ArturWi 18.01.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Rozumiesz co do ciebie piszę? Propan z butli dzierżawionej od Gaspolu to w przeliczeniu "na prąd" podobno COP=1 (błąd rzędu kilku procent). Co mam jeszcze liczyć? No to teraz jaśniej Prawdopodobnie jest to COP1 w I taryfie,gdyby grzać w II taryfie było by tego zdecydowanie mniej za zdecydowanie mniejszą kasę ale pewnie to rozważałeś Zainwestowałeś 25tys.zł żeby mieć 3,5tys.zł rocznie mniej niż obecnie. Za ok.5 lat zbierzesz owoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.01.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 W temacie to tyle, ze jestescie pazerni. Klient chce to dostaje. Kasa wzieta i pozamiatane. Klient nie przemyslal, nie doksztalcil sie technicznie to jego problem. Przed sprzedaza potraficie slodko pierdziec i opowiadacie to co klient chce uslyszec. A potem zdziwienie, ze klient rozczarowany. Dla jasności. Ja na razie rozczarowany jestem głownie postępowaniem miki121. Na ocenę wyników PC wstrzymuję się do pełnego roku pracy. Latem była rewelacja. Zimą jest różnie. Ale trzeba poczekać na koniec sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 18.01.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Co byś powiedział jak zaproponuje Ci Kia Ceed za 100tys.zł i powiem,że jest to najbardziej luksusowe auto na świecie ? Kupisz je ? Jeśli tak to już Ci je sprzedaję Jeśli nie to czemu nie kupisz takiej okazji ? Strzez mnie Panie przed takimi 'sprzedawcami' . Ales zapodala z ta Kia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 18.01.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) W temacie to tyle, ze jestescie pazerni. Klient chce to dostaje. Kasa wzieta i pozamiatane. Klient nie przemyslal, nie doksztalcil sie technicznie to jego problem. Przed sprzedaza potraficie slodko pierdziec i opowiadacie to co klient chce uslyszec. A potem zdziwienie, ze klient rozczarowany. Jak już wcześniej napisałem do grzejników nie dobrałbym powietrznej a jeśli już to mówię o COP2,do podłogówki przyjmuję i informuję,że będzie COP2,5,sam taki dla siebie przyjmuję Dla małych,ciepłych domków proponuję w pierwszej kolejności prąd Ales zapodala z ta Kia No co,przykład podobny Edytowane 18 Stycznia 2013 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.01.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 No to teraz jaśniej Prawdopodobnie jest to COP1 w I taryfie,gdyby grzać w II taryfie było by tego zdecydowanie mniej za zdecydowanie mniejszą kasę ale pewnie to rozważałeś Zainwestowałeś 25tys.zł żeby mieć 3,5tys.zł rocznie mniej niż obecnie. Za ok.5 lat zbierzesz owoce Czyli co? Twoja propozycja 4kzł+2,5xkoszt nieaktualna? Jak sobie wyobrażasz grzanie w II taryfie grzejnikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.01.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Czyli co? Twoja propozycja 4kzł+2,5xkoszt nieaktualna? Jak sobie wyobrażasz grzanie w II taryfie grzejnikami? Pewnie kociol, np. Kospel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 18.01.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Jeśli pompa dobrana jest do -20st.C to przy tej temperaturze będzie spokojnie działała z COP ok.1,8 Dla jakiej temperatury zasilania ten cop? I czy słowo spokojnie opierasz na danych z opomiarowanych;) pomp przez mikiego i spółkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 18.01.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Dla jakiej temperatury zasilania ten cop? I czy słowo spokojnie opierasz na danych z opomiarowanych;) pomp przez mikiego i spółkę? Oczywiście dla podłogówki czyli ok.35st.C,nad grzejnikami się nie zastanawiam bo nie doradzam do takiej instalacji powietrznej Słowo opieram na danych z OZC i jako średnioroczny COP brany z tabel. Nie mam opomiarowanych on-line pomp i nie będę miał,moja będzie "opomiarowana" zdjęciowo/licznikowo w DB Czyli co? Twoja propozycja 4kzł+2,5xkoszt nieaktualna? Jak sobie wyobrażasz grzanie w II taryfie grzejnikami? Grzejniki mnie nie interesują i dla takich nie dobiorę powietrznej Można by było pokombinować z buforem ciepła i II taryfą. Edytowane 18 Stycznia 2013 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.01.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 tak, z tymi opomiarowanymi pompami jest tak jak z yeti.... Miki negocjuje z operatorami ceny transmisji danych. Ciezko mi sie bylo pozbierac jak to przeczytalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.01.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Grzejniki mnie nie interesują i dla takich nie dobiorę powietrznej Można by było pokombinować z buforem ciepła i II taryfą. Widać spółka, w której jesteś wiceprezesem miesza w mózgu A co byś powiedział,i tu mówię z całym przekonaniem i prawą,że zamiast inwestycji ok.25-30tys.zł w pompę ciepła powietrze-woda inwestujesz tylko 4tys.zł i masz tylko o 2,5 raza większe rachunki za ogrzewanie niż przy pompie ? Gdzie się podziało to "całe przekonanie"? A przy okazji OT panie Wiceprezesie Zarządu: jaki macie kapitał założycielski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 18.01.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Zapytaj Magnolii kiedy ostatnio byl zrelaksowany. Albo przez jaki czas udalo mu sie nie myslec o pompie. r19, pelen relaks Nie lubie jak sie ze mnie gamonia robi. Mowie, ze moja TRi nie dziala jak w instrukcji. Nigdzie, powtorze nigdzie nie pisalo ani nie bylo o tym mowy, ze defrosty beda co 30-40min a one wlasnie 'rozpiep***ja' cale grzanie. Grzejnik nie zdazy sie dobrze wygrzac aby zaczac oddawac konkretnie cieplo a dostaje w leb bo zasilanie z 40-45* spada co 30-40 min do 25*. 5min defrostu, 10 min 'dochodzenia' do 40-45* i za kolejne 15-25 min. defrost po czym zas gonienie kroliczka. Falowanie i spadanie. Przy takiej 'pracy' mam 'osiagi' jakie mam. Da sie zyc ale gdyby PC pracowala stabilnie wygladaloby to inaczej. Poprzedniczka zostala wymieniona z tego samego powodu. Ot tak dla kaprysu dali mi nowa ? Nie sadze. Ta 'dziala' dokladnie tak samo. Wadliwie zatem skoro poprzednia wymienili. Nie chce kolejnej czy to z kaprysu czy przyznania mi racji bo 3, 10 i 101 beda dzialac tak samo, wadliwie. Przyzwyczajam sie do faktu bycia w c**** d***e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 18.01.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Miki negocjuje z operatorami ceny transmisji danych. Ciezko mi sie bylo pozbierac jak to przeczytalem :) mnie rocznie moja tranmisja kosztuje nie całą 100 brutto rocznie, więc co tu negocjować - postawić jedną demówkę i być wiarygodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 18.01.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Widać spółka, w której jesteś wiceprezesem miesza w mózgu Gdzie się podziało to "całe przekonanie"? A przy okazji OT panie Wiceprezesie Zarządu: jaki macie kapitał założycielski? Nie jestem już v-ce,złożyłem rezygnację z zasiadania w zarządzie spółki a umorzenie moich udziałów w spółce nie zależne jest ode mnie.... Z tego co wiem,kapitał był podwyższony. Edytowane 18 Stycznia 2013 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 18.01.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 No to teraz jaśniej Prawdopodobnie jest to COP1 w I taryfie,gdyby grzać w II taryfie było by tego zdecydowanie mniej za zdecydowanie mniejszą kasę ale pewnie to rozważałeś 1 kWh w całodobówce kosztuje 60 groszy +/- 10 groszy w zależności od zużycia (dane na podstawie kalkulatora z enei). 1l z gaspolu po 3,1 zl , 1l propanu - 6,7kWh sprawność kotła - 95% czyli z 3,1 zł otrzymasz 6,36kWh, czyli 1 kWh - 49 groszy. Dojdą opłaty za dzierżawę zbiornika . Przy 480 zl (40 zł miesiecznie) na cele grzewcze pojdzie 7000-480= 6520 zł co dzieląc przez cene 1kWh czyli 0,49 zl da 13300 kWh rocznie - 1 kWh z opłata za zbiornik wzrośnie do 52 groszy. przy 1200 zł (100 zł miesięcznie) na cele grzewcze pójdzie 7000-1200 = 5800 i da 11840 kWh - tym samym 1kWh wzrośnie do 59 groszy 13300 / 11840 52 grosze/ 59 groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.01.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Nie jestem już v-ce,złożyłem rezygnację z zasiadania w zarządzie spółki a umorzenie moich udziałów w spółce nie zależne jest ode mnie.... KRS mówi coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.01.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Nie jestem już v-ce,złożyłem rezygnację z zasiadania w zarządzie spółki a umorzenie moich udziałów w spółce nie zależne jest ode mnie.... Z tego co wiem,kapitał był podwyższony. Szybko sie wymiksowales. Milosc nie trwala zbyt dlugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 18.01.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 A wy te pompy zakupiliście od Sp. z o.o. czy od osoby fizycznej prowadzącej działalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.01.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Co do OZC,po raz któryś piszę,dla "nowych" inwestorów,że jest to podstawa przy budowie domu i to głównie inwestorowi powinno zależeć na poznaniu własnego domu a nie tylko dobierającemu źródło ciepła,aczkolwiek dobierający powinien zrobić jak nie OZC z sankomu to własne i przypuszczam,że większość tak robi,no może oprócz ekogroszkowców bo oni standartowo dobierają kocioł "na oko" ale prąd jest mimo wszystko bardziej inteligentnym medium Ekogroszkowcy mają mniejszy problem bo kocioł mocniejszy o 30% kosztuje zaledwie o około 10% więcej, więc występuje zwykle przewymiarowanie którego wadą jest praca z nieco niższą sprawnością. Poza tym kotły dobierają instalatorzy i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich dobór, więc wolą przesadzić niż nie doszacować mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 18.01.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 6 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 18.01.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Jak już wcześniej napisałem do grzejników nie dobrałbym powietrznej a jeśli już to mówię o COP2,do podłogówki przyjmuję i informuję,że będzie COP2,5,sam taki dla siebie przyjmuję Dla małych,ciepłych domków proponuję w pierwszej kolejności prąd No co,przykład podobny To po hu... kupujesz CAP 9 do siebie. Masz dom 2 x większy od mojego garażu i w 200 postrach piszesz jaki to on ciepły!! To ten prąd proponujesz do domu do 99m2 i najlepiej pasywnych - 15 kwm2r? Wiarygodność jak z prasy brukowej, marketing Miki x 10, tylko serwisowac potem tego prądu nie będziesz musiał. I nie pisz ze masz pc za darmo. Bez wycieczek osobistych sie nie da Panowie w tym temacie, ręce opadają ze ktoś kupi od Arturo piecyk na prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts