Pyxis 12.02.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Weź altlantica będziesz zadowolony ... Nie wiem czemu, ale kojarzy mi sie to bardzo "kabaretowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 12.02.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 nadganiać to może dlatego że straty są spore i np podczas okresu zredukowanego się w ogóle nie włącza, a pracuje tylko w okresie komfortowym No to niech ktoś czytaj. hydrauli powie bo u m nie pompa stoi w ogrzewanym pomieszczeniu a jak na dworze spada do -5 chyba to się włącza ochgrona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 No to niech ktoś czytaj. hydrauli powie bo u m nie pompa stoi w ogrzewanym pomieszczeniu a jak na dworze spada do -5 chyba to się włącza ochgrona Ochrona polega na tym ,że jak w pomieszczeniu hydroboksu spadnie do +8 to w innym miejscu może być niżej. Wtedy uruchamia sie pompa cyrkulacyjna. Generalnie zdarza się to rzadko więc nie opowiem jak dalej pompa działa .Ale podgrzewa na minimalnym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 12.02.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) Ochrona polega na tym ,że jak w pomieszczeniu hydroboksu spadnie do +8 to w innym miejscu może być niżej. Wtedy uruchamia sie pompa cyrkulacyjna. Generalnie zdarza się to rzadko więc nie opowiem jak dalej pompa działa .Ale podgrzewa na minimalnym poziomie. Na pewno?? A nie włącza się wtedy sprężarka czasem i nie grzeje?? Bo co z tego że się włączy cyrkulacyjna jak dajmy na to spadnie temperatura na dworze do - 20 i budynek przez 3 czy 4 tygodnie nie będzie ogrzewany, to wtedy rozumiem ze się załączy po to tylko (ale sprężarka też) żeby dogrzać budynek do tych 8C Ja mówie o sytuacji kiedy w domu jest temperatura i w kotłowni też ok. 22-23 C pompa jest w stanie temperatury zredukowanej (bo to droga taryfa i mam ustawione na 21,5) a jak na dworze spadnie poniżej iluś tam np. -5 to włącza się sama obiegówka Chyba że coś popieprzyłem Edytowane 12 Lutego 2013 przez Kasia & Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2013 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Na pewno?? A nie włącza się wtedy sprężarka czasem i nie gdzeje?? Sprężarka też ,ale nie wiem jaki program realizuje.pracuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 12.02.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Sprężarka też ,ale nie wiem jaki program realizuje.pracuje . sorki ale edytowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 12.02.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Zakręty mają wpływ na sprawność, ale nie na napełnienie. Dlatego warto układać rury z łagodnymi łukami. 90' to lagodny luk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 12.02.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 90' to lagodny luk ? raczej zależy od promienia bo jak 10 cm to ostro ale jak 5000 m to łagodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2013 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 90' to lagodny luk ? nawet 360 może być łagodny Można wlutować kolanko ,można giąć giętarką,można zostawić ja w zwoju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 12.02.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 hydrauli looknij jeszcze raz na mój post wcześniej o tej ochronie przeciwmrozowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 12.02.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 witam , dostalem dzis wycene pompy ze zbiornikiem cwu i zastanawia mnie jedna opcja w wycenie za 1100zl. mianowicie sprzeglo hydrauliczne Flamco + pompa. po co cos takiego jest ?? jest to niezbedne czy to jakis bajerancki dodatek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 12.02.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 jak sam nazwa wskazuje do połączenia dwóch "rzeczy" w tym przypadku prawdopodobnie chodzi o możliwość podłączenia np. kotła wunglowego, gazowego kominka z PW ale precyzyjniej odpowie jakiś fachowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2013 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Podczas normalnej pracy np -5Pompa pracuje też na kilka sposobów .Albo praca ciągłaAlbo razem ze sprężarką z wybiegiem i z okresowym sprawdzeniem temperatury w układzie To każdy ma inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 12.02.2013 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 witam , dostalem dzis wycene pompy ze zbiornikiem cwu i zastanawia mnie jedna opcja w wycenie za 1100zl. mianowicie sprzeglo hydrauliczne Flamco + pompa. po co cos takiego jest ?? jest to niezbedne czy to jakis bajerancki dodatek ? Jeżli ma być tylko PC to nie jest potrzebna ,ale.. Jeżeli pc ma słaba pompę cyrkulacyjna ,a pętle są długi to trzeba dac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 12.02.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 To ma byc do wspolpracy pompy Panasonic T-Cap ze zbiornikiem Ermet 250. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 12.02.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Ja mówie o sytuacji kiedy w domu jest temperatura i w kotłowni też ok. 22-23 C pompa jest w stanie temperatury zredukowanej (bo to droga taryfa i mam ustawione na 21,5) a jak na dworze spadnie poniżej iluś tam np. -5 to włącza się sama obiegówka Tak się dziej. I nie ma to związku z temperaturą w "kotłowni" ale właśnie na zewnątrz. Można wyłączyć ochronę przeciwmrozową z menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 12.02.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 A co się dzieje z Arturo? Koza zdechła czy CAP się pochorował? Bo zdaje się, że nic nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.02.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Coś z czujnikiem przepływu nie tak w CAPie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.02.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Juz pisalem, ze te pompy sa fabrycznie popsute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 12.02.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Coś z czujnikiem przepływu nie tak w CAPie Znaczy się PC nie działa? Nowa PC walnięta? Czyżby jednak negatywne opinie miki121 sprzed roku na temat Panasonica były prawdziwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts