Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pan jest za dobry, normalnie chyba trzeba będzie pomnik postawić. Takiego wykonawcy jak Pan to ze świecą szukać. Czego to Pan nie chciał dla mnie i dla innych forumowiczów zrobić - ja się wstydzę za siebie, że w ogóle miałem śmiałość po zapłaceniu czegokolwiek od Pana wymagać. Normalnie zły człowiek jestem :( A jeśli już dostanę od Pana zwrot za fakturę korygującą, której zdaje się że po stronie odbiorcy (czyli Pana i Pana małzonki firmy) nikt nie odebrał bo dostałem zwrotkę z taka informacją to chyba dam na mszę za Pana. Normalnie wstyd mi, Pan taki dobry a ja taka paskuda wredna...

Hal9000, jak to dostałeś zwrotkę?

Niech przypomnę:

Drogi Panie nie miejsce to na dyskusję :)

To ja czekałem na podpisaną przez Pana korektę przez prawie 3 tygodnie :)

W tym tygodniu do Nas dotarł po kilkunastu meilach wyjaśniających Panu że podstawą do wysłanie pieniędzy jest podpisana przez Pana faktura korygująca.

Więc nie rozumiem dlaczego Pan tak długo zwlekał z podpisaniem korekty.

Z tych wszystkich kłamstw Pinokia można by całkiem pokaźny wątek utworzyć.

Gość Arturo72
Przy okazji tez o pompach PW. Ten watek naprawde ludzi odstarasza od tych urzadzen.

A nie słusznie :)

Zależy czego oczekuje się od domu i pompy powietrze-woda bo gdzieś pisałem,są to "naczynia powiązane" :)

A nie słusznie :)

Zależy czego oczekuje się od domu i pompy powietrze-woda bo gdzieś pisałem,są to "naczynia powiązane" :)

Moim zdaniem slusznie.

Typowy inwestor naczyta sie i naslucha o zaletach pomp ciepla, instalator go w tym utwierdzi, a pozniej budzi sie rano z pompa ..... P-W.

Jak taki czlowiek nie ma byc mocno rozczarowany? :)

Gość Arturo72
Moim zdaniem slusznie.

Typowy inwestor naczyta sie i naslucha o zaletach pomp ciepla, instalator go w tym utwierdzi, a pozniej budzi sie rano z pompa ..... P-W.

Jak taki czlowiek nie ma byc mocno rozczarowany? :)

Podobnie jest z innymi sprawami,typowy inwestor nasłucha się o ogrzewaniu ekogroszkiem,że jakie to tanie a później budzi się rano...z syfem w kotłowni,zerwalną zawleczką,wygaszonym kotłem,kosmicznym zużyciem i kosmicznymi rachunkami :)

Dlatego typowy inwestor przed budową powinien liznąć cokolwiek o budowie domu bo inaczej jak nie pałą to dzidą ;)

Podobnie jest z innymi sprawami,typowy inwestor nasłucha się o ogrzewaniu ekogroszkiem,że jakie to tanie a później budzi się rano...z syfem w kotłowni,zerwalną zawleczką,wygaszonym kotłem,kosmicznym zużyciem i kosmicznymi rachunkami :)

Ale przy ekogroszku nie ma happyend'u, a przy pompie jak zdecyduje sie na gruntowke, to jest bardzo duza szansa na takowy. :)

Zapraszam na montaze to może zobaczycie różnice pomiędzy waszą wirtualna rzeczywistościa a życiem.

Ale co sie dziwisz. Jak Cie "widza" tak Cie "pisza". Kropla dziegciu potrafi beczke miodu zepsuc. Nie dopuszcza sie do takich sytuacji nawet z trudnymi klientami, tym bardziej jak moga na forum obsmarowac.

Ja sie moge z tego posmiac, ale dla Ciebie to juz pewnie takowe nie jest ;)

Widzę że Panowie R19, adiqq to robią za prokuratora, sąd i kata.

jezeli macie takie duże jaj to zapraszam do Żywca i parę rzeczy wam pokaże abyście mogli uniknąć pomówień.

ja mogę z jednej ręki dać namiary na 20 zadowolony klientów

ale was tak chęć pala osly żeby komuś dowalic że nawet nie potraficie czytać ze zrozumieniem a jedynymi przykładami które podajcie to magnolia i hal..

Zapraszam na montaze to może zobaczycie różnice pomiędzy waszą wirtualna rzeczywistościa a życiem.

Jeżeli to są pomówienia to dlaczego jeszcze nie jesteśmy pozwani?

Jeżeli nigdy nie nazywałeś się Gołuch, to dlaczego tego nie napisałeś do tej pory?

Gdzie jest pompa Artura, jeżeli pompy są na stanie u dystrybutorów?

Dlaczego nie odebrałeś faktury korygującej od Hal9000?

Dlaczego kłamałeś, ze wyszedł do niego przelew?

Dlaczego kłamałeś, że wysłałeś mu dokumentację?

Dlaczego kłamałeś, że wysłałeś paczkę do Chciałbympompę, a potem kłamałeś, że zaginęła i żona była wyjaśniac na poczcie?

I tak dalej.....

Ps. Masz nas za idiotów? Wiadomo, że jak zaczynałeś od zera to musiałeś zrobić kilka instalacji, od razu by była wtopa.

Gość Arturo72
Gdzie jest pompa Artura, jeżeli pompy są na stanie u dystrybutorów?

.

Tutaj muszę sprostować,u dystrybutora tego u którego miki się zaopatruje T-CAP-a nie było,był zamówiony i zapłacony 18.12,przyjechał do Warszawy dopiero 18.01 i od razu wyjechał do Zywca dowiadywałem się w Warszawie bo pilotowałem ten temat.

Pompa jest już w Żywcu i lada chwila będzie montowana

Przy okazji tez o pompach PW. Ten watek naprawde ludzi odstarasza od tych urzadzen.

Co do opinii o urządzeniach to bym pochopnych wniosków nie wyciągał.Od 01.01.2013 do dzisiaj zużyłem 700kWh prądu. To tyle co Daga&Adam przy gruntówce, podłogówce, mniejszej powierzchni ogrzewanej, lepszym ociepleniu (wg podpisu) i posiadaniu rekuperatora, którego ja nie mam.

Tak więc same PC P-W nie koniecznie są złe.

Gość Arturo72
Tak więc same PC P-W nie koniecznie są złe.

Zgadzam się z tym,jak pisałem,zależy co kto oczekuje od pompy,wiadomo,ze nie będzie miała takich osiągów jak gruntowa i chyba potencjalni inwestorzy to wiedzą ale też będzie tańsza od gruntowej jeśli nie chcemy angażować własnych sił w wykonanie DZ.