Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ilość defrostów zależy od temperatury parownika .Im niższa tym cześciej. A idąc tym tropem przy większej mocy spada temperatura parownika.Ale również przy większym oblodzeniu .np poniże -6 czas pomiędzy defrostami waha się od 35 do 240 min

Na tą ilość ma również wpływ zawartość wilgoci w powietrzu - bardziej suche zmniejsza ich ilość.

Co do pytania SUSPENSERA to uważam, że ilość defrostów jest ściśle związana z generowaną mocą pc. Moja pc pp pracując z małą mocą (przy poborze prądu ok 350W) rzadko się odszrania, ale pracując z większą mocą (przy poborze 1500W) robi to częściej, oczywiście przy stałej wilgotności i temp zew. Dlatego tak podejrzewałem w przypadku Magnolii - pytałem jak Jego pc zachowuje się teraz przy wyższych temp zew, ale nie odpowiedział.

Edytowane przez kbab

U niego niezależnie od zmiany temp. wewnętrznej i zewnętrznej defrost jest co 35 minut :(

To chyba niemożliwe - przecież jak jednostka się nie oszroni - to nie powinna się włączyć ta funkcja, chyba że oprogramowanie jest skopane.

Jak zapytałem przy dodatnich temp zew - nie odpowiedział - to chyba czas między tymi cyklami się zmienił, albo defrostów nie było?

Na tą ilość ma również wpływ zawartość wilgoci w powietrzu - bardziej suche zmniejsza ich ilość.

Co do pytania SUSPENSERA to uważam, że ilość defrostów jest ściśle związana z generowaną mocą pc. Moja pc pp pracując z małą mocą (przy poborze prądu ok 350W) rzadko się odszrania, ale pracując z większą mocą (przy poborze 1500W) robi to częściej, oczywiście przy stałej wilgotności i temp zew. Dlatego tak podejrzewałem w przypadku Magnolii - pytałem jak Jego pc zachowuje się teraz przy wyższych temp zew, ale nie odpowiedział.

Hmm, widocznie nie zauwazylem pytania ;) Otoz NIC sie nie zmienilo, defrosty jak byly tak i sa z ta sama czestotliwoscia :(

I tak jak mowi Miki, oszronienie jednostki mniej niz 50% powierzchni i leci defrost