chcialbympompe 12.01.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Tak się zastanawiam co w praktyce oznacza praca 100% wg sterownika pokojowego? Nie jest wtedy uwzględniana temperatura zewnętrzna? To do jakiej PC grzeje wtedy wodę w obiegu? Aż "do odcięcia" czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.01.2013 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 moc to nie temperatura?Może pracować na 100% i nie osiągnąć zadanej bo moc odbierana jest wyższa od wytwarzanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 12.01.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 moc to nie temperatura? Może pracować na 100% i nie osiągnąć zadanej bo moc odbierana jest wyższa od wytwarzanej Jasne. Ale chodzi o algorytm pracy. Czy robi się wtedy ON/OFF? Czyli w pomieszczeniu "zadana-delta" to robię ON sprężarki na maxa a jak osiągnie zadaną (w pomieszczeniu) to OFF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 12.01.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Zastanawiam się, do czego potrzebne jest sterowanie pogodowe przy PC inverter z grzejnikami? Z samym sterownikiem pokojowym nie będzie prościej, a zarazem skutecznie? Wyobrażam to sobie tak: - ustawiam temperaturę zadaną w domu (plus histereza) - po uruchomieniu PC rozwija moc maksymalną (bo ma osiągnąć temperaturę zadaną) - temperatura zasilania ustala się samoczynnie zależnie od chwilowej mocy dostarczanej i traconej - po osiągnięciu temperatury zadanej w domu, PC zaczyna redukować moc grzewczą (chyba tak być powinno?) - jeśli moc tracona będzie się mieścić w zakresie mocy modulowanej - PC będzie pracować (z przerwami na odszranianie) - jeśli moc tracona spadnie poniżej minimalnej mocy modulowanej - PC się wyłączy - załączy się ponownie po spadku temperatury w domu (zgodnie z nastawami sterownika) Czy dobrze kombinuję? Cześć hydraulik_ Może od Ciebie się dowiem, czy w warunkach rzeczywistych i najprostszym sposobie sterowania PC inverter zachowa się tak jak to sobie wyobrażam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.01.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Rozumowanie jest poprawne Większość pomp powietrze - woda tak ustawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.01.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 No dobre pytanieTak tylko dywaguje ... NIE mam wplywu jak PC pracuje. W domu moim.Zaczynam powoli odnosic wrazenie, ze jestem eksperymentem. Zeby uzyc slow lekkichDefrosty co 40 min leca jak w zegarku. Deja vu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.01.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Twierdzisz że śnieg na niego cały dzień pada i jest biały to jak ma się oczyścić jak nie przez defrosta??? Nie otrząśnie się przecież... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.01.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 mag u ciebie tak będzie pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.01.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Twierdzisz że śnieg na niego cały dzień pada i jest biały to jak ma się oczyścić jak nie przez defrosta??? Nie otrząśnie się przecież... Przez te chwile bylem, naocznie sparwdzic. Pozniej juz snieg nie padal a defrosty leca. Czy wczesniej padal nie wiem. Widze jedno, co 40 min defrosy z zegarkiem w reku. Deja Vu. Nie wiem . nie znam sie, zarobiony jestem. w dodatku jest sobota ( czy wolna? ) . PC zas wariuje. jak nie przestanie to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.01.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) To telefon do Warszawy i niech wyjaśniają...Montaż został wykonany zgodnie z sztuką.Na dziesiątki pomp nie ma żadnych problemów więc pytanie co jest nie tak...Ja wiem jedno ponad dwa tygodnie działała bez zastrzeżeń i jeżeli jest coś nie tak według ciebie to trzeba to reklamować...Więc w pierwszej kolejności trzeba pozmieniać wszystkie nastawy i zobaczyć czy one coś nie nabroiły potem jeżeli to nie pomorze to wzywasz serwis poprzez zgłoszenie reklamacji na adres: [email protected] lub zadzwonić do Warszawy do Pana Sławomir Rostkowski.Już raz dostałem opr że bez zgłoszenia reklamacji ruszyłem do roboty. Edytowane 12 Stycznia 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.01.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 z tymi dwoma tygodniami miki jajcarsko ci wyszłoformalnie masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.01.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ale jaką mam rację....Ja wszystko co mogłem zrobiłem łącznie z wymianą urządzenia jeżeli nadal coś nie funguje to niech tym się zajmie serwis centralny.I tak dostałem za tą sprawę ochrzan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.01.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 formalnie masz rację nie kojarzysz tych 2 tygodnii z czymś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.01.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 To telefon do Warszawy i niech wyjaśniają... Montaż został wykonany zgodnie z sztuką. Na dziesiątki pomp nie ma żadnych problemów więc pytanie co jest nie tak... Ja wiem jedno ponad dwa tygodnie działała bez zastrzeżeń i jeżeli jest coś nie tak według ciebie to trzeba to reklamować... Więc w pierwszej kolejności trzeba pozmieniać wszystkie nastawy i zobaczyć czy one coś nie nabroiły potem jeżeli to nie pomorze to wzywasz serwis poprzez zgłoszenie reklamacji na adres: [email protected] lub zadzwonić do Warszawy do Pana Sławomir Rostkowski. Tak, rozbroilem caly system, klikajac jak malpa w klawiature . Tak sadzisz ? Zglosze oczywice ze tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 12.01.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Formalnie to nie Miki tylko serwis producenta powinien wymieniać jednostkę na gwarancji i za to odpowiadać PO MONTAŻU I PO URUCHOMIENIU. I tak Miki wykonał więcej niż do Niego należało, tak to z zewnątrz wstępnie wygląda.Chyba że Miki przejął sprawy robocizny w zamian za ekstra rabat serwisowy niezależnie od rabatu handlowego. Ale to nie sprawa awarii pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.01.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 skoro klient korzysta z gwarancji producenta to faktycznie miki jest czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.01.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ja zrobiłem to nie zwracając uwagi na to czy ktoś płaci za to czy nie..Zrobiłem to omijając procedury reklamacyjne i za to dostałe opr...A ja mogę reklamacje zrobić w swoim zakresie zawsze jeżeli prześlą mi reklamację od serwisu z warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 12.01.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Widze jedno, co 40 min defrosy z zegarkiem w reku. Deja Vu. Wspomniałeś o rocznym koszcie ekogrochu 11k zł - kasa nie mówi tyle co ilość i wartość kaloryczna, nie to żebym się czepiał, ale jak wcześniej uważam że Twoja pc nie daje rady, uważam że przy niższych temp nie będzie w stanie utrzymać wew 23*C. Może pamiętasz ile ekogochu szło na dobę przy większych mrozach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.01.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Formalnie to nie Miki tylko serwis producenta powinien wymieniać jednostkę na gwarancji i za to odpowiadać PO MONTAŻU I PO URUCHOMIENIU. I tak Miki wykonał więcej niż do Niego należało, tak to z zewnątrz wstępnie wygląda. Chyba że Miki przejął sprawy robocizny w zamian za ekstra rabat serwisowy niezależnie od rabatu handlowego. Ale to nie sprawa awarii pompy. Zeby nie bylo Miki, jest u mnie mile ZAWSZ widziany i On o tym wie. Nawet jak wpadnie z 'partyzanta' . zupke dostanie. Nie o to kaman. gdzie jako may nomen omen MIKI ma sie zwracac jak nie do firmy co mi robila COS. Owszem jak trzeba i teraz juz wiem ze MAM, rusze na Atlantic Zbrodnie popelnilem ? Ze Podnosze zadania swe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 12.01.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 i dlatego trochę się z tych 2 tygodnii łagodnej temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts