mkm silesia 19.02.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) A nie pisałem już że kotłownia skopana??? Edytowane 19 Lutego 2013 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 19.02.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 A nie pisałem już że kotłownia skopana??? A oświecisz tępaków co konkretnie jest skopane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 19.02.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 A oświecisz tępaków co konkretnie jest skopane? Tak się zastanawiam. A dlaczego miałby odpowiadać ? Wszak ktoś za to kasę wziął, to co ma poprawiać po fachowcu ? Człowiek uczy się po to, żeby czerpać zyski z tego co wie i z czego żyje. Być może okrutnie to brzmi, ale ja nie zdziwię się jak odpowie wymijająco - "rywala" ma wspierać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 19.02.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) "rywala" ma wspierać ? Rywala już na forum nie ma. Teraz może rozbłysnąć nowa gwiazda. Poprzez "wiem ale nie powiem" raczej się sympatii forumowiczów nie zdobywa. PS Mam swój typ co jest skopane i czekam na opinię fachowca. Edytowane 19 Lutego 2013 przez chcialbympompe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 19.02.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Dlaczego wadą urządzenia nazywasz złe wykonanie kotłowni (instalacji)?Tych parametrów nie zmienisz w sterowniku to kwestia wykonania kotłowni i instalacji na odpowiednie parametry.Ciekawe ile jest takich instalacji skopanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 19.02.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Rywala już na forum nie ma. Teraz może rozbłysnąć nowa gwiazda. Poprzez "wiem ale nie powiem" raczej się sympatii forumowiczów nie zdobywa. PS Mam swój typ co jest skopane i czekam na opinię fachowca. Już pisałem że nie bawię się cudzymi zabawkami. Pewnie bez projektu itd. W sumie wolę zrobić coś nowego niż poprawiać po kimś. Czasem piszę zima na jakichś forach ale chyba tylko po to żeby wiedzieć skąd klienci maja takie wiadomości o pompach zwłaszcza powietrznych. Przez takie fora muszę ich oprowadzać po domach w których wszystko jest ok ale ci klienci (którzy już mają dobre instalacje) nie czują misji aby wszystkich oświecać jak ci od pomp gruntowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 19.02.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 ci klienci (którzy już mają dobre instalacje) nie czują misji aby wszystkich oświecać jak ci od pomp gruntowych. Ja nie mam gruntowej. Ale na "misjonarza" się nie nadaję bo lobby gruntowców jest zbyt silne na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 19.02.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Nie sądzę żeby Arturo dał za długie pętle podłogówki, za małe średnice rur do rozdzielaczy???Trochę czasu na forum spędził więc chyba to jest dobrze.A delta duża bo albo PC ma gigantyczną moc w stosunku do katalogu, lub duże opory hydrauliczne (to co na początku). Jeszcze mała pompa obiegowa została. O filtrach nie wspomnę bo chyba czyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 19.02.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Tak się zastanawiam. A dlaczego miałby odpowiadać ? Wszak ktoś za to kasę wziął, to co ma poprawiać po fachowcu ? Człowiek uczy się po to, żeby czerpać zyski z tego co wie i z czego żyje. Być może okrutnie to brzmi, ale ja nie zdziwię się jak odpowie wymijająco - "rywala" ma wspierać ? a najbardziej mnie wkurza że przez takich instalatorów opinia o dobrych urządzenia jest taka a nie inna fizyki nie da się oszukać jak się dobrze zrobi to musi działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 19.02.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Nie sądzę żeby Arturo dał za długie pętle podłogówki, za małe średnice rur do rozdzielaczy??? Trochę czasu na forum spędził więc chyba to jest dobrze. A delta duża bo albo PC ma gigantyczną moc w stosunku do katalogu, lub duże opory hydrauliczne (to co na początku). Jeszcze mała pompa obiegowa została. O filtrach nie wspomnę bo chyba czyste. gigantyczna moc powietrznej? przecież zawsze jest za mała? (u nas minus) przynajmniej na tym forum filtry = błąd przepływu pompa obiegowa = błąd przepływu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 19.02.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 mkm - wyluzuj chłopie.Nie czujesz że to żart... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 19.02.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 a czemu instalator nie rozwiazuje problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 19.02.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) instalator tak jak umiał tak zrobił... Artur za duża delta - za duże opory w instalacji czyli za długie pętle, za mały bieg pompy obiegowej, zapchane filtry, załamana rurka zasilająca lub powrotna z rozdzielaczy, itp... można mnożyć scenariusze, generalnie trzeba zwiększyć przepływ czynnika, sama pompa nie ma tutaj nic do rzeczy, to kwestia instalacji... (no chyba że posadzka jeszcze się nie "załadowała") Edytowane 19 Lutego 2013 przez Sławek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.02.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 a czemu instalator nie rozwiazuje problemu ? Bys sie wstydzil! Co to za wstretna nagonka!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 19.02.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Bys sie wstydzil! Co to za wstretna nagonka!? oj tam oj tam, ale jak Slawek pisze nie musi to byc wina instalatora pompy bo podlogowka moze byc zrypana. choc zawsze fajnie liczyc na pomoc instalatora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 19.02.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 akurat w tym przypadku to chyba był ten sam instalator od podłogówki i pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcb 19.02.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 akurat w tym przypadku to chyba był ten sam instalator od podłogówki i pompy wydawalo mi sie ze Arturo robil sam podlogowke ale moze sie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.02.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 O ile wiem Artur robil tylko projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.02.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 O ile wiem Artur robil tylko projekt. To moglo "wystarczyc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.02.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) A nie pisałem już że kotłownia skopana??? Kolego,jesteś cienki jak polsilwer. Wogóle jaki masz cel bycia na forum skoro nie masz zamiaru się udzielać i radzić ? Wiem ale nie powiem ? Nic nie wiesz... Szukasz klientów ? O konieczności wykupienia płatnego profilu zapomniałeś ? Nie sztuka na PW rzucić cennik usług... Nie polecę nikomu Twoich usług i sam nie skorzystam. Jeszcze raz stwierdzam bardzo dużą wadę Panasonica T-CAP,którą jest załączanie się grzałki przy temperaturze poniżej 25st.C na powrocie,bez względu na temperaturę na zewnątrz,tak będzie nawet przy +15st.C,dla mnie to bzdura do kwadratu. Po 10h grzania delta T spadła do 9st.C,na zasilaniu 35st.C powrót 26st.C,na większym biegu pompki delta T jest 6st.C. Pokazuje to,że jednak płyta wygrzewa się cały czas i trochę czasu zajmie zanim dojdzie do odpowiedniej temperatury. Na obecną chwilę będę grzał bez wyłączania pompy przez 7 dni. Przypominam,że ja mam do nagrzania płytę fundamentową i wylewkę o łącznej objętości 67m3 betonu,którą trzeba zagrzać do temperatury 25st.C no i silikaty,które swoje też muszą dostac. Instalacja wygląda tak: Wg cyferek wygląda to tak: http://imageshack.us/a/img194/1088/milapodogwka.jpg Nie sądzę żeby Arturo dał za długie pętle podłogówki, za małe średnice rur do rozdzielaczy??? Trochę czasu na forum spędził więc chyba to jest dobrze. Jeszcze mała pompa obiegowa została. O filtrach nie wspomnę bo chyba czyste. Dokładnie. Edytowane 19 Lutego 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts