Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

Chociaż z drugiej strony dla potencjalnego klienta lepiej przeczytać ostatnich paredziesiąt stron bo to też ważna informacja jak to wygląda nie w katalogu a w życiu.

A no właśnie. Moja rada:

1. Nie wpłacać 100%

2. Zapisać w umowie wysokie kary za spóźnienie - np. 1000zł/dzień.

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A no właśnie. Moja rada:

1. Nie wpłacać 100%

2. Zapisać w umowie wysokie kary za spóźnienie - np. 1000zł/dzień.

Ad. 2 , na taka kare nikt Ci sie nie zgodzi.

Ad. 1, pelna zgoda.

Pisac na papierze co sie da. Generalnie placic za kolejne wykonane etapy, nie z gory.

Co do pompy, myslalem o Hewalexie, ale jest z nim kilka problemow, chcialbym miec tania pompe PC PW do CWU, ktora bedzie w stanie dac z 2 KW mocy w srodku zimy na podlogowke. Jakies propozycje?

Mam tez pytanie o te temp. graniczne pracy pompy: czy pompa pracujaca np. COP 2 do -10 ogarnie 90 % okresu grzewczego ?

Ile dni w roku jest takich gdzie w ciagu dnia mamy miec niz te -10 stopni ?

Dom bedzie malutki, zblizony do pasywnego, bedzie w nim tez klimatyzacja na salon, kuchnie i przedpokoj, ale na samej klimie polegac nie moge.

Pozdrawiam

Ad. 2 , na taka kare nikt Ci sie nie zgodzi.

To znaczy, że zakłada z góry opóźnienie? Przecież można podać bezpieczny termin.

chcialbym miec tania pompe PC PW do CWU, ktora bedzie w stanie dac z 2 KW mocy w srodku zimy na podlogowke. Jakies propozycje?

Może monoblok Ulrich'a + glikol + wymiennik. Tyle, że firma zdaje się zbańczyła w PL więc może być problem z gwarancją.

ale bez gwarancji nie wchodze

Nie wiem do końca jak to jest z tą gwarancją. Zdaje się, że dystrybucję przejął ktoś inny:

http://www.ulrich.com.pl/pl/kontakt-dane_teleadresowe-dane_teleadresowe-345,1,86.html

Myślę, że jest to i tak lepszy wybór niż większość chińczyków no-name. Marka znana na rynku.

Ostatnio do tego urlicha próbowałem dostać części - skończyło się na wizycie w pobliskiej hurtowni chłodniczej.

Mimo gwarancji nie dostałem żadnych części..

Zaproponowano za 50% ceny nowe urządzenie na zamianę dla klienta.

Pompa pracowała półtora roku.

]

Na damską chusteczkę z takim serwisem. Teraz Urlich. Wcześniej Atlantic (wyjazdy po PC do Francji), wymiany na Biwar i to droższy, nadal czekanie na T-CAP, w ogóle jakieś kolejki po nowe PC a co dopiero z częściami - koszt części 50% zakupu nowej PC - i to PC na gwarancji!!!

Nikt ze sprzedawców od gazu czy oleju by się tak nie odważył mi powiedzieć o wunglu nie wspomnę. Jak ostatnio w wiosnę teściowi poszło coś w piecu na olej po 10 latach to Pan z Urlicha (a tam z Urlicha byle przedstawiciel z mojej wioski - 78 tys) dał mi 4 opcje czym to naprawić. 2 opcje z Urlicha i 2 opcje z innych pieców! Zapytany o termin odpowiedział: 2 opcje od ręki, 2 opcje z kurierem na jutro przed 12.00. I to nie fantasmagorie tylko standardy z Allegro przy zakupie towaru nawet wartego 20 zł. Jak już producent nie ma stoku do PC na gwarancji to co tu o PC pisać dobrego ...

Ja rozumiem, ze sa jakies niedomowienia w tej waszej wspolpracy ale opanujcie sie i wyjasnijcie to miedz soba, a nie na forum !!!

Nic ciekawego nie moge sie o PC PW dowiedziec od kilkudziecieciu stron, bo dyskusja polega na dyskredytowaniu 1 osoby, co wszystkich pozostalym z branzy bardzo na reke bo sie maja na kim wyzyc.

Miki, radze Ci przestac prowadzic polemike na forum zwlaszcza, gdy wywlekana jest prywatna korespondencja bo nic na tym nie zyskasz. Ja sobie nie wyobrazam prowadzic firmy i na forum tlumaczyc sie z kazdej wyceny czy kazdego montazu, zjedza Cie predzej czy pozniej nawet jak tylko kolor obudowy bedzie nie taki.

A co do Twojej dzialalnosci: z Twojego doswiadczenia raczej wiesz co robisz. Umieszczaj na swojej stronie zdjecia z realizacji, wypowiadaj sie merytorczynie ale blagam nie tlumacz swojej dzialalnosci publicznie. Bedziesz mial duzo udanych instalacji wszyscy beda zadowoleni, bedziesz mial 2, 3 takie dyskusje jak powyzej, wiecej stracisz niz zyskasz.

Pozdrawiam

Duzo w tym racji.

Na damską chusteczkę z takim serwisem. Teraz Urlich. Wcześniej Atlantic (wyjazdy po PC do Francji), wymiany na Biwar i to droższy, nadal czekanie na T-CAP, w ogóle jakieś kolejki po nowe PC a co dopiero z częściami - koszt części 50% zakupu nowej PC - i to PC na gwarancji!!!

Nikt ze sprzedawców od gazu czy oleju by się tak nie odważył mi powiedzieć o wunglu nie wspomnę. Jak ostatnio w wiosnę teściowi poszło coś w piecu na olej po 10 latach to Pan z Urlicha (a tam z Urlicha byle przedstawiciel z mojej wioski - 78 tys) dał mi 4 opcje czym to naprawić. 2 opcje z Urlicha i 2 opcje z innych pieców! Zapytany o termin odpowiedział: 2 opcje od ręki, 2 opcje z kurierem na jutro przed 12.00. I to nie fantasmagorie tylko standardy z Allegro przy zakupie towaru nawet wartego 20 zł. Jak już producent nie ma stoku do PC na gwarancji to co tu o PC pisać dobrego ...

A ja mam znajomego który już 2 tydzień czeka na części do swojego pieca gazowego (markowego), więc różnie bywa z tymi częściami ...