wihajster 15.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Miki, to co piszą producenci to trzeba brać swoim rozumem i doświadczeniem a nie patrzeć że stoi w folderze "for heat pumps".Jednocześnie piszą że ta "rura do pomp ciepła" wytrzymuje +98*C.Tym to łatwiej się nie przejmować?Rura przed skraplaczem ma przy instalacji grzejnikowej ponad +110*C i ta izolacja płynie.Druga cieczowa już tutaj nieistotna. To co pokazujesz na zdjęciu nie ma związku z tym problememA kauczuk bez narażenia UV i ptaków jest bezpieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.01.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Przez kilka ładnych lat montowałem różne urządzenia chłodnicze i za każdym razem izolacja po kilku sezonach była do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.01.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Przez kilka ładnych lat montowałem różne urządzenia chłodnicze i za każdym razem izolacja po kilku sezonach była do wymiany Ale tu nie chodzi o rodzaj izolacji ale zastosowaną grubość. Podgrzewany trawnik u Magnolii świadczy o tym najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.01.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Ale tu nie chodzi o rodzaj izolacji ale zastosowaną grubość. Podgrzewany trawnik u Magnolii świadczy o tym najlepiej Straty śladowe mają prawo wystąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 15.01.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Chcialbympompe..... Poczta znowu nie dojechala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.01.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Napisałem że w tym tygodniu dojedzie i dojedzie.Co prawda boje się jak to się skończy ale cóż przestałem się wtrącać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 15.01.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Napisałem że w tym tygodniu dojedzie i dojedzie. Co prawda boje się jak to się skończy ale cóż przestałem się wtrącać.. To moze kurierem? 20 zl to pewnie i Chcialbympompe pokryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.01.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Ale nie o to chodzi.Nie chodzi ile chodzi że podnoszenie PC o 7 cm który jest podpięty na sztywno nie jest najlepszym pomysłem.Może to się nieciekawie skończyć dla użytkownika i jego pompy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 15.01.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Ale nie o to chodzi. Nie chodzi ile chodzi że podnoszenie PC o 7 cm który jest podpięty na sztywno nie jest najlepszym pomysłem. Może to się nieciekawie skończyć dla użytkownika i jego pompy.. No to chyba bierze odpowiedzialnosc na siebie? Ale sciemnianie, ze sie wyslalo jest mowiac delikatnie malo eleganckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.01.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Ale czy ja powiedziałem że to nie moja wina??Zakręciłem się i tyle...Dlatego dzisiaj dostałem nową dostawę i poszło dalej - komplet amortyzatorów - których nie zalecam do montażu ale klient ma prawo robić co chce to jego pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.01.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Ale nie o to chodzi. Nie chodzi ile chodzi że podnoszenie PC o 7 cm który jest podpięty na sztywno nie jest najlepszym pomysłem. Może to się nieciekawie skończyć dla użytkownika i jego pompy.. Pierwsze słyszę o jakimś problemie! Jakoś wcześniej nawet o tym nie wspomniałeś. To może napisz, że nie wysłałeś w trosce o moje bezpieczeństwo? I oczywiście, że w przyszłym tygodniu przyjedziesz i sam zainstalujesz:rotfl: A co do izolacji rurek to przypomnij sobie naszą korespondencję w tym temacie. PS. Wiem, że i tak jako klient to ja jestem winny ewentualnym błędom i niedoróbkom... Instalatorzy się przecież nie mylą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 15.01.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Wiesz.... To nie moja sprawa, ale takie rzeczy sie pamieta.Sam pisales, ze paczka zaginela, ze zona byla na poczcie.Niezle zakrecenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.01.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 A kto powiedział że się nie mylą??? A to że się martwię że możesz rozszczelnić układ to masz rację muszę się nie martwić... W miejscu podpięcia urządzenia masz dwa gięcia giętarką i i są podpięte na sztywno. Trzeba mieć na to jakiś patent aby to podnieść bezpieczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.01.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 r19 Nie ma sensu drążyć tematu bo te "zaginione paczki" nie stanowią większego problemu. Osobiście nie podoba mi się tylko, że jeżeli się cokolwiek wytknie miki'emu to zaraz dostaje się ripostę w stylu "klient sam tak chciał", "klient powiedział", itp. Takie wybielanie siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.01.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Wiesz.... To nie moja sprawa, ale takie rzeczy sie pamieta. Sam pisales, ze paczka zaginela, ze zona byla na poczcie. Niezle zakrecenie. Oj widzę masz używanie ale spoko przecież na tym polega forum aby doj.... innemu.. Ale jak ktoś coś spie..... to potem kto winny instalator... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.01.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Trzeba mieć na to jakiś patent aby to podnieść bezpieczenie Niezmiennie od maja 2012r. zapraszam na obiecaną wizytę i dokończenie prac montażowych. Za dodatkowe prace wykonane bezpiecznie i fachowo z przyjemnością zapłacę. Jak poprosiłem o wysyłkę mogłeś po prostu napisać "nie radzę tego robić samemu bo możesz zepsuć instalację" i byłoby po sprawie. Zresztą skończmy ten OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.01.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) r19 Nie ma sensu drążyć tematu bo te "zaginione paczki" nie stanowią większego problemu. Osobiście nie podoba mi się tylko, że jeżeli się cokolwiek wytknie miki'emu to zaraz dostaje się ripostę w stylu "klient sam tak chciał", "klient powiedział", itp. Takie wybielanie siebie A kto się wybiela??? Edytowane 15 Stycznia 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.01.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 To dobrze, ze zauwazyles ze ze wzrostem intensywnosci wymiany rosnie sprawnosc reku Pozdrawiam Część to sprawność reku a część większa moc dmuchawy nawiewnej, która ma straty głównie cieplne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 15.01.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Dyskusja która do niczego nie prowadzi Edytowane 15 Stycznia 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 15.01.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Jezeli myslisz, ze mam uzywanie, siedze i zacieram rece to sie mylisz.Ale pietnuje zachowanie, ktorego nie znosze. Skoro klamiesz w tak blahej sprawie to jak rozmawiac na powazne i istotne tematy. Ale jak napisal Chcialbympompe.... koniec drazenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts