chcialbympompe 20.01.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 zadam wam pytanie - prowadzący działalność gospodarczą: " czy niepodpisana korekta jest uznawana przez us" prosta odpowiedź tak / nie?? tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.01.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 tak. Mozna wyslac korekte za potwierdzeniem odbioru wiec masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.01.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 nie chlostaj mnie, prosze. Przeciez wiesz, ze kipi ironia. A czyje to zarzuty to wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 20.01.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Mozna wyslac korekte za potwierdzeniem odbioru wiec masz racje. Odpowiedź miała być tak/nie i taka była. Porady księgowe kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.01.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Odpowiedź miała być tak/nie i taka była. Porady księgowe kosztują Sorry, tak mi sie wypsnelo Porady gratis: Poszukac kompetentnej ksiegowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DRW 20.01.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Znasz li poczatki? Tylko tyle ile obiło mi się o ... oczy w tym i innych wątkach. Ja czekam na podsumowanie sezonu jak już uporasz się z problemami swojej pompy. Mam nadzieje że w końcu zacznie pracować tak jak należy i będziesz zadowolony. Sam planuje montaż pompy P/W i interesuje mnie jak najwięcej opinii a tutaj non stop TRI 16 i defrosty Nie bierz tego do siebie. i życzę powodzenia w uporaniu się z tym urządzeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.01.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 20.01.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Panowie ten watek schodzi na psy. Zamiast wartosciowych informacji na temat pomp i ich dzialania to jakies bzdury o urzedach skarbowych i przepychanka miedzy MIkim i inwestorami. Jesli macie jakies problemy z realizacja umowy to idzcie do sadu i tyle. owszem na forum mozecie wpisac kogos na czarna liste i to uargumentowac ale nie przez 20 stron ciagle przepychanki. Robi sie to troche nudne i denerwujace. W tym roku bede budowal swoj dom i bede mial pompe PW i chcialbym wiedziec cos wiecej oprocz tego ze Magnolia ma ciagle problemy z deforastami i ktos ma problem ze zwrotem kasy. Moze ktos sie wypowie czy jego pompa dziala dobrze, jakie ma problemy i jakie ma zuzycie? czytajac ostatnie 30 stron mozna odniesc wrazenie ze pompy ciepla PW to jakis chlam i nie warto go kupowac. Mam nadzieje ze jednak tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.01.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Flisiu, skoro juz wiesz, ze bedziesz mial pompe pw to wydaje mi sie, ze oczekujesz jedynie potwierdzenia slusznosci swojej decyzji.Ja tez tak mialem. Ale decyzje zmienilem. Wlasnie dzieki forum.Po kilku instalacjach skonczyly sie ochy i achy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 20.01.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Flisiu, skoro juz wiesz, ze bedziesz mial pompe pw to wydaje mi sie, ze oczekujesz jedynie potwierdzenia slusznosci swojej decyzji. Ja tez tak mialem. Ale decyzje zmienilem. Wlasnie dzieki forum. Po kilku instalacjach skonczyly sie ochy i achy. To jak mozesz napisz co wplynelo konkretnie na zmiane twojej decyzji? no i na co zmieniles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 20.01.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 ...W tym roku bede budowal swoj dom i bede mial pompe PW i chcialbym wiedziec cos wiecej oprocz tego ze Magnolia ma ciagle problemy z deforastami i ktos ma problem ze zwrotem kasy. Moze ktos sie wypowie czy jego pompa dziala dobrze, jakie ma problemy i jakie ma zuzycie? czytajac ostatnie 30 stron mozna odniesc wrazenie ze pompy ciepla PW to jakis chlam i nie warto go kupowac. Mam nadzieje ze jednak tak nie jest. Wygląda na to że decyzję podjąłeś a pytanie zadajesz jak byś był w temacie od niedawna. Nie zadawaj tak ogólnego pytania, bo każdy dom, instalacja itp. to odrębna sprawa. Napisz lepiej krótko jaki dom, ocieplenie, ile osób, jaka działka, co rozważasz (bo widzę że chyba nadal) . Napisz co porównujesz, co Ci wychodzi z tych porównań i z czym się wahasz, to dostaniesz konkretne odpowiedzi... O co konkretnie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 20.01.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Panowie ten watek schodzi na psy. Zamiast wartosciowych informacji na temat pomp i ich dzialania to jakies bzdury o urzedach skarbowych i przepychanka miedzy MIkim i inwestorami. Jesli macie jakies problemy z realizacja umowy to idzcie do sadu i tyle. owszem na forum mozecie wpisac kogos na czarna liste i to uargumentowac ale nie przez 20 stron ciagle przepychanki. Robi sie to troche nudne i denerwujace. W tym roku bede budowal swoj dom i bede mial pompe PW i chcialbym wiedziec cos wiecej oprocz tego ze Magnolia ma ciagle problemy z deforastami i ktos ma problem ze zwrotem kasy. Moze ktos sie wypowie czy jego pompa dziala dobrze, jakie ma problemy i jakie ma zuzycie? czytajac ostatnie 30 stron mozna odniesc wrazenie ze pompy ciepla PW to jakis chlam i nie warto go kupowac. Mam nadzieje ze jednak tak nie jest. nie patrz na markę PCi, po obserwuj sobie wykresy i parametry - to do tego została stworzona wizualizacja, którą mam w stopce. celem wizualizacji tej było pokazanie jak to działa i gdzie są problemy. wszystko mierzone jest bez ingerencji urzytkownika, zużycie nie jest wpisywane ręcznie, od roku nie było żadnej ingerencji PCi PW nie jest złym rozwiązaniem pod warunkiem uzyskania wszystkich informacji. nie traktuj tego jako reklamę, pompa pokazana to odpowiednik Tri 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 20.01.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Księgowa jest kompetentna a informacja jest uzyskana u źródła Faktura nie wymaga żadnego podpisu ani też pieczątki. Także faktura korygująca. Wprawdzie urzędnicy są często niedouczeni ale nie podejrzewam, że aż taka bardzo. Ale jeżeli posiadasz pisemną (w tym przypadku błędną) interpretację przepisów ze swojego US to chętnie się z nią zapoznam. Pewnie nie tylko ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.01.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 20.01.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Moze ktos sie wypowie czy jego pompa dziala dobrze, jakie ma problemy i jakie ma zuzycie? O zużyciu prądu piszemy regularnie w innym wątku do tego przeznaczonym. U mnie pompa działa - to znaczy grzeje CO i CWU. Problemy są - np. częste defrosty, taktowanie przy podgrzewaniu CWU. Rozwiązań brak. Na zadawane pytania fachowcy z forum nie mają odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 20.01.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Faktura nie wymaga żadnego podpisu ani też pieczątki. Także faktura korygująca. Oczywiscie tu masz racje, ale w przypadku kontroli skarbowej takie korekty (zwlaszcza na znaczna kwote) sa od razu "podejrzane" (dla urzednikow przedsuiebiorcy to z definicji banda zlodzieji i kretaczy - co najwyzej nie zlapanych jeszcze). Musisz miec mozliwosc udowodnienia, ze klient wie o takiej korekcjie. Najczesciej udaje sie to bez problemu, bo jest jakis przelew ze zwrotem kwoty lub jakas korespondencja, ale jak masz podpis klienta, to unikasz takich "poszukiwan" i udowadnianie, ze nie jestes wielbladem. Ja wszelkie korekty staram sie miec podpisane przez odbiorce, ale to tylko i wylacznie dla wlasnego "bezpieczenstwa". Nie mam zamiaru pozniej sie kopac z koniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.01.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 To jak mozesz napisz co wplynelo konkretnie na zmiane twojej decyzji? no i na co zmieniles? Do gazu mam 100m. Potrzebna rozbudowa sieci. W ostatnich dniach udalo mi sie zalatwic, ze zaplace tylko za przylaczenie. Wiec tematu pompy pw juz nie ma, co zreszta potwierdzaja forumowi instalatorzy. Koszt uruchomienia co i cwu szacuje na max 12 tys. zl. Wypowiedzi uzytkownikow na temat defrostow (choc ci z grzejnikami nie sa do konca miarodajni, ale ktos w koncu im to sprzedal), opinie na temat glosnosci agregatow, a nawet zuzycia energii sklonily mnie do przemyslen. Z drugiej strony u mnie brak instalatorow z doswiadczeniem w montazu pomp, a forumowi mam wrazenie, ze sami wciaz sie ucza i poznaja te urzadzenia. Dodatkowo mowiac oglednie skutecznie mnie zniechecili do siebie. Cale szczescie, ze podjeciem ostatecznej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 20.01.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 O zużyciu prądu piszemy regularnie w innym wątku do tego przeznaczonym. U mnie pompa działa - to znaczy grzeje CO i CWU. Problemy są - np. częste defrosty, taktowanie przy podgrzewaniu CWU. Rozwiązań brak. Na zadawane pytania fachowcy z forum nie mają odpowiedzi Częste defrosty to raczej nie problem tylko zasada działania powietrznej PC, jak nie chcesz defrostów to gruntowa, U mnie też czasami defrosty są częste, ale nie uważam to za błąd czy problem, tylko normalna zasada działania. Tak samo jest w lodówce bez no-frostu - na tylnej ścianie raz szron raz woda, i tak w kółko, i jakoś nikt nie narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 20.01.2013 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Częste defrosty to raczej nie problem tylko zasada działania powietrznej PC, jak nie chcesz defrostów to gruntowa, U mnie też czasami defrosty są częste, ale nie uważam to za błąd czy problem, tylko normalna zasada działania. Tak samo jest w lodówce bez no-frostu - na tylnej ścianie raz szron raz woda, i tak w kółko, i jakoś nikt nie narzeka magnolia oczekuje cudu i nawet ma winnego . A problem jest w tym ,że się źle dogadali i pewno tego nie zapisali. Słowo przeciw słowu. A może to pieniactwo. Jest jeszcze ktoś niezadowolony? bo tych pc jest już koło 1000 szt przcujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 20.01.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Szkoda, ze tych 99x nie ma na forum. Bylby zdecydowanie wiekszy obraz tegoz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts