wihajster 23.01.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 1000? "Ja tu słyszałem że chyba coś około 40 :/A realnie to tylko autor zna prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.01.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 artur może to zabrzmi złośliwie nie boisz się że u ciebie następny termin to 30-31 luty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 23.01.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 artur może to zabrzmi złośliwie nie boisz się że u ciebie następny termin to 30-31 luty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 23.01.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A ja myślę że teraz to już zostań z kozą, bo ona wybredna nie jest. A PC na spokojnie załóż na następny sezon 2013/2014 i będziesz o rok gwarancji do przodu. Takie moje zdanie, zima już się kończy choć jeszcze minus na dworze (na polu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.01.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 A ja myślę że teraz to już zostań z kozą, bo ona wybredna nie jest. Heh... nie chce byc zlym prorokiem, ale to mi znowu podpada pod pkt 4d regilaminu i to w wersji HARD. Admin wymoderuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.01.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) artur może to zabrzmi złośliwie nie boisz się że u ciebie następny termin to 30-31 luty? Po 30.01 nie ręcze za siebie A ja myślę że teraz to już zostań z kozą, bo ona wybredna nie jest. A PC na spokojnie załóż na następny sezon 2013/2014 i będziesz o rok gwarancji do przodu. Takie moje zdanie, zima już się kończy choć jeszcze minus na dworze (na polu ) Gdybym wiedział,że będą takie jaja już bym grzał...gruntówką made in china z odwiertami 2x70mb... Edytowane 23 Stycznia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 23.01.2013 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Heh... nie chce byc zlym prorokiem, ale to mi znowu podpada pod pkt 4d regilaminu i to w wersji HARD. Admin wymoderuje. Ale jak by gotować umiała? To już zmienia postać rzeczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.01.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 jaja przed tobą -tak poważnie jakoś to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 23.01.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Zastanawiam się co kieruje ludźmi którzy wpłacają duże zaliczki.5, no może 10% to jeszcze rozumiem, żeby klient się nie wycofał. Ale więcej?To raczej słabo świadczy o firmie, która żąda takich dużych zaliczek. Kupuje PC za pieniądze klienta płacąc po drodze swoje wcześniejsze zobowiązania?Nie ogarniam tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 23.01.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 1000? "Ja tu słyszałem że chyba coś około 40 :/ A realnie to tylko autor zna prawdę. No ja tego nie wymyśliłem, prosżę bardzo: magnolia oczekuje cudu i nawet ma winnego . A problem jest w tym ,że się źle dogadali i pewno tego nie zapisali. Słowo przeciw słowu. A może to pieniactwo. Jest jeszcze ktoś niezadowolony? bo tych pc jest już koło 1000 szt przcujących Myszka ma 4x, Hydraulik pisał, że ma kilkadziesiąt, resztę ma pewnie Arturo Arturo.... może weź pompę jakiegoś klienta... powiesz, że zabierasz na serwis i podłączysz u siebie Wszelkie podobieństwa do innych zdarzeń i osób są zupełnie przypadkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.01.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 amber goldjakoś tak mi się przypomnialojakie on miał nazwisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 23.01.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 marcin p. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 24.01.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Po 30.01 nie ręcze za siebie No ale skoro PC wyjechała 18.01 z Warszawy to oczywiście już u ciebie jest? Czekasz tylko na montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.01.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 klasyka gatunku amber gold w skali rozgarniętego instalatora jazda po kosztach a ostatni klienci czekają do wiosny aż wpłyną zaliczki z "nowego sezonu" ,najgorzej mają ci na końcu piramidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.01.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Kbab wczesniej gdzies pisal ale w skrocie. Odpalic grzalki wylacznie na 2 taryfe. Komfort dac wylacznie na 2 taryfe a eko na droga. Niech grzeje mocniej w taniej wspomagane nawet grzalkami. Ze niby winno wyjsc nieco lepiej kosztowo a sama PC sparwniejsza by byla. Sprawdzic nie szkodzi Podkrecic w 'nocnej' i zobaczyc co bedzie ( tylko ze w nocy za cieplo do drzemania by bylo ). Nie znalazlem jednak opcji wlaczenia grzalek w okreslonych przedzialach. Grzałki to nie tylko dla utrzymania komfortu są ale przede wszystkim do utrzymania temp. skraplania a co za tym idzie wydajności całego układu chłodniczego pompy. Druga taryfa jest w nocy kiedy jest zimniej i spada sprawność ale próbuj dobrze dobrane pompy powinny załączać grzałkę poniżej punktu biwalencji tj . poniżej -8 -12oC ja zwykle dobieram poniżej -10oC Dobrze dobrana pompa powietrzna produkuje grzałką 2% energii do ogrzewania i 1% c.w.u. ale do tego trzeba mieć też dobrze zrobioną instalację ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 24.01.2013 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Zastanawiam się co kieruje ludźmi którzy wpłacają duże zaliczki. 5, no może 10% to jeszcze rozumiem, żeby klient się nie wycofał. Ale więcej? To raczej słabo świadczy o firmie, która żąda takich dużych zaliczek. Kupuje PC za pieniądze klienta płacąc po drodze swoje wcześniejsze zobowiązania? Nie ogarniam tego Mam propozycje, kup pompę przywieź do mnie , a ja tobie zapłacę na drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 24.01.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Mam propozycje, kup pompę przywieź do mnie , a ja tobie zapłacę na drugi dzień. To nie masz linii kredytowej u dystrybutora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 24.01.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Mam propozycje, kup pompę przywieź do mnie , a ja tobie zapłacę na drugi dzień. jasne lepiej zapłacić 100% a Ty może przywieziesz pompę może nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 24.01.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 o widzę że p. Marcin Z RUDY będzie nam mógł pomóc w technicznych sprawach z góry dziękuję za pomoc przepraszam za skojarzenia ale klimaty z terminami ściągnięcia pomp atl i pan mi jakos coraz bardziej kojarzą się z lokatą w złoto.artur ty ściągasz sobie 9 3fazową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 24.01.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Mam propozycje, kup pompę przywieź do mnie , a ja tobie zapłacę na drugi dzień. Przejaskrawiasz w drugą stronę. Wystarczy, że klient wpłaca 5-10 % ceny, pompa przychodzi na stan, klient przyjeżdża dopłaca resztę, pompa wyjeżdża na budowę, za mpontaż płaci po wykonaniu. Dla mnie proste jak drut. Jak nie dopłaca całości urządzenia nie jedziesz na budowę, ale przed dopłatą może obejrzeć dotknąć, zebrać brakującą kwotę, pompa czeka u Ciebie. Nikt Ci nie każe montować na kreskę i nieczytelny podpis klienta. Nie odbiera miesiąc, dwa, przepada zaliczka, szukasz innego klienta na nowe, nieużywane urządzenie. W międzyczasie płacisz producentowi, ale to Twoje ryzyko i Twój zamrożony kapitał. Ryzyka nie ponosisz bo masz urządzenie na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts