chcialbympompe 12.02.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 nie wywołuj.... Kogo? miki121? Dlaczego? Zostawiając wątek podejrzeń i niesłowności na boku to jednak był najbardziej aktywnym i pomocnym instalatorem PC na tym forum. Zgodzisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymek98 13.02.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 A tak sobie myślałem czy by zdało egzamin jakbym pod pompą wyjął kostkę usunął podłoże zasypał kamyczkami takimi jak u ana-76 to czy coś by dało,jeśli tak to na jaką głębokość dać kamyki, bo pod nimi mam piasek(taki teren) Jednak chciałbym ominąć kabel grzejny jeśli się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 13.02.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 A tak sobie myślałem czy by zdało egzamin jakbym pod pompą wyjął kostkę usunął podłoże zasypał kamyczkami takimi jak u ana-76 to czy coś by dało,jeśli tak to na jaką głębokość dać kamyki, bo pod nimi mam piasek(taki teren) Jednak chciałbym ominąć kabel grzejny jeśli się da. Bedziesz mial lod, tyle za na kamyczkach. Woda spadnie na zimne kamienie i i tak zamarznie. Musisz ja odprowadzic niezamarznieta glebiej w grunt. Bez grzania chyba sie nie da jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 13.02.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 A tak sobie myślałem czy by zdało egzamin jakbym pod pompą wyjął kostkę usunął podłoże zasypał kamyczkami takimi jak u ana-76 to czy coś by dało,jeśli tak to na jaką głębokość dać kamyki, bo pod nimi mam piasek(taki teren) Jednak chciałbym ominąć kabel grzejny jeśli się da. Szymek u mnie są kamyki pod pompą ale jest też wywiew z rekuperacji. same kamyki wiele nie zdziałają, tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 13.02.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Ale Ja uwazam że zdjęcie kostki i danie kamyków na pewno poprawi sytuacje. Ale Pyxis tez ma rację (hm jak to brzmi ) ze trzeba tę wodę odprowadzić głębiej. Zastanawiam się czy by u siebie nie zrobić takiej małej studni chłonnej u mnie tez głównie piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 13.02.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Ja mam studnie chłonną i działą OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.02.2013 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 (edytowane) A co się dzieje z Arturo? Ze mną jest wszystko ok ale co z pompą tego nie wiem Nie było mnie od wczoraj na budowie także nie mam pojęcia co i jak. Jutro opiszę co się dzieje z pompą,na pewno czujnik przepływu jest do wymiany,pompa nie może "nabrać" odpowiedniej temperatury zasilania,mimo pracy wiatraków na pełnej mocy,wczoraj rano było to max.24st.C i po paru minutach włączała się grzałka i podbijała temperaturę tylko do 28st.C,po defroście pompa przestaje pracować i grzeje tylko grzałka i temperatura zasilania spada do 17st.C.To dane na wczoraj rano. Edytowane 13 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 13.02.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Artur gdzieś ty złapał tego pecha. Jak nie urok to sraczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.02.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Artur gdzieś ty złapał tego pecha. Jak nie urok to sraczka Ale za to w jakiej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.02.2013 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Artur gdzieś ty złapał tego pecha. Jak nie urok to sraczka Klątwa ekogroszkowa... Chciałem od początku COP1 i mam COP1 Mam nadzieję,że są to początkowe i przejściowe problemy instalacyjne pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 13.02.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Klątwa ekogroszkowa... . Dobrze że humor jeszcze ci dopisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 13.02.2013 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Chciałem od początku COP1 i mam COP1 ale coś wspominałeś, że COP1 to 4,5 koła kosztuje, to po co dałeś ponad 20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 13.02.2013 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Ze mną jest wszystko ok ale co z pompą tego nie wiem Nie było mnie od wczoraj na budowie także nie mam pojęcia co i jak. Jutro opiszę co się dzieje z pompą,na pewno czujnik przepływu jest do wymiany,pompa nie może "nabrać" odpowiedniej temperatury zasilania,mimo pracy wiatraków na pełnej mocy,wczoraj rano było to max.24st.C i po paru minutach włączała się grzałka i podbijała temperaturę tylko do 28st.C,po defroście pompa przestaje pracować i grzeje tylko grzałka i temperatura zasilania spada do 17st.C.To dane na wczoraj rano. Dziwne w zeszłym roku uruchomiłem 5 pomp panasonic (w tym jedna w Przyszowicach na powstańców) i nie było problemów tylko te pompy powietrzne z forum to jakieś trefne jak wywala czujnik przepływu to po pierwsze instalacja po drugie zabezpieczenie sprężarki nie włączy jej jeżeli temp. na powrocie poniżej 20 między 20 a 25 sprężarka 50% i grzałka DOPIERO POWYŻEJ 25 NA POWROCIE sprężarka pójdzie na 100% Co do powietrznej TYLKO DOBRA INSTALACJA TO GWARANCJA DOBREJ (EKONOMICZNEJ) PRACY. A tak z innej beczki instalacje freonową to też masz w otulinie takiej co to maja rury do klimatyzatorów?? z mega stratami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.02.2013 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ze mną jest wszystko ok ale co z pompą tego nie wiem Nie było mnie od wczoraj na budowie także nie mam pojęcia co i jak. Jutro opiszę co się dzieje z pompą,na pewno czujnik przepływu jest do wymiany,pompa nie może "nabrać" odpowiedniej temperatury zasilania,mimo pracy wiatraków na pełnej mocy,wczoraj rano było to max.24st.C i po paru minutach włączała się grzałka i podbijała temperaturę tylko do 28st.C,po defroście pompa przestaje pracować i grzeje tylko grzałka i temperatura zasilania spada do 17st.C.To dane na wczoraj rano. 'Moje' defrosty jednak daja zyc ... jeszcze A powaznie. Lipa Arturo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 14.02.2013 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Dziwne w zeszłym roku uruchomiłem 5 pomp panasonic (w tym jedna w Przyszowicach na powstańców) i nie było problemów tylko te pompy powietrzne z forum to jakieś trefne jak wywala czujnik przepływu to po pierwsze instalacja po drugie zabezpieczenie sprężarki nie włączy jej jeżeli temp. na powrocie poniżej 20 między 20 a 25 sprężarka 50% i grzałka DOPIERO POWYŻEJ 25 NA POWROCIE sprężarka pójdzie na 100% Co do powietrznej TYLKO DOBRA INSTALACJA TO GWARANCJA DOBREJ (EKONOMICZNEJ) PRACY. A tak z innej beczki instalacje freonową to też masz w otulinie takiej co to maja rury do klimatyzatorów?? z mega stratami Jakie to sa ? cos jak to ? http://www.klimazbyt.pl/upload/product_files/489/679_2cuotulina_.jpg pomijam co tam pisze na tej bialej otulinie. w sensie ze jak wyglada, miedz w tym czyms bialym w zwoju ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 14.02.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Jakie to sa ? cos jak to ? http://www.klimazbyt.pl/upload/product_files/489/679_2cuotulina_.jpg pomijam co tam pisze na tej bialej otulinie. w sensie ze jak wyglada, miedz w tym czyms bialym w zwoju ... no właśnie to ten tani szajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 14.02.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ze mną jest wszystko ok ale co z pompą tego nie wiem Nie było mnie od wczoraj na budowie także nie mam pojęcia co i jak. Jutro opiszę co się dzieje z pompą,na pewno czujnik przepływu jest do wymiany,pompa nie może "nabrać" odpowiedniej temperatury zasilania,mimo pracy wiatraków na pełnej mocy,wczoraj rano było to max.24st.C i po paru minutach włączała się grzałka i podbijała temperaturę tylko do 28st.C,po defroście pompa przestaje pracować i grzeje tylko grzałka i temperatura zasilania spada do 17st.C.To dane na wczoraj rano. z ciekawości popatrzyłem na zdjęcia twojej pompy to nie czujnik przepływu (już zmostkowany tak? a potem płacz na forum że te powietrzne to szybko się psują) można napisać 7tyś postów i dalej nie widzieć o co biega z pompą gratulacje dla twojego instalatora ciekawe ile on napisał postów - muszę druknąć te foty będą na ścianę płaczu jak znalazł masz przynajmniej te wymagane dla trwałości sprężarki 3m instalacji freonowej (w tej super białej otulinie) jaki masz mieć przepływ przez tą instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 14.02.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Artur gdzieś ty złapał tego pecha. Jak nie urok to sraczka to nie pech tylko partactwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.02.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 to nie pech tylko partactwo Ale za to jak tanio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 14.02.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Jak tak czytam te przygody z ogrzewaniem Arturo72 to z jednej strony współczuję mu, że tak ma pod górkę we własnym domu. Z drugiej strony podziwiam za cierpliwość - ja nie mam w sobie aż takiej empatii dla wykonawcy, któremu płacę dużo, ciężko przeze mnie zarobionych pieniędzy. Mam nadzieję, że ostatecznie wyjdziesz na prostą z tym CAP-em . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts