pom_pla 03.02.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 nie sadze ,żebym pisał o możliwych zmianach w defrostach. Nie mamy tego w żadnej instrukcji Chłopaki z Fujitsu mówili że coć można zmienić w jednostce zew ,ale nie radzą dotykać W moim DAIKINIE rzq125 którym grzałem 2 zimy , gdzie zamiast JW mam zamontowany wymiennik płytowy defrosty są automatyczne , lub mozna je ustwaiać recznie w zakresie co 40 minut , 1 godzina ,lub co 2 godziny . jezeli ktoś potrzebuje to poszukam dtr-ke [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 03.02.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Jakies problemy z czytaniem ze zrozumienim? kol Tomaszs131 zadał dwa pytania ... Moze w solarach, ale na pewno nie w pompie gruntowej. Ta odpowiedź dotyczy pierwszego czy drugiego ? Nie ważne sam "se" znalazłem info dot. glikolu Edytowane 3 Lutego 2013 przez adkwapniewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 03.02.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 NIE PŁACIĆ NIC PRZED ROBOTĄ ( nawet grosika), jest masa firm które idą na taki ukaład, zaliczka to AMBER GOLD W przypadku wyrobów gotowych "z półki" (taką jest często ale nie zawsze PC) to prawda. Ale postaw się na miejscu wykonawcy robiącego dla ciebie np. gięte balustrady do twoich schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 03.02.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 oprócz tego dodatkowo firma ma ubezpieczenie na 100000zł od tego jak coś pójdzie nie tak. A z nowymi zmianami spółka zwiększa kapitał do 91000zł. Zwiększa? Podobno już dawno zwiększyła (nawet mi wysyłałeś uchwałę) A to ubezpieczenie jaki ma zakres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 03.02.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 To ile kosztuje gilkol dla powiedzmy 800m kolktora ? I co ile trzeba go wymienić ? 800m rury pe40 to 800l płynu. Cena jest uzależniona od dostawcy i rodzaju płynu. Nie ma potrzeby wymiany glikolu, on się nie przegrzewa a układ jest szczelny, jak się chce, to można monitorować jego parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 03.02.2013 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Stara szkoła .Jak gruntówki były drogie i nie było powietrznychTakie były zalecenia producentów i oczekiwania klientówTaki był rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunter7 03.02.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 W przypadku wyrobów gotowych "z półki" (taką jest często ale nie zawsze PC) to prawda. Ale postaw się na miejscu wykonawcy robiącego dla ciebie np. gięte balustrady do twoich schodów? Przepraszam może trochę zgeneralizowałem, na okna dałem zaliczkę i na balustrady gięte pewnie też bym musiał (mam partererówkę) Moim sposobem jest procentowe rozlicznie wykonawcy każdemu do umowy dawałem procentowy protokół zaawansowania jako załącznik do umowy. Co ciekawe większości to się podobało bo było czysto i przejżyście. Na swojej budowie nie maiałem z nikim problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.02.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Cały czas rozpatrujecie tylko ogrzewanie pomieszczeń - i tu nie ma niedomówień.W zasadzie wszyscy piszą o zbiornikach CWU o pojemności 300l.O ile gruntowa poradzi sobie z podgrzaniem CWU, przy (i w zasadzie) każdej temperaturze powietrza zewnętrznego, to powietrzna PCi - niekoniecznie, no może poza tymi bardzo "specjalistycznymi".A tak na marginesie, gdybym miał (musiał) wydać około 40.000zł za powietrzną PCi, to wybrałbym powietrzną, ale Sopel Lodu - z różnych powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 03.02.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 ale Sopel Lodu - z różnych powodów. A możesz je przedstawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 03.02.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 to wybrałbym powietrzną, ale Sopel Lodu - z różnych powodów. Napisz może dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 03.02.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 A propos glikolu:W instalacjach samochodowych, solarnych itp. glikol pracuje w niestabilnych temperaturach i przy różnych ciśnieniach. Przy szczelnej instalacji i temp pracy bardzo stabilnych (dolne źródło) nie ma potrzeby co kilka lat wymieniać glikolu. Można co kilka lat dla pewności sprawdzić jego parametry i np. ok. 20 lat powinien bez problemu przepracować. Zdarza się że ktoś coś źle doczyta, potem jeszcze inaczej zinterpretuje i potem co 2-3 lata chce wymieniać, ale najlepiej - na oświadczenie że sam z własnej woli chciał go wymieniać, pomimo wykonania testu parametrów. To jest działanie nieekonomiczne i nieekologiczne. Niestety większość głupot na ten temat piszą osoby nie mające wiedzy o gruntowych PC, kolektorach i ich pracy.Niestety nie wiem czemu duża część tych osób to użytkownicy powietrznych pomp ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 03.02.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Zwiększa? Podobno już dawno zwiększyła (nawet mi wysyłałeś uchwałę) A to ubezpieczenie jaki ma zakres? pewnie ubezpieczenie oc , jak Ci przy robocie coś uszkodzą to ubezpieczenie pokryje, ale jak nie dostaniesz swojego towaru to tylko Twój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.02.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.02.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Niestety nie wiem czemu duża część tych osób to użytkownicy powietrznych pomp ciepła... Z tego samego powodu, z ktorego przemnazaja cene instalacji z pompa gruntowa przez wspolczynnik bliski 2. "Ekonomia polityczna" o ktorej juz wspominalem wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.02.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 A teraz powiedz komu nie dostarczyłem towaru?? Panu Halowi9000 fakt Nasza winna dostał korektę do faktury i zwrot kasy wynikający z faktury korygującej. Podaj konkretne przykłady?? Za szybki "wyplywasz". Sprawa jeszcze nie "przyschla" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 03.02.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) A propos glikolu: W instalacjach samochodowych, solarnych itp. glikol pracuje w niestabilnych temperaturach i przy różnych ciśnieniach. Przy szczelnej instalacji i temp pracy bardzo stabilnych (dolne źródło) nie ma potrzeby co kilka lat wymieniać glikolu. Można co kilka lat dla pewności sprawdzić jego parametry i np. ok. 20 lat powinien bez problemu przepracować. Zdarza się że ktoś coś źle doczyta, potem jeszcze inaczej zinterpretuje i potem co 2-3 lata chce wymieniać, ale najlepiej - na oświadczenie że sam z własnej woli chciał go wymieniać, pomimo wykonania testu parametrów. To jest działanie nieekonomiczne i nieekologiczne. Niestety większość głupot na ten temat piszą osoby nie mające wiedzy o gruntowych PC, kolektorach i ich pracy. Niestety nie wiem czemu duża część tych osób to użytkownicy powietrznych pomp ciepła... Moze kolega malux20 zna wiecej szcegulow wymiany glikolu u sasiada. Chyba, ze instalator to zawodowy "fryzjer" i postanowil 6 letni glikol wcisnac innemu inwestorowi jako calkiem nowy. Edytowane 3 Lutego 2013 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 03.02.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 A teraz powiedz komu nie dostarczyłem towaru?? Panu Halowi9000 fakt Nasza winna dostał korektę do faktury i zwrot kasy wynikający z faktury korygującej. Podaj konkretne przykłady?? miki Ty masz jakąś obsesję na swoim punkcie? czy masz tak duże problemy z językiem polskim? jeżeli możesz to zacytuj kiedy i gdzie napisałem, że komuś nie dostarczyłeś towaru... przeczytałem gdzieś że tego typu sytuacje zdarzały się MG, a więc jak to wreszcie z nim jest? to Ty czy nie Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 03.02.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 A teraz powiedz komu nie dostarczyłem towaru?? Panu Halowi9000 fakt Nasza winna dostał korektę do faktury i zwrot kasy wynikający z faktury korygującej. Podaj konkretne przykłady?? Ja nie dostalem Sterownika. Prawda czy Falsz ? w kwietniu minie rok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 03.02.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Edytowane 3 Lutego 2013 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.02.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ja nie dostalem Sterownika. Prawda czy Falsz ? w kwietniu minie rok ... A zapłaciłeś różnicę w cenie ? To na podstawie wpisu Pana P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts