Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72
artur może to zabrzmi złośliwie nie boisz się że u ciebie następny termin to 30-31 luty?

Po 30.01 nie ręcze za siebie :)

A ja myślę że teraz to już zostań z kozą, bo ona wybredna nie jest.

A PC na spokojnie załóż na następny sezon 2013/2014 i będziesz o rok gwarancji do przodu.

Takie moje zdanie, zima już się kończy choć jeszcze minus na dworze (na polu ;) )

Gdybym wiedział,że będą takie jaja już bym grzał...gruntówką made in china z odwiertami 2x70mb...

Edytowane przez Arturo72

Zastanawiam się co kieruje ludźmi którzy wpłacają duże zaliczki.

5, no może 10% to jeszcze rozumiem, żeby klient się nie wycofał. Ale więcej?

To raczej słabo świadczy o firmie, która żąda takich dużych zaliczek. Kupuje PC za pieniądze klienta płacąc po drodze swoje wcześniejsze zobowiązania?

Nie ogarniam tego

1000? "Ja tu słyszałem że chyba coś około 40 :/

A realnie to tylko autor zna prawdę.

No ja tego nie wymyśliłem, prosżę bardzo:

magnolia oczekuje cudu i nawet ma winnego .

A problem jest w tym ,że się źle dogadali i pewno tego nie zapisali.

Słowo przeciw słowu.

A może to pieniactwo.

Jest jeszcze ktoś niezadowolony?

bo tych pc jest już koło 1000 szt przcujących

Myszka ma 4x, Hydraulik pisał, że ma kilkadziesiąt, resztę ma pewnie Arturo :)

Arturo.... może weź pompę jakiegoś klienta... powiesz, że zabierasz na serwis i podłączysz u siebie :)

Wszelkie podobieństwa do innych zdarzeń i osób są zupełnie przypadkowe.

Kbab wczesniej gdzies pisal ale w skrocie. Odpalic grzalki wylacznie na 2 taryfe. Komfort dac wylacznie na 2 taryfe a eko na droga. Niech grzeje mocniej w taniej wspomagane nawet grzalkami. Ze niby winno wyjsc nieco lepiej kosztowo a sama PC sparwniejsza by byla.

Sprawdzic nie szkodzi ;) Podkrecic w 'nocnej' i zobaczyc co bedzie ( tylko ze w nocy za cieplo do drzemania by bylo ).

Nie znalazlem jednak opcji wlaczenia grzalek w okreslonych przedzialach.

Grzałki to nie tylko dla utrzymania komfortu są ale przede wszystkim do utrzymania temp. skraplania a co za tym idzie wydajności całego układu chłodniczego pompy.

Druga taryfa jest w nocy kiedy jest zimniej i spada sprawność ale próbuj dobrze dobrane pompy powinny załączać grzałkę poniżej punktu biwalencji tj . poniżej -8 -12oC ja zwykle dobieram poniżej -10oC

Dobrze dobrana pompa powietrzna produkuje grzałką 2% energii do ogrzewania i 1% c.w.u. ale do tego trzeba mieć też dobrze zrobioną instalację ogrzewania

Zastanawiam się co kieruje ludźmi którzy wpłacają duże zaliczki.

5, no może 10% to jeszcze rozumiem, żeby klient się nie wycofał. Ale więcej?

To raczej słabo świadczy o firmie, która żąda takich dużych zaliczek. Kupuje PC za pieniądze klienta płacąc po drodze swoje wcześniejsze zobowiązania?

Nie ogarniam tego

Mam propozycje, kup pompę przywieź do mnie , a ja tobie zapłacę na drugi dzień.

Mam propozycje, kup pompę przywieź do mnie , a ja tobie zapłacę na drugi dzień.

Przejaskrawiasz w drugą stronę.

Wystarczy, że klient wpłaca 5-10 % ceny, pompa przychodzi na stan, klient przyjeżdża dopłaca resztę, pompa wyjeżdża na budowę, za mpontaż płaci po wykonaniu. Dla mnie proste jak drut.

Jak nie dopłaca całości urządzenia nie jedziesz na budowę, ale przed dopłatą może obejrzeć dotknąć, zebrać brakującą kwotę, pompa czeka u Ciebie.

Nikt Ci nie każe montować na kreskę i nieczytelny podpis klienta.

Nie odbiera miesiąc, dwa, przepada zaliczka, szukasz innego klienta na nowe, nieużywane urządzenie.

W międzyczasie płacisz producentowi, ale to Twoje ryzyko i Twój zamrożony kapitał. Ryzyka nie ponosisz bo masz urządzenie na stanie.