chcialbympompe 04.02.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Ma być podwyższone albo przez krawężniki albo na specjalnej ramie. No to po jakiego grzyba było "dolewanie fundamentu"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.02.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 No to po jakiego grzyba było "dolewanie fundamentu"??? Nie było mnie przy tym ale chodzi chyba o to,że rama czy krawężniki nie wejdą na cały fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 04.02.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Nie było mnie przy tym ale chodzi chyba o to,że rama czy krawężniki nie wejdą na cały fundament. No i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.02.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 No i? No i słucham się poleceń mistrza,to on rządzi przy montażu. Ma być dobrze i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 04.02.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 No i słucham się poleceń mistrza,to on rządzi przy montażu. Ma być dobrze i tyle Żeby czasem ten montaż nie trwał w tej sytuacji tyle co sprowadzanie pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.02.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Gruntowa dawno by już działała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 04.02.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Gruntowa dawno by już działała Tak samo jak "czysty prąd" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 04.02.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 napisał pomarszczonyfred muszę odnaleź normę, bo myślę że mijasz się z prawdą. norma ta informuje o wydajności bez uwzględnienia defrosta (wydajność miedzy defrostami) i bez pomp obiegowych. . Prawda i bez wentylatorów. Polecam lekturę: http://instalreporter.pl/wp-content/...omp_ciepla.pdf Nie myśl fredzie, nie jest to twoja mocna strona. Prawda i bez wentylatorów. Polecam lekturę: http://instalreporter.pl/wp-content/uploads/2012/08/IR_2012_08_COP_dla_pomp_ciepla.pdf Zależy z jakiej lektury się korzysta. Ja swoje fakty opieram na wynikach laboratoryjnych przeprowadzanych w Szwajacarii - gdzie uwzględniają całe zużycie prądu i porównuję je z danymi producenta oraz stąd: http://www.portpc.pl/pdf/artykuly/022Lachman_201207_IR.pdf, zacytuję część odnośnie normy EN 14511 : Wartości COP wg normy PN-EN 14511 uwzględniają zużycie energii przez sprężarkę, regulator, wentylator, pompę obiegową(uwzględnione tylko opory skraplacza) oraz funkcja odmrażania parownika. Dla lubiących obrazki to samo w załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.02.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Tak samo jak "czysty prąd" Przypuszczam,że "czysty prąd" najszybciej by był w użyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 04.02.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Przypuszczam,że "czysty prąd" najszybciej by był w użyciu Pewnie jakieś pół roku wcześniej Życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 04.02.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 No i słucham się poleceń mistrza,to on rządzi przy montażu. Ma być dobrze i tyle ach ten Twój Mistrz... od razu jak wspomniałeś o tym poszerzaniu to dziwne mi się to wydawało... postawiłbyś konstrukcję na tej stopie co była wylana, przykręciłbyś do stopy i pozamiatane, to że wystawałoby coś poza stopę nie ma żadnego znaczenia dla nośności tej konstrukcji... no i nie muszę dodawać, że już od kilku dni bawiłbyś się sterownikiem i liczył kWh a tak to dalej d..a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomarszczonyfred 04.02.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Nie myśl fredzie, nie jest to twoja mocna strona. Zależy z jakiej lektury się korzysta. Ja swoje fakty opieram na wynikach laboratoryjnych przeprowadzanych w Szwajacarii - gdzie uwzględniają całe zużycie prądu i porównuję je z danymi producenta oraz stąd: http://www.portpc.pl/pdf/artykuly/022Lachman_201207_IR.pdf, zacytuję część odnośnie normy EN 14511 : Wartości COP wg normy PN-EN 14511 uwzględniają zużycie energii przez sprężarkę, regulator, wentylator, pompę obiegową(uwzględnione tylko opory skraplacza) oraz funkcja odmrażania parownika. Dla lubiących obrazki to samo w załączniku. no widzisz smalec i gdyby wszyscy byli tacy mądrzy i myślący jak ty, to forum by było nie potrzebne. a tak to takiemu nieduczonemu naganiaczowi się przydajesz . tak to ja sam bym musiał poszperać i poszukać normy, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 04.02.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Gruntowa dawno by już działała Żeby czasem ten montaż nie trwał w tej sytuacji tyle co sprowadzanie pompy Złośliwi jesteście:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 04.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 gdybym był zwolennikiem spiskowej teorii dziejów to bym napisał.... całe szczęście że nie jestem Jaka ładna stopka:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.02.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Spoko,poza umieszczeniem jednostki zewnętrznej na piedestale wszystko inne jest zrobione,łącznie z przeprowadzonymi rurkami chłodniczymi od jednostki wewnętrznej pod jednostkę zewnętrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 04.02.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Panowie mam maly dylemat i prosilbym o wsparcie.Mianowicie zastanawiam sie czy kupic pompe z wbudowanym zasonnikiem 185 l, czy osobny nierdzewny 300 lub wiekszy ?Wiem, ze zalezy to od m3 zuzytej wody. Rodzina 4 osobowa 2 wanny i prysznic. Na duzych zasobnikach moze byc duza strata ciepla a co za tym idzie wieksze zuzycie kw. IVT z wbudowanym zasobnikiem ma program CWU+ i gdy przewidujemy wieksze zapotrzebowanie na ciepla wode dogrzewa wode grzalkami do 70 stopni. Ponoc ma to zniwelowac roznice wynikajaca z pojemnosci zbiornikow.To oczywiscie teoria a jak wyglada ta sprawa w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 04.02.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 W praktyce to zależy ile zużywacie wody na dzień jako cała rodzina. Dostosuj zbiornik do rodziny a nie na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.02.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Dostosuj zbiornik do rodziny a nie na odwrót jak szukasz oszczędności to raczej na odwrót ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 04.02.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 No ja sobie nie wyobrażam powiedzieć żonie że ma oszczędzać na kąpieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 04.02.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 jak używasz wody "bez szaleństw" to wystarczy Ci to 185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts