mkm silesia 22.01.2013 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) a jak ty to nazywasz o oświecony? a ty skąd się urwałeś miałeś przynajmniej raz w ręce narzędzia do takiej roboty to sobie skalaj możne wtedy będzie cię stać na coś dobrego. Mówiłem weź się do pracy to będzie cię stać tak to jest w tym kraju naprodukowali lemingów, a robić nie ma komu tylko by szyny prostowali jak w zmiennikach chyba To nie jest ironia głupcze. To jest chamstwo. I tyle w tym temacie. oj oj przepraszam obiecuję że będę pacyfikował już tylko informacjami na temat pomp nie widziałem że to forum dla kobiet rozmowa o wszystkim oprócz problemu postaram się być bardziej wrażliwy przyzwyczajenia z budowy zgubiły mnie Edytowane 22 Stycznia 2013 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.01.2013 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 1) Żeby napisać jak to bardzo gardzi ludźmi pracującymi głowami i jak bardzo lubi naśmiewać się z klientów, którzy nie posiadają takiej wiedzy jak on. 2) Żeby zareklamować pompy, które sprzedaje, a przy których nawet Atlantic powinien się wstydzić (COP -25/45 - 1,9). 3) Żeby odwrócić uwagę od tematów w wątku. Coś jeszcze? 1. nie gardzę bo sam pracuję głową. 2. o czym piszesz podaj cop dla wody 65oC 3. obiecuję ze już tylko o pompach będę pisał bez nazw producentów A ciebie to podziwiam nie wiesz o czyn piszesz porównując zwykłą pompę z pompą ht ale to ci nie przeszkadza zabierać głos tak na przyszłość ht - to w z angielskiego wysoka temperatura i dotyczy wody jaką może wyprodukować pompa zapamiętaj żeby się już nie ośmieszać w roli eksperta od pomp wspomniana przez ciebie pompa nie ma możliwości produkcji wody o takiej temp. więc nie jest adekwatna do porównywania z pompami ht Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 22.01.2013 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 1. nie gardzę bo sam pracuję głową. 2. o czym piszesz podaj cop dla wody 65oC 3. obiecuję ze już tylko o pompach będę pisał bez nazw producentów A ciebie to podziwiam nie wiesz o czyn piszesz porównując zwykłą pompę z pompą ht ale to ci nie przeszkadza zabierać głos tak na przyszłość ht - to w z angielskiego wysoka temperatura i dotyczy wody jaką może wyprodukować pompa zapamiętaj żeby się już nie ośmieszać w roli eksperta od pomp wspomniana przez ciebie pompa nie ma możliwości produkcji wody o takiej temp. więc nie jest adekwatna do porównywania z pompami ht Nie pajacuj tylko wytlumacz co jest w tej tabelce http://www.mecaterm.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=74&Itemid=67 Lubisz pajacowac i sie nasmiewac to idz do cyrku malpe udawac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 22.01.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Regut1..... Jak Ty to wszystko poetycko opisales Sciagnieci na szybko do ratowania sytuacji beda mieli duzo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.01.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Nie pajacuj tylko wytlumacz co jest w tej tabelce http://www.mecaterm.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=74&Itemid=67 Lubisz pajacowac i sie nasmiewac to idz do cyrku malpe udawac. Tak to jest układ chłodniczy z wykorzystaniem evapor injection (przepraszam jeżeli błąd w pisowni ang.) w skrócie EVI ale cop podany dla temp. wody 45oC i 35oC więc nie 65oC jak potrzebna jest magnolii do grzejników dodatkowo układ "chodzi" na r404A i nie osiągnie temp. skraplania 75oC jak potrzebna jest do wyprodukowania wody 65oC albo osiągnie kosztem trwałości sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 22.01.2013 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 oj oj przepraszam obiecuję że będę pacyfikował już tylko informacjami na temat pomp nie widziałem że to forum dla kobiet rozmowa o wszystkim oprócz problemu postaram się być bardziej wrażliwy przyzwyczajenia z budowy zgubiły mnie na nasze szczęście nas prawdziwy "menszczysna" odwiedził ... jeju jeju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 22.01.2013 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 22.01.