chcialbympompe 15.02.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 miałam zadać to samo pytanie A jak długo "M" vel "ANA-76" "odpala" pompę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 15.02.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Wyobraźcie sobie sytuację dom bez izolacji w dachu - 15 C na dworze . Klient ma pretensję ,że zamroził instalacje z winy instalatora bo zatrzymała się pompa ciepła. Zaglądał tam raz na tydzień. Nie wiadomo dlaczego PC się zatrzymała(np brak prądy). Argument jest właśnie taki .Instalator nie powiedział ,że tak może się zdarzyć. Nieco naciagany argument. Przy okazji spytam, co ile dni nalezy PCi 'odwiedzac' by w wypadku jak wyzej nie byc posadzonym o brak nie wiem czego, opieki? zainteresowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.02.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Atlantic pewno by się dało za 23000 zł Z zasobnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.02.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 u mnie okolo 4h plus hydraulik dodatkowo z 2 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.02.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 zasobnik zasobnikowi nierówny.... Zasobnik pod pompę nie koniecznie dwupłaszczowy ale z dużą wężownicą to koszt w przedziale 2,5-3,5tys.zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 15.02.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 1. Czyli osobiście jesteś w wielkim błędzie (byłeś) licząc że PC PW zmieści się w cenie węgla. Jakby to ująć w czarnej du... byłeś jak PC PW planowałeś (to skojarzenie z węglem, nic do Ciebie osobiście). Już nawet nie wspomnę, że grzejesz na grzejnikach. Dobrze jak ta PC PW będzie w cenie gazu ziemnego z tymi grzejnikami! 2. do sprawy X i X minus %. To że coś będzie taniej nie znaczy, że nie podlega to dywagacji. Też chiałbym być instalatorem, który dobiera PC a potem jak PC nie daje rady to robię Klientowi termowizję i mówię jak ma dom dostosować do PC. Od du ... strony (nie wiem co dziś mam z tą dupą). Skoro miałeś takie podejście do PC PW to podpowiem Ci, że samo policzenie , że będzie spowoduje X minus % to jeszcze nie powód by to robić, bo trzeba przeliczyć czy to jest opłacalne ekonomicznie. Nie ma sensu inwestować 10Y żeby zyskać rocznie 0,3Y. NIe rozumiemy sie Cena wegla - nie liczenie a wyrazenie nadziei, zyczenia to bylo. Poparte w jakims stopniu przez znawce. Cena wegla cd. Sadze, ze zmieszcze sie ale poczekajmy do kwietnia ( rokowania sa lekko optymistyczne ). Jednakowoz dodam, iz to ze 'palilem' groszkiem nie znaczy, ze bylo tanio. Dobry groch jest drogi ( czeskie badziewia mnie nie interesowaly ), kupic calej wanny nie moge bo nie mam gdzie trzymac, kociol 'palil' jak palil. Szlo tego spoooooro. Dodatkowo CWU grzane pradem. Reasumujac mowa o moich kosztach wegla, realnie wydanych PLN. ad2. Zgadza sie, ze instalowanie PCi a pozniej sugerowanie tuningu domu pod te PCi aby 'to co obiecane' stalo sie faktem to LIPA. Zeby nie powiedziec naduzycie. Co do X i minus X - tyczylo sie to aktualnej pracy PCi ( koszt X ) oraz ewentualnej pracy po korekcie instalacji ( koszt X minus ??% ). Capisco ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.02.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Z zasobnikiem? TRI11 w takiej cenie to sądzę,że bez zasobnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 15.02.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Tak czytam jawi mi się, obraz niesamowity. Idę do lekarza i mam sprawdzać czy przepisał mi właściwą "terapię", a jak si nie znam, to mam zatrudnić konsultanta medycznego. ... Lepiej bym sam nie powiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.02.2013 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 TRI11 w takiej cenie to sądzę,że bez zasobnika Bez wielu rzeczy ,łatwiej przyjąć ,że goła pc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.02.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Bez wielu rzeczy ,łatwiej przyjąć ,że goła pc No to co najwyżej na rozkładówkę PLAYpompa się nadaje a nie do instalacji w realnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.02.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 sSiwy ja nigdy nie poprzestaję na jednym lekarzu w ważnych sprawach i sam czytam.Wile razy trafiłem na partaczy .Ale akurat im nic nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.02.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 No to co najwyżej na rozkładówkę PLAYpompa się nadaje a nie do instalacji w realnym domu Pytanie było o PC.Odpowiedźo PC A ty gdzie montaz ,gdzie zbiornik , Tak żeby namieszać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.02.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 jaja sobie robicie z tymi cenamijeszcze golizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 15.02.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 co masz na mysli ?? ja jeszcze nic nie kupilem i jestem wlasnie w fazie szukania instalatora. Instalator nie jest od krytykowania wlasnego towaru ale tez nie powinnien mydlic oczow ze jego zabawka dziala wspaniale a potem na forum pisac ze jednak w pewnych temp. to inne dzialaja lepiej ale sa drozsze a klient woli tansze. Ale czy spytal klienta i go uswiadomil ze jak dolozy np. 5 tys to problemow zadnych nie bedzie ? oczywiscie ze nie ! Jakie konsekwencje mojej niewiedzy ?? co Ty chlopie piszesz ? jesli Ty jestes takim specjalista to dla kogo trzymasz to wiedze, jesli nie dla klienta? ja od pol roku czytam forum codziennie i sciagam materialy na temat pomp zeby sie doszkalac bo wiem ze wlasnie nie moge liczyc na szczera opinie instalatora tylko na skrawek informacji o jego produkcie. Klient powinnien byc swiadomy co kupuje na nie specjalista z danego produktu no bo po co sa instalatrorzy ? pracuje w branzy automatyki przemyslowej i myslisz ze jak jade do klienta to kaze mu za mnie napisac program ? odpytuje go z wiedzy o programowaniu i wysmiewam jego niewiedze ? ehhh.... niestety w tym co piszesz jest bardzo dużo pawdy...niestety... zauważ, ze jak tylko ktoś napisał że zaplacil za pc wiecej niż ogół zostal wysmiany i nazwany frajerem... najprościej być najtańszym na rynku,nie trzeba wówczas nic tłumaczyć licy się tylko cena! Pamiętam jak miki zaczynal na forum wysmiewal zubadana na forum, na pw mowił ze on wie że on dobry ale jak go klientowi sprzedać... potem zmienil front i na forum mówił że przecież on móił że dobry tylko droższy. A ja zawsze powtarzam że to klient decyduje co kupi bo to jego kasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.02.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 jaja sobie robicie z tymi cenami jeszcze golizna Zadaj pytanie dostaniesz odpowiedź. To była odpowiedź na inne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 15.02.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Według mojego SUBIEKTYWNEGO zdania błędna idea w przypadku pompy powietrze - woda i od razu piszę że nie będę się tłumaczył z moich SUBIEKTYWNYCH opinii W taki sposob kazdy moze powiedziec, sie z CZYMS nie zgadza i stwierdzic, ze to subiektywne bez podania swoich racji. Nawet Pyksio stara sie przedstawic swoj tok myslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.02.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Tak żeby namieszać ? Tak żeby porównać po prostu. Są obecnie oferty za 27.000 na gruntówkę (chinol) z odwiertami, zasobnikiem i montażem. Powietrzna musi być tańsza dla zrekompensowania niższego COPu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.02.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 zadaję pytanie czy wy nie macie sumienia z tymi cenami-no wiem prawo rynku czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.02.2013 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 zadaję pytanie czy wy nie macie sumienia z tymi cenami-no wiem prawo rynku czy jakoś tak A ty masz sumienie proponować komuś pracę za darmo. Ile jesteś skłonny zapłacić za robociznę (reszta po twojej stronie i gwarancja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.02.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 zgadzam się z aną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts