Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

Miki, to co piszą producenci to trzeba brać swoim rozumem i doświadczeniem a nie patrzeć że stoi w folderze "for heat pumps".

Jednocześnie piszą że ta "rura do pomp ciepła" wytrzymuje +98*C.

Tym to łatwiej się nie przejmować?

Rura przed skraplaczem ma przy instalacji grzejnikowej ponad +110*C i ta izolacja płynie.

Druga cieczowa już tutaj nieistotna.

To co pokazujesz na zdjęciu nie ma związku z tym problemem

A kauczuk bez narażenia UV i ptaków jest bezpieczny

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale nie o to chodzi.

Nie chodzi ile chodzi że podnoszenie PC o 7 cm który jest podpięty na sztywno nie jest najlepszym pomysłem.

Może to się nieciekawie skończyć dla użytkownika i jego pompy..

No to chyba bierze odpowiedzialnosc na siebie?

Ale sciemnianie, ze sie wyslalo jest mowiac delikatnie malo eleganckie.

Ale nie o to chodzi.

Nie chodzi ile chodzi że podnoszenie PC o 7 cm który jest podpięty na sztywno nie jest najlepszym pomysłem.

Może to się nieciekawie skończyć dla użytkownika i jego pompy..

Pierwsze słyszę o jakimś problemie! Jakoś wcześniej nawet o tym nie wspomniałeś.

To może napisz, że nie wysłałeś w trosce o moje bezpieczeństwo? I oczywiście, że w przyszłym tygodniu przyjedziesz i sam zainstalujesz:rotfl:

A co do izolacji rurek to przypomnij sobie naszą korespondencję w tym temacie.

PS.

Wiem, że i tak jako klient to ja jestem winny ewentualnym błędom i niedoróbkom... Instalatorzy się przecież nie mylą :(

r19

Nie ma sensu drążyć tematu bo te "zaginione paczki" nie stanowią większego problemu. Osobiście nie podoba mi się tylko, że jeżeli się cokolwiek wytknie miki'emu to zaraz dostaje się ripostę w stylu "klient sam tak chciał", "klient powiedział", itp. Takie wybielanie siebie :(

Trzeba mieć na to jakiś patent aby to podnieść bezpieczenie :)

Niezmiennie od maja 2012r. zapraszam na obiecaną wizytę i dokończenie prac montażowych. Za dodatkowe prace wykonane bezpiecznie i fachowo z przyjemnością zapłacę. Jak poprosiłem o wysyłkę mogłeś po prostu napisać "nie radzę tego robić samemu bo możesz zepsuć instalację" i byłoby po sprawie. Zresztą skończmy ten OT.

r19

Nie ma sensu drążyć tematu bo te "zaginione paczki" nie stanowią większego problemu. Osobiście nie podoba mi się tylko, że jeżeli się cokolwiek wytknie miki'emu to zaraz dostaje się ripostę w stylu "klient sam tak chciał", "klient powiedział", itp. Takie wybielanie siebie :(

A kto się wybiela???

Edytowane przez miki121