chcialbympompe 13.01.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No co ty nie powiesz?? Jak byś nie zauważył to 5 dni spędziłem u Magnoli więc nie zarzucaj mi czegoś. Zarzucam Tobie wyłącznie niewiedzę lub ignorancję w rozróżnianiu gwarancji i uprawnień konsumenckich. Nie mieszaj do tego Magnolii bo nie wspominałem nawet o nim Mi na urządzenie udziela gwarancji producent.. Jeżeli tak jest to bardzo interesuje mnie treść umowy gwarancyjnej, jaką udziela Tobie - jako sprzedawcy producent urządzenia bo dla mnie to coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.01.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Mam umowę i tam wszytko jest opisane od warunków handlowych po gwarancyjne sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 13.01.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 ok ale z gwarancją to przyznaj mu rację Klient może zawsze świadomie wybrać gwarancję producenta licząc, że "duży może więcej" i duży nie będzie chciał problemów medialnych w szczególności jak dla dużego to promil obrotów. Ale wtedy duży może dać popalić swojemu dealerowi. No chyba, że ten dużo montuje i płaci producentowi w terminie. I koło się zamyka. Miki, ja nie chcę oceniać Ciebie, czy oczekiwań magnoli. Tak pisałem z nudów znając trochę realia i sam prowadząc działalność gospodarczą (inna branża i inne realia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.01.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Wiem i nie mam żadnego żalu A co gwarancji a nawet usterek z winy użytkownika do każdego jadę sam a na magazynie ma już prawie wszystkie części do PC PW Atlantic-a bo chcę a nie muszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 13.01.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Jakie moga byc usterki z winy uzytkownika oprocz zasypania agregatu styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.01.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Przewiercenie kabla, podanie fazy na uziemnienie, podziurawienie podłogówki, połamanie wentylatora, dziura w chłodnicy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 13.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Czyli wszystko co nie podlega gwarancji. Nie rozumiem skad przechwalki, ze jedziesz do usterek skoro to czysty biznes i ekstra zarobek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.01.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 To zapytaj się np . Pitera719 ile zapłacił za mój przejazd w dwie strony z BB do Prostek A wtedy gadaj o czystym biznesie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 13.01.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No to ja tego nie rozumiem. Jestes instytucja charytatywna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 13.01.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 co do gwarancji. to w razie co na pewno bym dzwonił do Mikiego. ale tak obiektywnie patrząc to za źle działąjącą instalację niedorzewanie czy nie zagrzewanie cwu obarczyłbym instalatora ale jak padło by urządzenie to chyba do producenta. przecież taka pompe można sobie kupić samemu i zamontować. i jak padnie to co wtedy. jak kupicie tv czy cokolwiek to w karcie gwarancyjnej jest lista servisów i tam trzeba się zgłaszać. może złe porównanie, ale tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 13.01.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 co do gwarancji. to w razie co na pewno bym dzwonił do Mikiego. ale tak obiektywnie patrząc to za źle działąjącą instalację niedorzewanie czy nie zagrzewanie cwu obarczyłbym instalatora ale jak padło by urządzenie to chyba do producenta. przecież taka pompe można sobie kupić samemu i zamontować. i jak padnie to co wtedy. jak kupicie tv czy cokolwiek to w karcie gwarancyjnej jest lista servisów i tam trzeba się zgłaszać. może złe porównanie, ale tak myślę. Szkoda, że za stary jestem by uczyć się za prawnika bo jak widzę wiedza w narodzie jest na zerowym poziomie A tu takie pokłady owiec do strzyżenia za porady prawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 13.01.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No to ja tego nie rozumiem. Jestes instytucja charytatywna? Nie nie jestem ale zawsze mnie uczono że klient też człowiek i na wszystkim - wszystkich nie trzeba zarabiać Bo są ludzi którzy potrafią np. powiedzieć "dziękuję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.01.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 no masz listę serwisówprzecież sprzedawca zawsze będzie wolał żebyś korzystał z gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.01.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) jak kupicie tv czy cokolwiek to w karcie gwarancyjnej jest lista servisów i tam trzeba się zgłaszać. może złe porównanie, ale tak myślę. Gwarancję na wszystko,na cokolwiek mamy od sprzedawcy i to sprzedawca jest gwarantem rzeczy lub usługi sprzedanej. Dobry przykład z TV,nie lecisz do np.Panasonica jak TV Ci klęknie tylko do sprzedawcy a co sprzedawca z tym zrobi to już jego problem ale musi przyjąć reklamację od klienta Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 13.01.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 13.01.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No to ja tego nie rozumiem. Jestes instytucja charytatywna? Ja akurat mikiego w tym przypadku rozumiem. Pewnie nie robił tego do końca bezinteresownie, ale zadowolony klient często się odwdzięczy. I nie zawsze jest to dziękuję, ale często inny klient. W moim przypadku często tak jest. 90 % moich klientów to klienci z polecenia. Ci są najbardziej cenni. 10% to internet i pośrednicy. Robię ich, ale z coraz mniejszym zaangażowaniem. Staram się zwiększać tą pierwszą bazę.Też nieraz jadę za darmo:) Procentuje latami. Nie zawsze oczywiście, ale systematycznie zwiększam bazę tych pierwszych (90%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 13.01.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Arturo, dodaj jeszcze, że sprzedawca musi zachować terminy bez względu na gwaranta w tym przypadku Panasonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 13.01.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Gwarancję na wszystko,na cokolwiek mamy od sprzedawcy i to sprzedawca jest gwarantem rzeczy lub usługi sprzedanej. Życzę powodzenia w samodzielnym prowadzeniu biznesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.01.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Życzę powodzenia w samodzielnym prowadzeniu biznesu Dziękuję,staram się patrzyć na to z dwóch stron Jak ktoś to nazwał "rozdwojenie jaźni" Edytowane 13 Stycznia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 13.01.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Dziękuję,staram się patrzyć na to z dwóch stron Jak ktoś to nazwał "rozdwojenie jaźni" Patrz na to nawet przez 3D. Prawa panującego w PL to nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts