hydraulik_ 28.12.2012 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Wraz z rosnącą temperaturą skraplania spada moc chłodnicza (gdyż spada wydajność masowa sprężarki). Zatem i w tym przypadku tempo narastania szronu powinno być chyba niższe, a nie wyższe? to inwerter ,poprawi wydajność i skoryguje zawór rozprężny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 29.12.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 to inwerter ,poprawi wydajność i skoryguje zawór rozprężny A jeśli sprężarka pracuje z obrotami maksymalnymi i dochodzi do wzrostu temperatury skraplania, to układ zachowa się tak jak opisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 29.12.2012 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 A jeśli sprężarka pracuje z obrotami maksymalnymi i dochodzi do wzrostu temperatury skraplania, to układ zachowa się tak jak opisałem? Tak ale to sporadyczne wydarzenie .W onoffach to norna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 29.12.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Ilość defrostów zależy od temperatury parownika .Im niższa tym cześciej. A idąc tym tropem przy większej mocy spada temperatura parownika.Ale również przy większym oblodzeniu .np poniże -6 czas pomiędzy defrostami waha się od 35 do 240 min Na tą ilość ma również wpływ zawartość wilgoci w powietrzu - bardziej suche zmniejsza ich ilość. Co do pytania SUSPENSERA to uważam, że ilość defrostów jest ściśle związana z generowaną mocą pc. Moja pc pp pracując z małą mocą (przy poborze prądu ok 350W) rzadko się odszrania, ale pracując z większą mocą (przy poborze 1500W) robi to częściej, oczywiście przy stałej wilgotności i temp zew. Dlatego tak podejrzewałem w przypadku Magnolii - pytałem jak Jego pc zachowuje się teraz przy wyższych temp zew, ale nie odpowiedział. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.12.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 U niego niezależnie od zmiany temp. wewnętrznej i zewnętrznej defrost jest co 35 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 29.12.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 U niego niezależnie od zmiany temp. wewnętrznej i zewnętrznej defrost jest co 35 minut To chyba niemożliwe - przecież jak jednostka się nie oszroni - to nie powinna się włączyć ta funkcja, chyba że oprogramowanie jest skopane. Jak zapytałem przy dodatnich temp zew - nie odpowiedział - to chyba czas między tymi cyklami się zmienił, albo defrostów nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.12.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 No właśnie i tutaj jest problem... jednostka się nie oszrania nawet w 60% i wchodzi w defrost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 A jak idzie wymiana pompy u Magnolii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.12.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Dzisiaj o 17. Monterzy wymieniają na nową W czwartek dopiero późnym popołudniem dotarła do Nas Firmy kurierskie też miały wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRQ69 29.12.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Chciałbym spytać jaki zestaw polecilibyście do chatki w podpisie do cwu i co? Z jakimi kosztami należy się liczyć? Jak cenowo przedstawia się to w porównaniu z gazowym kotłem kondensacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.12.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 A masz gaz w posesji lub przy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 29.12.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Na tą ilość ma również wpływ zawartość wilgoci w powietrzu - bardziej suche zmniejsza ich ilość. Co do pytania SUSPENSERA to uważam, że ilość defrostów jest ściśle związana z generowaną mocą pc. Moja pc pp pracując z małą mocą (przy poborze prądu ok 350W) rzadko się odszrania, ale pracując z większą mocą (przy poborze 1500W) robi to częściej, oczywiście przy stałej wilgotności i temp zew. Dlatego tak podejrzewałem w przypadku Magnolii - pytałem jak Jego pc zachowuje się teraz przy wyższych temp zew, ale nie odpowiedział. Hmm, widocznie nie zauwazylem pytania Otoz NIC sie nie zmienilo, defrosty jak byly tak i sa z ta sama czestotliwoscia I tak jak mowi Miki, oszronienie jednostki mniej niz 50% powierzchni i leci defrost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Dzisiaj o 17. No to odliczamy minuty Ile czasu potrwa taka wymiana? Chyba sporo bo trzeba instalację chłodniczą od nowa napełniać? Jak się odbywa opróżnianie instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 29.12.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Heh ...Temp. za oknem +4*, dosc milo, sloneczko, bezwietrznie ...Defrost 'o czasie' czyli po ok.35 minutach ale jaki CUDNY :> ... Oszronienie jednostki praktycznie zerowe. Cuda, Panie, Cuda :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 29.12.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Wymiana trwa około 2 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 A jak z tym opróżnianiem? W samochodach używa się specjalną stację odzysku freonu. A jak to robisz z PC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 A jak z tym opróżnianiem? W samochodach używa się specjalną stację odzysku freonu. A jak to robisz z PC? No przeciez miki ze 4x juz pisal, ze ma taka stacje na samochodzie i le to ona jest warta. Myslisz, ze jej nie uzywa z oszczednosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 29.12.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Wymiana trwa około 2 godzin No to jak? Za 1h i 45min będzie sukces? Jak wam idzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.12.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 No to jak? Za 1h i 45min będzie sukces? Jak wam idzie? W poniedzialek raczej wymienia. Dzisiaj nie wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 29.12.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 W poniedzialek raczej wymienia. Dzisiaj nie wyszlo. Skad wiesz ? Ze nie wyszlo ? A skoro posiadasz moc tajemna zatem moze wiesz w ktory poniedzialek tez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts