chcialbympompe 15.02.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Nawet Pyksio stara sie przedstawic swoj tok myslenia Czyli "dosrać każdemu kto się ze mną nie zgadza" a czasem też dla sportu "dosrać każdemu kto się ze mną zgadza" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 15.02.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 wmawiaj to mi bardziej to uwierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.02.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Tak żeby porównać po prostu. Są obecnie oferty za 27.000 na gruntówkę (chinol) z odwiertami, zasobnikiem i montażem. Powietrzna musi być tańsza dla zrekompensowania niższego COPu. Mam dla ciebie zlecenie za tą cenę 40 kW .od jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.02.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Mam dla ciebie zlecenie za tą cenę 40 kW .od jutra Po pierwsze to nie ja montuję PC a po drugie to nie strugaj wariata z tym 40kW. Bo w powietrznej to pewnie będzie kaskada a w gruntówce też nie będzie to 30kzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.02.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Czyli "dosrać każdemu kto się ze mną nie zgadza" a czasem też dla sportu "dosrać każdemu kto się ze mną zgadza" ;) Akurat Ciebie w kazdym z tych przypadkow jest dosyc prosto "spacyfikowac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.02.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Po pierwsze to nie ja montuję PC a po drugie to nie strugaj wariata z tym 40kW. Bo w powietrznej to pewnie będzie kaskada a w gruntówce też nie będzie to 30kzł. To pisz precyzyjnie na .głupio piszesz to tak sami ci odpowiadam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.02.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) niestety w tym co piszesz jest bardzo dużo pawdy...niestety... zauważ, ze jak tylko ktoś napisał że zaplacil za pc wiecej niż ogół zostal wysmiany i nazwany frajerem... najprościej być najtańszym na rynku,nie trzeba wówczas nic tłumaczyć licy się tylko cena! Pamiętam jak miki zaczynal na forum wysmiewal zubadana na forum, na pw mowił ze on wie że on dobry ale jak go klientowi sprzedać... potem zmienil front i na forum mówił że przecież on móił że dobry tylko droższy. A ja zawsze powtarzam że to klient decyduje co kupi bo to jego kasa! Ana,jako obecny i teraźniejszy inwestor domu energooszczędnego i były "sprzedawca" pomp powietrzych muszę przyznać z żalem,że Zubadan dla mojego domu byłby nie trafioną inwestycją z uwagi na cenę. Być może dla "durszlaków" podobnych do takich jak ma Pyxis,Zubadan byłby ok i wartą zainteresowania altenatywą gruntowej ale nie sądzę,żeby akurat na forum takie "durszlaki" byłyby większością wartą zainteresowania Ale dla mnie najważniejsza jest cena za system grzewczy bo wiem jaki ma dom i co po nim można się spodziewać Tak żeby porównać po prostu. Są obecnie oferty za 27.000 na gruntówkę (chinol) z odwiertami, zasobnikiem i montażem. Powietrzna musi być tańsza dla zrekompensowania niższego COPu. Ja bym wybrał zdecydowanie chińczyka Oczywiście dla Twojego domu bo dla mojego ta cena jest zdecydowanie za duża Edytowane 15 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 15.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Poczytałem trochę i powiem szczerze, że zniechęciłem się do tej pompy ! Wykonano dla mnie kilka wycen i kiedy zacząłem zadawać pytania słyszałem: 15 cm na ścianę hmm trochę mało niech Pan da 20 cm będzie lepiej ocieplenie tzn styropian nie jest drogi więc się opłaca, Ci co ich namówiłem na 20 dziś daliby 25cm .......Wentylacja- grawitacyjna hmm , szkoda z mechaniczną by Pan miał dopiero niskie rachunki...... i tak w kółko Po waszych wpisach widać jakie problemy są z pompami i porównując je np. z brudem od pieca na eko to jest przepaść. Piec na eko to rozwiązanie , które jest w 100 % pewne bez żadnych obaw bo idzie Pan spisać licznik, bez dodatkowych pod liczników i bez zbiorników na wodę powyżej 100l. Wypisuje się tutaj ile to roboty przy piecu ale nie widzi się ile nerwów i latania jest o to żeby pompa działała i dała redę. to ze przeczytałeś o spieprzonych instalacjach (zrobionych defakto przez jednego instalatora) nie znaczy, że to standart... ja tam do pc nie biegam, nic mnie nie nerwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 15.02.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 To pisz precyzyjnie na .głupi piszesz to tak sami ci odpowiadam:) Bez urazy ale staraj się pisać po polsku, ok? Porównuję instalację około 8kW. O ile niedawno powietrzna przekonywała ceną to przy cenie 27kzł za gruntówkę z odwiertami sprawa staje się dyskusyjna. Dla mnie dyskusyjna była od początku ale decydującą rolę odegrały (w moim przypadku) konieczne prace ziemne przy gruntówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.02.2013 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Bez urazy ale staraj się pisać po polsku, ok? Porównuję instalację około 8kW. O ile niedawno powietrzna przekonywała ceną to przy cenie 27kzł za gruntówkę z odwiertami sprawa staje się dyskusyjna. Dla mnie dyskusyjna była od początku ale decydującą rolę odegrały (w moim przypadku) konieczne prace ziemne przy gruntówce. A zauważyłeś ciekawą rzecz ,że ceny gruntówek spadły dzięki powietrznym? Więc niech będą .I warto je chwalić chociażby z tego powodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 15.02.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 jaja sobie robicie z tymi cenami jeszcze golizna Pamietam jak 'Malucha' bez siedzien proponowano w mega cenie Salony oczywiscie. Zaraz sie wycofali bo ktos im paluszkiem pogrozil. Ale oferta na Fiata 126p bez foteli poszla w swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.02.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) A zauważyłeś ciekawą rzecz ,że ceny gruntówek spadły dzięki powietrznym? To fakt 4 lata temu wyceny na gruntówki były na poziomie 70tys.zł co wyrażałem jako bzdurę i głupotę inwestorów decydujących się na takie rzeczy Edytowane 15 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 15.02.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Ana,jako obecny i teraźniejszy inwestor domu energooszczędnego[...] Być może dla "durszlaków" podobnych do takich jak ma Pyxis,Zubadan byłby ok i wartą zainteresowania altenatywą gruntowej ale nie sądzę,żeby akurat na forum takie "durszlaki" byłyby większością wartą zainteresowania Jak Ci ten dom tak wyjdzie tak "energooszczednie" jak "doradztwo" w sprawach energetycznych, to niczego dobrego spodziewac sie po nim nie moge. Moze kiedys doczekam czasu, ze zaprezentujesz swoje zuzycie. Wtedy bedziesz partnerem do rozmowy, bo na razie to co najwyzej mozesz poteoretyzowac nad swoja "energooszczednoscia". Ja sie zmieszcze na cele CO pewnie w 1200 zl na sezon (do dzisiaj mam 870 zl). Daj Ci Boze takich kosztow CO. Za ta cene powietrznej to bym nawet kopnac w d...e nie chcial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 15.02.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Bez urazy ale staraj się pisać po polsku, ok? Porównuję instalację około 8kW. O ile niedawno powietrzna przekonywała ceną to przy cenie 27kzł za gruntówkę z odwiertami sprawa staje się dyskusyjna. Dla mnie dyskusyjna była od początku ale decydującą rolę odegrały (w moim przypadku) konieczne prace ziemne przy gruntówce. kto robi w takiej cenie i ciekawe jak długo będzie go stać dokładać do interesu (do pierwszego remontu wiertnicy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.02.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 kto robi w takiej cenie i ciekawe jak długo będzie go stać dokładać do interesu (do pierwszego remontu wiertnicy?) Ja miałem wykonane w tej cenie kotłownie z PC 8kW i DZ w postaci 120m odwiertów. Wszystko robiła firma. Odwierty inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 15.02.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 27 tys kosztowała w tamtym roku bez "promocji" 6 KW pompa Buderusa (7KW była droższa o 1000 zł) z wbudowanym 185 l zbiornikiem na wodę. Oczywiście to cena samego urządzenia bez kolektora. Ale i tak porównując koszt samej powietrznej pompy - 23 tys - to chyba jakieś nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 15.02.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 J". Ja sie zmieszcze na cele CO pewnie w 1200 zl na sezon (do dzisiaj mam 870 zl). Daj Ci Boze takich kosztow CO. Za ta cene powietrznej to bym nawet kopnac w d...e nie chcial. Pogratulować (naprawdę szczerze.) Moje rachunki na stieblu są raczej nieatrakcyjne. Zrobię fotkę domu .Ale 160 m2+ garaż 40m2 A poddasze ma izolacje w połaci ,ale nieużytkowe . rachunki za styczeń blisko 900 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 15.02.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 A jak długo "M" vel "ANA-76" "odpala" pompę? a co chciałęś drugą pc założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 15.02.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Pogratulować (naprawdę szczerze.) Moje rachunki na stieblu są raczej nieatrakcyjne. Zrobię fotkę domu .Ale 160 m2+ garaż 40m2 A poddasze ma izolacje w połaci ,ale nieużytkowe . rachunki za styczeń blisko 900 zł Sam Sobie montowales ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.02.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 kto robi w takiej cenie i ciekawe jak długo będzie go stać dokładać do interesu (do pierwszego remontu wiertnicy?) Jako inwestora nie interesuje mnie to. Jakiś czas temu dostałem ofertę na chińską gruntową z 2 letnią gwarancją z odwiertami za 20tys.zł z możliwością zamiany po roku z chińskiej na nie chińską. Nie skorzystałem,bo dla mojego domu była to za droga inwestycja ale dla "durszlaka"byłaby to propozycja nie do odrzucenia i gdybym miał "durszlaka" to ani chwili bym się nie zastanawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts