asolt 18.01.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Czyżby brak dokładnego ozc i audytu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 18.01.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ale jak to jest na 42 pompy jedna ma problem Co do tej sytuacji pompa daje radę ale ciągnie prąd. W zasadzie mając opcję grzałek do kilku kW to każda PC da radę bo bierze prąd. Masło maślane, nie po to kupuję PC żeby 2 msc dały radę grzałki. A, że 1 z 42 nie działa to akurat szczególny powód do smutku dla instalatora - Ciebie Miki. Zawiodła Cię czujność rewolucyjna (delikatnie mówiąc) lub myślenie odpowiedzialnie (dobitnie mówiąc). Otóż już się pochwaliłeś na forum, że nie robisz OZC odpowiadając mi na post - tak pochwaliłeś się tym. A teraz będziesz to do umowy wpisywał! A powinieneś zrobić dokładne OZC i to szczególnie u Magnoli! Szczególnie bo dom starszy, po remontach to szczególny przepadek gdzie dobór PC powinien być dokładniejszy niż rozmowa z klientem o ilości spalonego ekogroszu, niż rozmowa z klientem co buduje nowy dom. Pisałem, że na forum zmiany poglądów jak wiatr zawieje, że jeden halny u Magnoli był i będzie drugi. tydzień minął i OZC jest cacy, a halny zapowiadany będzie - noawa pompa dla Magnoli. Kompromitacja: 3cia pompa + termowizja + ocieplenie (?). I nie piszę tu o inwestorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 18.01.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Czyżby brak dokładnego ozc i audytu ? a można wiedzieć jaka u Ciebie jest cena takiego ozc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 18.01.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 jeszcze jedno pytanko do instalatorów. czy taka TRI 11 można podłączyć do sieci i sterować online. tak z ciekawości:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.01.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Otóż już się pochwaliłeś na forum, że nie robisz OZC odpowiadając mi na post - tak pochwaliłeś się tym. Akurat Miki notorycznie mija sie z prawda, zeby nie powiedziec, ze klamie jak Pinokio. A ten tekst, ze oferte zrobil na podstawie innej oferty jest zenujacy. Czy tak powinien postapic dpswiadczony instalator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.01.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Napisałem że w tym tygodniu dojedzie i dojedzie. Chcialbympompe, dlaczego sie nie chwalisz, ze paczka przyszla? Mamy piatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.01.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Chcialbympompe, dlaczego sie nie chwalisz, ze paczka przyszla? Mamy piatek. Bo jak się słusznie domyślasz "jest jeszcze w drodze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.01.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ciekawe co sie dzieje z nosem Pinokia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 18.01.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 a można wiedzieć jaka u Ciebie jest cena takiego ozc. Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.01.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 a można wiedzieć jaka u Ciebie jest cena takiego ozc. Asolt, przylaczam sie do pytania pitera. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.01.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Zadziwiające są losy tej paczki dla mnie... Dostałem maila od miki121 a w jego treści: Myślałem że ustaliliśmy że amortyzatory przyjadą ze mną na serwis i je wymienię. Proszę abyś uściślił czy mam wysyłać i sam zamontujesz czy poczekasz za mną??? Potwierdzam. Zdecydowałem, że nie będę tego sam montował skoro może mnie to narazić na uszkodzenie pompy ciepła (rozszczelnienie instalacji). Jednak ja głupi człek zrozumiałem post z dnia 15.01.2013, godzina 20:55 który cytuję poniżej: Ale czy ja powiedziałem że to nie moja wina?? Zakręciłem się i tyle... Dlatego dzisiaj dostałem nową dostawę i poszło dalej - komplet amortyzatorów - których nie zalecam do montażu ale klient ma prawo robić co chce to jego pompa. że czynność "wysyłki" już została wykonana. Mój błąd! Opacznie zrozumiałem stwierdzenie "poszło dalej" Dalej też w mailu czytam: Dziękuję też za sprostowanie Twojego postu w jakim stanie uruchamiełem pompę.. Przepraszam, że z braku czasu nie napisałem sprostowania wcześniej ale już to naprawiam. W czasie montażu mojej PC Michał miał coś, co się nazywa powszechnie "korzonkami" i miał duże problemy z poruszaniem się i wykonywaniem prac. Faktycznie facet się męczył co było widać. Brał silne leki przeciwbólowe by jakoś egzystować. Większość fizycznym prac wykonywali więc jego ludzie (2 osoby). Pomyłki mogły się więc zdarzyć i brałem na to duuuużą poprawkę. Od kwietnia 2012 do teraz...Oczekiwałem ponownej wizyty po poprawie stanu zdrowia. Jednak ilość niespełnionych deklaracji "w przyszły tygodniu przyjadę i naprawię/poprawię/dokończę/podłączę/ustawię" nie pozwala mi na traktowanie ich poważnie. Tak więc Michale - zgodnie z życzeniem umieściłem sprostowanie na tema twojego stanu zdrowia podczas montażu w moim domu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 18.01.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Asolt, przylaczam sie do pytania pitera. Z gory dziekuje. Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 18.01.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) jeszcze jedno pytanko do instalatorów. czy taka TRI 11 można podłączyć do sieci i sterować online. tak z ciekawości:confused: Jeśli tak tylko z ciekawości to odpowiem,ze jest to zbędny wydatek Z tego co wiem Atlantic nie ma takiej możliwości,Panasonic po dokupieniu odpowiedniego modułu,posiada taką możliwość Co do OZC,po raz któryś piszę,dla "nowych" inwestorów,że jest to podstawa przy budowie domu i to głównie inwestorowi powinno zależeć na poznaniu własnego domu a nie tylko dobierającemu źródło ciepła,aczkolwiek dobierający powinien zrobić jak nie OZC z sankomu to własne i przypuszczam,że większość tak robi,no może oprócz ekogroszkowców bo oni standartowo dobierają kocioł "na oko" ale prąd jest mimo wszystko bardziej inteligentnym medium Edytowane 18 Stycznia 2013 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.01.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Jeśli tak tylko z ciekawości to odpowiem,ze jest to zbędny wydatek Z tego co wiem Atlantic nie ma takiej możliwości,Panasonic po dokupieniu odpowiedniego modułu,posiada taką możliwość W zasadzie to ty jesteś spec więc pewnie wiesz a ja tylko spekuluję. Waterstage ma w akcesoriach coś co się nazywa "web server". Czy to nie jest właśnie interface sieciowy? A skoro jest do Waterstage to chyba i do Atlantic'a musi pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 18.01.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Jeśli tak tylko z ciekawości to odpowiem,ze jest to zbędny wydatek Z tego co wiem Atlantic nie ma takiej możliwości,Panasonic po dokupieniu odpowiedniego modułu,posiada taką możliwość Co do OZC,po raz któryś piszę,dla "nowych" inwestorów,że jest to podstawa przy budowie domu i to inwestorowi powinno zależeć na poznaniu własnego domu a nie tylko dobierającemu źródło ciepła Wychodzi, ze ten Atlantic lekko kulawy jest. Wifi przez 1 strop nie funguje, brak sterowania online. Ale pewnie tendencyjny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.01.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Wychodzi, ze ten Atlantic lekko kulawy jest. Wifi przez 1 strop nie funguje, brak sterowania online. Ale pewnie tendencyjny jestem Trzeba nauczyc sie cieszyc z tego co sie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 18.01.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 W zasadzie to ty jesteś spec więc pewnie wiesz a ja tylko spekuluję. Waterstage ma w akcesoriach coś co się nazywa "web server". Czy to nie jest właśnie interface sieciowy? A skoro jest do Waterstage to chyba i do Atlantic'a musi pasować? W Fujitsu się nie zagłębiałem a w Atlanticu nic na ten temat nie jest napisane.Być może nie doczytałem Ale mimo to uważam to za zbędny gadżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 18.01.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Trzeba nauczyc sie cieszyc z tego co sie ma Staram sie z calych sil, jak tylko potrafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.01.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ale mimo to uważam to za zbędny gadżet Wgląd w parametry pracy PC to doskonałe narzędzie diagnostyczne. W zasadzie nie wyobrażam sobie jak inaczej optymalizować pracę PC nie wiedząc co/kiedy/za_ile ona właściwie robi? Ja mam własny system monitorowania i dał mi na prawdę dużo informacji o pracy PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 18.01.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Wgląd w parametry pracy PC to doskonałe narzędzie diagnostyczne. W zasadzie nie wyobrażam sobie jak inaczej optymalizować pracę PC nie wiedząc co/kiedy/za_ile ona właściwie robi? Ja mam własny system monitorowania i dał mi na prawdę dużo informacji o pracy PC. Tak z ciekawości do czego Ci system monitorowania pompy jeśli do dyspozycji jest sterownik pogodowy i pokojowy i to one mają za zadanie "monitorować" pracę pompy i dbać o utrzymanie ustawionej przez Ciebie temperatury komfortowej w domu ? Chcesz być szybszy od nich ? Jeśli takie hobby to ok,jeśli sterowanie przez net ma wpłynąć na pracę pompy to dalej twierdzę,ze jest bez sensu. Edytowane 18 Stycznia 2013 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts