wihajster 23.01.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Pyksi - mówię Ci: prędzej Ty Ja za stary jestem na bajki o ... I to by było na tyle. BTW Kiedyś pokażę Ci moją podkładkę pod tablicę rej. na samochodzie. Albo lepiej zrobię z tego avatara :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.01.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Pyksi - mówię Ci: prędzej Ty Ja za stary jestem na bajki o ... I to by było na tyle. BTW Kiedyś pokażę Ci moją podkładkę pod tablicę rej. na samochodzie. Albo lepiej zrobię z tego avatara :D Hehe... ja od zawsze serce mam po lewej stronie. I to przy samych zebrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 23.01.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Przelecialem chyba wszystkie linie i albo slepak jestem albo nie ma takiej opcji. Jak inaczej się nie da to można zasilanie grzałek podłączyć przez zwykły wyłącznik czasowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 23.01.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Nie masz wsparcia posprzedazowego? Gdzie Ty to kupiles? Na grouponie? W cipsach darmowe kupony byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 23.01.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Jak inaczej się nie da to można zasilanie grzałek podłączyć przez zwykły wyłącznik czasowy. grzalki przez czasowke, farelke przy wymienniku ... jeszcze kilka pomyslow, zrealizowac, opatentowac i bedzie transformers nie do pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.01.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 dobre .a może poprosić tu jakiegoś technicznego z atlantica tu odpowiadał na pytaniachoć pewnie to miki miał za nich to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 23.01.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Sadze, ze nie ma takiej opcji, nie przegapilem. Wiem ze chcialbympompe 'grzebal' sporo w liniach w sensie ogladania a nie 'psucia'. Ale Go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 23.01.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 grzalki przez czasowke, farelke przy wymienniku A zdradzisz co wykombinowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piter719 23.01.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 U mnie nie bylo jeszcze wiecej niz -10* ( sterownik zapamietal najnizsza temp. -9,7* - pewnie w nocy kiedys ), wieksze minusy za dnia niz -8* ( kilka h ) nie byly, zatem na razie mozemy wylacznie dywagowac co to cudo potrafi zdzialac u mnie. Cos tam brzecza w TV, ze moze sie -15* pojawic. Obadamy wtedy. a u mnie od tygodnia nie było temp wyższej niż -10* jak dzisiaj było -11* bez wiatru to miałem wrażenie że to odwilż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 23.01.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A zdradzisz co wykombinowaliście? Kbab wczesniej gdzies pisal ale w skrocie. Odpalic grzalki wylacznie na 2 taryfe. Komfort dac wylacznie na 2 taryfe a eko na droga. Niech grzeje mocniej w taniej wspomagane nawet grzalkami. Ze niby winno wyjsc nieco lepiej kosztowo a sama PC sparwniejsza by byla. Sprawdzic nie szkodzi Podkrecic w 'nocnej' i zobaczyc co bedzie ( tylko ze w nocy za cieplo do drzemania by bylo ). Nie znalazlem jednak opcji wlaczenia grzalek w okreslonych przedzialach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.01.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 faktycznie jak sie wraca ze wschodu do domu to przy minus 7-8 to czlowiek patrzy na rynny czy odwilż jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 23.01.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 a u mnie od tygodnia nie było temp wyższej niż -10* jak dzisiaj było -11* bez wiatru to miałem wrażenie że to odwilż. Tego Ci chlopie nie zazdroszcze Nie tylko z perspektywy na PC i grzanie. Generalnie psia pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 23.01.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Tego Ci chlopie nie zazdroszcze Nie tylko z perspektywy na PC i grzanie. Generalnie psia pogoda Psia pogoda, też jest pojęciem względnym:) Poniżej -5 moje psy śpią w ogrzewanym zakładzie (piwnicy). Powyżej -5 w budzie. Pewnie wolą -10 od -2:lol2: A tak na poważnie to Magnolia 18 współczuję Ci. Kasa wywalona. Wystarczyło powiedzieć........... przed montażem, że powietrzna i grzejniki to marne połączenie PS. Ty jako kupujący nie musisz posiadać takiej wiedzy. Ty masz liczyć na sprzedawcę. Ty masz tylko zapłacić w terminie. Pewnie to zrobiłeś Na tym Twoja rola powinna się skończyć Edytowane 23 Stycznia 2013 przez piotrmak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 23.01.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Za bardzo zaufal sprzedawcy... Pinokiowi na dodatek. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez r19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 23.01.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Kbab wczesniej gdzies pisal ale w skrocie. Odpalic grzalki wylacznie na 2 taryfe. A nie ma czasem opcji "praca grzałek wyłącznie w taniej taryfie?". Tylko wtedy trzeba by zegar podpiąć do EX5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 23.01.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Psia pogoda, też jest pojęciem względnym:) Poniżej -5 moje psy śpią w ogrzewanym zakładzie (piwnicy). Powyżej -5 w budzie. Pewnie wolą -10 od -2:lol2: A tak na poważnie to Magnolia 18 współczuję Ci. Kasa wywalona. Wystarczyło powiedzieć........... przed montażem, że powietrzna i grzejniki to marne połączenie Ale nie jest tak zle Bajka tez to nie jest jednakze. Na wiosne sie cos poknuje z hardware teraz moze jeszcze z software ( parafrazujac 'komuterowcow' ). Tu polata tam tasma czy trytytka zlapie i jakos oblece. Btw. dzis wiozlem core na konie i patrze a tu jakas 'gorka' dymi. Nie wiem co to wywalili, czy konskie odchody z sianem czy co ale jakby taka gorke przy jednostce zewnetrznej zapodac to juz farelki nie potrzeba . buehehehhehe Drugi raz nie zdecydowalbym sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 23.01.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A nie ma czasem opcji "praca grzałek wyłącznie w taniej taryfie?". Tylko wtedy trzeba by zegar podpiąć do EX5. Nie zauwazylem takiej opcji. Jednakowoz w tej instrukcji co mamy do sterownika cos, gdzies chyba widzialem. Inna rzecz, ze jak sam wiesz 'kupe' linii u nas nie ma badz sa pokitrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 23.01.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Za bardzo zaufal sprzedawcy... Pinokiowi na dodatek. KIA za 100K bym jednak nie kupil. Cos w tym jest. Trzeba bylo sie uczyc Poza tym jak mantre powtarzal bede - defrosty rozpieprzaja mi wszystko. Jakby tak nie lecialy wsciekle ta konkretna TRI 16 dalaby rade u mnie. Natenczas, bo nie wiem co przy o wiele nizszych temp. np. -12 czy -16* za dnia by bylo. Zapominam tez czesto , ze jednak CWU nie grzeje ( musze chyba odpalic na 2-3 dni zeby sprawdzic co sie bedzie dzialo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 23.01.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Z tym Pinokiem w tym przypadku to chyba przesadziłem. Nie tak dawno napisałem, że sprzedawcy/instalatorzy sami się dopiero uczą tych urządzeń. I Ty Magnolia jesteś tego przykładem. Pech chciał, że akurat Ty. No ale podobno prawie 1000 instalacji jest wzorowych i nikt się nie skarży.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.01.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts