Pyxis 07.02.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 ana-76 przestań rozmawiać z mężem o pompach.Bo za dużo wiesz:D Nie da rady. To lepsze niz sex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 07.02.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Sprzedawac sprzedawcy na odcisk "nadeptal" ? Ojej....auc! Jest okazja tanio sprzedać i zamontować dle pewnej grupy klientów ( to typ 7 oczywiście pompy) Im wiecej ludzi spróbuje tym większy rynek w przyszłości . Czy bładzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 07.02.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 To nie jest proste Tu się zgadzam. Ale też zastanawiające jest pozostawienie dostępu do pewnych parametrów z poziomu OEM a "wycięcie" innych. Skoro coś pozostawiono to na pewno w celu możliwości modyfikacji, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.02.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Jest okazja tanio sprzedać i zamontować dle pewnej grupy klientów ( to typ 7 oczywiście pompy) Im wiecej ludzi spróbuje tym większy rynek w przyszłości . Czy bładzę Wg mnie nie. Tylko czy to "kryptosprzedawczyni" zrozumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 07.02.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Nie, czujnik mierzy w pewnym sensie grubość szronu bo mierzy różnicę na wlocie do maszyny i temperaturę rurki parownika.Czujnik albatrosa nic do tego niema .Bo może być gdzie indziej. A prędkość narastania jest zależna od wilgotności powietrza A czy prędkość nie jest też uzależniona od temperatury jaką chcemy uzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 07.02.2013 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Tu się zgadzam. Ale też zastanawiające jest pozostawienie dostępu do pewnych parametrów z poziomu OEM a "wycięcie" innych. Skoro coś pozostawiono to na pewno w celu możliwości modyfikacji, prawda? Tam wiele funkcji jest nieaktywnych. Może do monobloków(ochrona przed zamrożeniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 07.02.2013 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 A czy prędkość nie jest też uzależniona od temperatury jaką chcemy uzyskać? Jeżeli mówisz o temperaturze wody to też pośrednio .bezpośrednio od mocy PC(większe obciążenie parownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 07.02.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 to czym niższa temperatura w instalacje tym dłuższy okres między "defrostem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 07.02.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 ana-76 przestań rozmawiać z mężem o pompach.Bo za dużo wiesz:D A w ogóle co ma znaczyć ,że kobieta ma swoje zdanie też się dziwię, że śmiem się wypowiadać w wątku niby technicznym przecież 'baba' według teorii co poniektórych kolegów z forum powinna interesować się wyłącznie deską do prasowania, pralką, żelazkiem... z Mężem o pc rozmawiam sporadycznie, czasami o coś spytam i zdarza mi się coś pokręcić bo specjalista jestem w zupełnie innej dziedzinie. Mogę jedyynie przyznać że on i ja czasami pracujemy z palnikiem/lutownicą tylko o innych parametrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 07.02.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 jak ja uwielbiam Wasze spekulację odnośnie mojej osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 07.02.2013 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 to czym niższa temperatura w instalacje tym dłuższy okres między "defrostem"? Moc to nie temperatura. Budynek potrzebuje mocy przy danej temperaturze. A parownik przyjmuje porcję mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 07.02.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Wg mnie nie. Tylko czy to "kryptosprzedawczyni" zrozumie? mam wrażenie że jesteś typem faceta, z którym zdarza mi się spotykać na drodze on jedzie prawym pasem, ja lewym, jestemna wyskości jego bocznej szyby, on zerka w lewo widzi 'baba' i co robi , wciska pedał gazu by ta 'głupia baba ' wiedziała gdzie jej miejsce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.02.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 jak ja uwielbiam Wasze spekulację odnośnie mojej osoby Nie ma zadnych "spekulacji". Wiemy co z Ciebie "wylazi" i to az za dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 07.02.2013 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Nie ma zadnych "spekulacji". Wiemy co z Ciebie "wylazi" i to az za dobrze Przeczytaj co piszesz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.02.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 mam wrażenie że jesteś typem faceta, z którym zdarza mi się spotykać na drodze on jedzie prawym pasem, ja lewym, jestemna wyskości jego bocznej szyby, on zerka w lewo widzi 'baba' i co robi , wciska pedał gazu by ta 'głupia baba ' wiedziała gdzie jej miejsce ... Nie dosyc ze sienie znasz na sprawach technicznych, to keszcze do tego na ludziach tez nie. Raczej jestem typam faceta, ktory widzac jak stoisz na "kapciu" na poboczu pomogl by Ci zmienic kolo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 07.02.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Nie dosyc ze sienie znasz na sprawach technicznych, to keszcze do tego na ludziach tez nie. Raczej jestem typam faceta, ktory widzac jak stoisz na "kapciu" na poboczu pomogl by Ci zmienic kolo. taaaaaa wielokrotnie to udowodniłeś na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsien 07.02.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Witam szanowne grono forum ponownie proszę o podpowiedź o przedmiotowej pompie ciepła powietrze woda http://www.klimatyzatory.otwarte24.pl/57,Pompa-Ciepla-Chigo-KRS-X6WFCL gdyż przymierzam się do zakupu przedmiotowej pompy. Posiadam mieszkanie w starym budownictwie budynek poniemiecki 120 metrowe jednokondygnacyjne o wysokość ok. 3 m pompa ma służyć do ogrzania wody w sezonie nie opałowym mam piec węglowy którym opalam mie3szkanie w sezonie grzewczym. Do czego zmierzam osoba monter oświadczył mi że można do tej pompy dokupić inny sterownik i pompę można podłączyć do centralnego ogrzewania mieszkania aby nie palić jesienią i wiosna węglem. więc moje pytanie czy pompa ta wydoli na takowym ogrzewaniu mojej chaty czy tylko jest to wyrzucanie pieniędzy na takowe ogrzewanie mieszkania. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.02.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 taaaaaa wielokrotnie to udowodniłeś na forum Co "duowodnilem"? Ze nie kocham kryptoreklamy? Nawet takiej w spodnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 07.02.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Witam, tak kiedys pisalem szukam wykonawcy instalacji pompy,reku i podlogowki. pompa powietrzna powiedzmy w granicy 9kW (ozc wlasnie sie liczy ). spytam wprost bo po wycenach jakie dostalem to troche jestem przerazony mianowicie czy taki zestaw dostane powiedzmy za 40 pare tysiec. taki mniej wiecej przewidzialem budzet i tyle jestem w stanie wydac. wyceny jakie dostaje za sama pompe to ok.35 tys z robocizna... pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 07.02.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Witam szanowne grono forum ponownie proszę o podpowiedź o przedmiotowej pompie ciepła powietrze woda http://www.klimatyzatory.otwarte24.pl/57,Pompa-Ciepla-Chigo-KRS-X6WFCL gdyż przymierzam się do zakupu przedmiotowej pompy. Posiadam mieszkanie w starym budownictwie budynek poniemiecki 120 metrowe jednokondygnacyjne o wysokość ok. 3 m pompa ma służyć do ogrzania wody w sezonie nie opałowym mam piec węglowy którym opalam mie3szkanie w sezonie grzewczym. Do czego zmierzam osoba monter oświadczył mi że można do tej pompy dokupić inny sterownik i pompę można podłączyć do centralnego ogrzewania mieszkania aby nie palić jesienią i wiosna węglem. więc moje pytanie czy pompa ta wydoli na takowym ogrzewaniu mojej chaty czy tylko jest to wyrzucanie pieniędzy na takowe ogrzewanie mieszkania. Z góry dzięki za odpowiedzi. Wydoli Ona ma 6 kW( przyjmijmy) w 1,5 h zagrzej zbiornik a potem stoi.Więc niech pracuję. Kolega tak grzeje dom 200 m2 do -5 na dworze Pisałem dziś o wyprzedaży Daikina sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts