze tobie forum bylo potrzebne do znajdowania odpowiedzi na problemy, ktore wychodzily przy twoim montazu. Pamietam, ze hydraulik nigdy nie bal sie dzielic wiedza, gosc z daikina zdaje sie takze, a ty-hmmm.... raczej zadawales pytania, ale to tylko moj spaczony obraz swiata.

Miki nie maz sie, ogranicz pole dzialania, zacznij byc bardziej terminowy a wszystko zostanie po staremu, czyli bedziesz montowal dobre pompy zadowolonym klientom. Nic tak nie wkurza czlowieka jak niedotrzymywanie terminow....

Masz rację i rozumiem ciebie po to w nowych umowach są daty a nie forma do uzgodnienia bo to jest potem problem zarówno dla mnie jaki i dla inwestora.

Ale jest tu także drugi problem - dostawcy którzy trochę inaczej rozmują terminy :)

hmm. ale dlaczego mam podawac ile zaplacilem. ale oki podam

za 16kW TRI zaplacilem ... 19K / 27K/ 32 K/ 37K *

* niepotrzebne skreslic

w du... z tymi cenami :) mam zgadywac? to ja podam bez linkow ceny zubadana 3-fazowego 14kW - 21 tys brutto (nasze zlote), model 23 kW za 35tys zl brutto. W zestawie jednostka dwuwiatrakowa zewnetrzna, wymiennik plytowy alfa laval, pelna elektronika.

W takiej sytuacji focha to może strzelić dzieciak i zabrać zabawki z piaskownicy. Skoro złodziejem nie jesteś to w czym problem? Możesz ignorować wątki "kryminalne" a skupić się na merytorycznych.

Masz rację bo robote robię i w przeciwności do innych instalatorów po odpaleniu nie wyrzucam do Atlantica :)

A sprawić satysfakcję jednemu klientowi nie dam bo inni mają urządzenia i oni są ważni :)

Więc ważne aby pompy działały :)

A co mam zrobić :)

Przecież koledzy forumowi robią ze mnie złodzieja :(

Nie robią, tylko czekają na dojrzałe zachowanie, Będę pierwszą osobą na tym forum jeśli okaże się, że w zaistniałej sytuacji będzie Pan potrafił zachować się jak człowiek odpowiedzialny za swoje poczynania a nie tylko "opluwał klientów"

Nic tak nie wkurza czlowieka jak niedotrzymywanie terminow....

Sam jestem inwestorem i potwierdzam ale byłem też świadkiem jak Atlantic dał d..y z modułami do zasobników CWH a w ciągu tygodnia było zaplanowanych 5 montaży.Przez całą drogę z Wawy miki dzwonił po klientach proponując im T-CAPy w zamian,żeby nie tracić czasu.

Ja znam to trochę z innej strony np.z niemożnością wejścia na budowę pomimo gotowości firmy ale nie jest to temat na forum do rozstrząsania.

Takie sprawy załatwia się jak ludzie,przy czym to dwie strony są równe a nie jedynie inwestor,który ma zawsze rację.

Plany,żeby jechać do Francji były jak najbardziej,to ja miałem jechać a przy okazji zajrzałbym na Plac Piqual czy jak tam sięto pisze ;)

Z NIBE także,szczerze,gdybym miał taką propozycję to nie zawacham się ani chwili,ta pompka jest droższa od Atlantica Duo o ok.10tys.zł.

Jak widzę ciągnie swój do swego...

o matko. po 2h prawie nadgonilem

masakra

Michal. wez prosze powiedz zes nie ten G... prosze

Arturo, sorka ze pomylilem sklep z cieplymDomem

gall.Anonim ... wez prosze mysl.

Malux i inni. no mam zuzycie. wiedzialem, ze bedzie. SA te sprawy ale defrosty to inna rzecz,

i juz ;)

Edytowane przez Magnolia18

o matko. po 2h prawie nadgonilem

masakra

Michal. wez prosze powiedz zes nie ten G... prosze

Arturo, sorka ze pomylime skleu z cieplymDomem

gall.Anonim ... wez prosze mysl.

Malux i inni. no mam zuzycie. wiedzialem, ze bedzie. SA te sprawy ale defrosty to inna rzecz,

i juz ;)

ja już nie ma chęci ani ochoty tłumaczyć :)

bo i niemam się z czego :)

a Tobie pokażę dowód albo inny kwit abyś widział :)