Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

Wiesz co? Zawsze jestem bardzo spokojny ale zaczynasz przeginać...

A kto się wybiela???

Po prostu nie rozumie jak to jest w większości przypadków ktoś sobie wybierze lokalizację i jak mu się mówi że będą straty to mówi ok że to rozumie a potem jak co do czego to jakoś skleroza mu przychodzi.

Drogi Michale. Nie rób ze mnie sklerotyka i głupka na forum. Zacytuję twoje własne słowa:

================================================================================

Od : miki121

To : chcialbympompe

Data : 2012-02-29 20:13

Tytuł : Odp: PC

--------------------------------------------------------------------------------

W wypadku większej odległości straty są znikome.

A co do tego:

Biorąc pod uwagę Twoją zaciętość do modyfikacji nie chcę cię odwodzić o pomysłów.

Tylko martwię się że jak nie powiem to za moment jak coś się stanie znowu spadnie na mnie że to z mojej winy.

Nie wiem jakie modyfikacje masz na myśli. Może odłączenie źle podłączonego przez ciebie czujnika temperatury od zestawu do współpracy z kotłem, który powodował, że miałem CWU o temperaturze 35 stopni? A może zmianę podłączenia grzałki w zasobniku, która po próbie jej użycia "wywalała" zabezpieczenie w rozdzielni? A może usunięcie przecieku na lucie i śrubunku przy pompie cyrkulacji?

Zauważyłeś, że chyba każdy z twoich klientów ma zastrzeżenia - głównie do tego, że masz przyjechać, coś obiecujesz i nic z tego nie wychodzi?

Ja skończyłem. Nie ciągnij proszę tej dyskusji dalej w tym tonie. Poleciłem cię wielu osobom, które pytały o opinię przez PW. Nikomu nie odradzałem. Chyba czas być bardziej powściągliwym w opiniach na twój temat bo jak widzę ze mną same kłopoty masz.

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arturo, wspolniku Miki, masz moze kamere te co lapie gdzie pita cieplo ?

przy okazji bedziesz mial okazje jako sprzedawca naocznie zobaczyc jak dziala PC ma ...pytam powaznie

Już nie,chociaż na papierze jeszcze tak dopóki nie skończy się procedura umarzania udziałów ;)

Nie mam niestety kamery termowizyjnej ale gdzieś miałem namiary na gostka,który robił,chyba z Rybnika,muszę poszukać i dam znać.

Może go drapnę bo u siebie też chciałem zrobić takie badania ale dopiero jak pompa zacznie działać i grzać.

Edytowane przez ArturWi

Już nie,chociaż oficjalnie jeszcze tak dopóki nie skończy się procedura umarzania udziałów ;)

Nie mam niestety kamery termowizyjnej ale gdzieś miałem namiary na gostka,który robił,chyba z Rybnika,muszę poszukać i dam znać.

Może go drapnę bo u siebie też chciałem zrobić takie badania ale dopiero jak pompa zacznie działać i grzać.

Jenakowoz widze ze czuwasz :)

Dzieki.

Btw. ze tak spytam

Mowiles, ze moja TRI przy 0* juz zere tylko 7kW ? rajt ?

To nie ma opcji zeby ogrzac moj dom. Chyba. wiem wiem, chyab to sie malpa na galezi. ale na chybajaca sie malpe sprzedano mi pompe tez

Jenakowoz widze ze czuwasz :)

Dzieki.

Btw. ze tak spytam

Mowiles, ze moja TRI przy 0* juz zere tylko 7kW ? rajt ?

To nie ma opcji zeby ogrzac moj dom. tez

Zeżre 7kW/h,miki poprawił mi to chyba na 5,8kW/h,to jest zużycie prądu ale moc grzewcza pompy przy 0st.C to chyba ok.14kW.

Czy ogrzeje czy nie to muszę się cofnąć do wyników kbaba sprzed kilku stron ale wiem,że przy naprawdę niskich temperaturach może być problem.

Zrob normalna kamera video. Magnolia juz tyle "lyknal" w tym watku, ze moze sie udac. ;)

Tak brutalny to nie jestem ;)

Aczkolwiek nie w moim charakterze jest łapanie na łykanie ;)

Edytowane przez ArturWi

kWh TE=ArturWi;5741525]Zeżre 7kW/h,miki poprawił mi to na 5,8kW/h,to jest zużycie prądu ale moc grzewcza pompy przy 0st.C to ok.14kW.

Czy ogrzeje czy nie to muszę się cofnąć do wyników kbaba sprzed kilku stron :)

taa, jaaa yhymmm. Ty Arturo wiesz co to znaczy,. powinienes :)

powiedz to 90kWh za ostanie dni. na dobe

Zauważyłeś, że chyba każdy z twoich klientów ma zastrzeżenia - głównie do tego, że masz przyjechać, coś obiecujesz i nic z tego nie wychodzi?

Ja skończyłem. Nie ciągnij proszę tej dyskusji dalej w tym tonie. Poleciłem cię wielu osobom, które pytały o opinię przez PW. Nikomu nie odradzałem. Chyba czas być bardziej powściągliwym w opiniach na twój temat bo jak widzę ze mną same kłopoty masz.

To ja się pytam dlaczego polecasz kogoś z kogo sądząc po twoich wypowiedziach nie do końca jesteś zadowolony?????????:o

Zeżre 7kW/h,miki poprawił mi to chyba na 5,8kW/h,to jest zużycie prądu ale moc grzewcza pompy przy 0st.C to chyba ok.14kW.

Czy ogrzeje czy nie to muszę się cofnąć do wyników kbaba sprzed kilku stron ale wiem,że przy naprawdę niskich temperaturach może być problem.

Tak brutalny to nie jestem ;)

Aczkolwiek nie w moim charakterze jest łapanie na łykanie ;)

A o ile należy skorygować wydajność w przypadku defrosta?

jest to istotny parametr, który ma wpływ na wydajność szczególnie w zakresie temperatur 0-5°C

wg. katalogu francuskiego dla 45°C przy -5°C wyd. Excelia 16 - 13kW 15% na defrost = 11 kW.

ps. nie chodzi o czespianie się, tylko o mówienie o wszystkim, również mocy przy defrostach.