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 pokaż klasę i nie rób cyrków...to do mikiego... Miki, a w "poprzednim zyciu" oddales wszystkie pieniadze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 22.01.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Najlepszym przykładem są zbiorniki do CWU podając cenę 4300 za klient dostaje spazm i nerwicy a potem wybiera zbiornik za 2300 z mniejszą wężownicą bo tańszy a że w skali miesiąc koszty wyjda na pozimie 10zł więcej to i tak różnica która pozwala zniwelować różnicę po około 20latach. Jako, że biorę tą wypowiedź do siebie to pozwolę sobie zacytować: Od : chcialbympompe To : miki121 Data : 2012-02-22 20:39 Tytuł : Odp: PC -------------------------------------------------------------------------------- Trochę mała powierzchnia wymiennika. Do Panasonica miałem proponowany zasobnik z wężownicą 3,8m2. dopowiedź: Od : miki121 To : chcialbympompe Data : 2012-02-22 20:32 Tytuł : Odp: PC -------------------------------------------------------------------------------- tak materiały a zasobnik atlantica http://www.atlantic-polska.pl/nasze_produkty/zasobniki_cwu/cwh_fs/ i kolejna: Od : miki121 To : chcialbympompe Data : 2012-02-22 20:44 Tytuł : Odp: PC -------------------------------------------------------------------------------- A zasobnik jest dedykowany do tej pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.01.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 COP 4 to marketingowa gadka, pewnie nie dodali że tylko latem,.... zimą realnie to jest 2-2,5 tak jak podaje Arturo - ale to też silnie zależy od regionu(temperatury zewnętrzne!)) - vide kolega z Prostek... a od temperatury skraplania to co zależy Jaki cop ma ta sama sprężarka pracująca w zakresie skraplanie 55oC parowanie -5oC (pompa gruntowa z tanią podłogówką) i w zakresie skraplanie 40oC parowanie -20oC (np powietrzna z dobrą podłogówką) praca wykonywana przez sprężarkę taka sama podniesienie temp. gazu o 60oC - tak nie wdając się w szczegółowy opis. i nie mylić temp. parowania z temp. dolnego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 22.01.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ja rozumiem, ze sa jakies niedomowienia w tej waszej wspolpracy ale opanujcie sie i wyjasnijcie to miedz soba, a nie na forum !!! Nic ciekawego nie moge sie o PC PW dowiedziec od kilkudziecieciu stron, bo dyskusja polega na dyskredytowaniu 1 osoby, co wszystkich pozostalym z branzy bardzo na reke bo sie maja na kim wyzyc. Miki, radze Ci przestac prowadzic polemike na forum zwlaszcza, gdy wywlekana jest prywatna korespondencja bo nic na tym nie zyskasz. Ja sobie nie wyobrazam prowadzic firmy i na forum tlumaczyc sie z kazdej wyceny czy kazdego montazu, zjedza Cie predzej czy pozniej nawet jak tylko kolor obudowy bedzie nie taki. A co do Twojej dzialalnosci: z Twojego doswiadczenia raczej wiesz co robisz. Umieszczaj na swojej stronie zdjecia z realizacji, wypowiadaj sie merytorczynie ale blagam nie tlumacz swojej dzialalnosci publicznie. Bedziesz mial duzo udanych instalacji wszyscy beda zadowoleni, bedziesz mial 2, 3 takie dyskusje jak powyzej, wiecej stracisz niz zyskasz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 22.01.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ja rozumiem, ze sa jakies niedomowienia w tej waszej wspolpracy ale opanujcie sie i wyjasnijcie to miedz soba, a nie na forum !!! Nic ciekawego nie moge sie o PC PW dowiedziec od kilkudziecieciu stron, bo dyskusja polega na dyskredytowaniu 1 osoby, co wszystkich pozostalym z branzy bardzo na reke bo sie maja na kim wyzyc. Miki, radze Ci przestac prowadzic polemike na forum zwlaszcza, gdy wywlekana jest prywatna korespondencja bo nic na tym nie zyskasz. Ja sobie nie wyobrazam prowadzic firmy i na forum tlumaczyc sie z kazdej wyceny czy kazdego montazu, zjedza Cie predzej czy pozniej nawet jak tylko kolor obudowy bedzie nie taki. A co do Twojej dzialalnosci: z Twojego doswiadczenia raczej wiesz co robisz. Umieszczaj na swojej stronie zdjecia z realizacji, wypowiadaj sie merytorczynie ale blagam nie tlumacz swojej dzialalnosci publicznie. Bedziesz mial duzo udanych instalacji wszyscy beda zadowoleni, bedziesz mial 2, 3 takie dyskusje jak powyzej, wiecej stracisz niz zyskasz. Pozdrawiam Dziwnie to brzmi. O kazdego dzialalnosc sie tak martwisz? Duzy jest. Chyba wie co robi/robil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 22.01.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ja sie nie martwie bo to nie moja sprawa, ale chcialbym w tym watku czytac nieco inne rzeczy, uwazam ze sa lepsze sposoby dochodzenia swoich praw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 22.01.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Zasobnik obojętne jaki,może być CWH Może chcesz mój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 22.01.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 chcialbym w tym watku czytac nieco inne rzeczy Pytaj o co tylko chcesz. Na pewno odpowiemy w miarę posiadanej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 22.01.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Może chcesz mój? Nie,Twój jest już opatulony a ja chcę mieć nie skalany i wręcz pachnący nowością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 22.01.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 To zadawaj pytania. Odpowiedzi na pewno sie pojawia. Madrych ludzi tu nie brakuje. I watek sie rozkreci.Masz racje, ze to teraz sciana placzu, ale jak ktos nie moze czegos wyekzekwowac to rzuca to na forum.Moze ludzie w koncu zmadrzeja i nie beda w ciemno wplacac duzych pieniedzy, przez co niejednokrotnie finansowac inwrstycje u innych osob."Pinokiowatosc" w stylu "przelew poszedl, dokumentacja poszla, paczka poszla i dojdzie, jutro bede" nalezy pietnowac. Jak komus to nie przeszkadza to prosze bardzo.Jest ryzyko, jest zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 22.01.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) A ja myślałem że zima to dobry moment na wybór pc. Chociaż z drugiej strony dla potencjalnego klienta lepiej przeczytać ostatnich paredziesiąt stron bo to też ważna informacja jak to wygląda nie w katalogu a w życiu. Aż mam wyrzuty sumienia że o moim Eltermie tak źle myślałem.Arturo u mnie po podłogach ok 200m2, ile z tego użytkowej nie wiem ponieważ na górze skosy a podnosiłem ściankę kolankową o dwa pustaki i trzeba by było to przeliczyć, czasami popatrze na zużycie ale nie na liczniku tylko w kotle (wyświetla się tam zużycie za ostatnie 24h) i nigdy takiego zużycia nie widziałem jak 65 kwh z tąd moje pytanie do kolegi co ma pompę. Ciekawe jakie zużycie było by jak by podłączył zwykły piec elektryczny czy faktycznie 130 kwh, coś mi nie chce się w to wszystko powoli wierzyć.Czy jest ktoś na fm kto miał na początku przez parę sezonów zwykły piec elektryczny a później przeszedł na pompę? Edit: u mnie tylko na podstawie samego licznika narazie nie da się określić zapotrzebowania ponieważ przepalam czasami brykietem w kominku. Na górze tez brak drzwi pomiędzy nieogrzewanym pomieszczeniem a łazienka i sypialnia. Na dodatek w tym nieogrzewanym nie dokończone ocieplenie zamontowane 20 reszta czeka na podłodze i czekam na krasnoludki. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez lelelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts