wihajster 17.04.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 rozumiem że ty to cała twoja rodzina dzieciom w lecie basen do ogrodu kupisz czy przeliczysz wcześniej ilość wody i cenę biletów na basen miejski w perspektywie zwrotu inwestycji 5lat np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.04.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 rozumiem że ty to cała twoja rodzina dzieciom w lecie basen do ogrodu kupisz czy przeliczysz wcześniej ilość wody i cenę biletów na basen miejski w perspektywie zwrotu inwestycji 5lat np Wiesz mam wrażenie, że rozmawiam z jakimś mało kumatym bucem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 17.04.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Wiesz mam wrażenie, że rozmawiam z jakimś mało kumatym bucem. Tak ... nie zmierzone są rejony ludzkiej nie kumacji jak śpiewa Kazik jakie to polskie jak ktoś ma inne zdanie to jest .... znam gościa co kupił żonie deszczownie a teraz liczy czas spędzony przez nią w kąpieli nie idźcie tą droga sabo i bitterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 17.04.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Tak ... nie zmierzone są rejony ludzkiej nie kumacji jak śpiewa Kazik jakie to polskie jak ktoś ma inne zdanie to jest .... znam gościa co kupił żonie deszczownie a teraz liczy czas spędzony przez nią w kąpieli nie idźcie tą droga sabo i bitterze Wiesz bo niektórym się nie przelewa. Może dla Ciebie to trudne do zrozumienia ale czasem ludziom nie starcza do "pierwszego". Wobec tego nie lubią kiedy marnuje się coś co bez wielkiego uszczerbku dla jakości życia można zaoszczędzić. Ale syty nie zrozumie głodnego. Nie mam nic przeciwko marnowaniu wody energii itp. Mnie na to nie stać a nawet gdyby było wolę zaoszczędzić i wydać na cenniejsze w życiu rzeczy jak np. prezent dla dziecka. A wodę do basenu naleję z własnej studni. Wiem, że Ty napełnił byś ją szampanem ale coż, ja będę miał zwykłą wodę ze studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 17.04.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ja to jestem chyba schizofrenikiem.Na równi zgadzam się z Bitterem jak i z mkm.... Czy ktoś jeszcze ma podobne odcucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 17.04.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 eee... nie przesadzaj po prostu mam inne zdanie na temat kospel vs pc pw tyle i tylko tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 17.04.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Kospel jest jak człowiek śniegu albo Yeti... wielu o nim mówi, ale nikt go nigdy w kotłowni nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.04.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Kospel jest jak człowiek śniegu albo Yeti... wielu o nim mówi, ale nikt go nigdy w kotłowni nie widział Bo nikt z grzejących Kospelem nie ma potrzeby uderzania na forum pomp ciepła po pompy ciepła za ponad 20tys.zł. Wejdź na temat "grzejący elektrycznością" to zobaczysz Kospele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 17.04.2013 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 eee... nie przesadzaj po prostu mam inne zdanie na temat kospel vs pc pw tyle i tylko tyle Trudno żebyś nie miał, w końcu z tego żyjesz, więc głupio by było sobie strzelać w kolano. Nigdy nie spotkałem też urzędnika, który by twierdził, że nie jest niezbędny w tej armii 600 tys. ludzi, i właściwie można by sprawy zorganizować inaczej kosztem jego etatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 18.04.2013 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Trudno żebyś nie miał, w końcu z tego żyjesz, więc głupio by było sobie strzelać w kolano. Nigdy nie spotkałem też urzędnika, który by twierdził, że nie jest niezbędny w tej armii 600 tys. ludzi, i właściwie można by sprawy zorganizować inaczej kosztem jego etatu. Jak chcesz to zrobię ci instalacje z kospelem (choć w/g mnie to bez sensu lepiej dołożyć 9k na pompę pw) robię trochę więcej instalacji niż Ty i wiem ile kosztuje eksploatacja zwłaszcza w pierwszym sezonie (budynek nie wysuszony) gdzie czasem grzeje jeszcze "budowę" czy jak kto woli nie ukończony budynek. Co do urzędników to jesteśmy na drugim miejscu za Albanią w ilości przeliczając na liczbę ludności - ale rząd nad tym pracuje - tanie państwo- w końcu w czymś musimy być najlepsi. Pamiętaj też że każda podwyżka energii to dla ciebie 100% dla użytkownika pompy to 30 do 40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 18.04.2013 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Bo nikt z grzejących Kospelem nie ma potrzeby uderzania na forum pomp ciepła po pompy ciepła za ponad 20tys.zł. Wejdź na temat "grzejący elektrycznością" to zobaczysz Kospele. pompy ciepła do takich domów kosztują 2/3 tego co piszesz tj ok. 3 kospele i zużywają 3 do 4 razy mniej "prądu" prąd będzie drożał bo jeszcze nigdy nie staniał i to trzeba tez brać pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 18.04.2013 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Pamiętaj też że każda podwyżka energii to dla ciebie 100% dla użytkownika pompy to 30 do 40% Chyba kiepsko to przemyślałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 18.04.2013 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Chyba kiepsko to przemyślałeś. to nie przemyślenia to "skrót myślowy" http://www.youtube.com/watch?v=G_X3IKa5q94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 18.04.2013 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 wiem ile kosztuje eksploatacja zwłaszcza w pierwszym sezonie (budynek nie wysuszony) gdzie czasem grzeje jeszcze "budowę" czy jak kto woli nie ukończony budynek. Mnie kosztowało 2400zł, spotkałeś takie domy? pompy ciepła do takich domów kosztują 2/3 tego co piszesz tj ok. 3 kospele i zużywają 3 do 4 razy mniej "prądu" prąd będzie drożał bo jeszcze nigdy nie staniał i to trzeba tez brać pod uwagę 3 Kospele kosztują 9 tys. Jak mi w tej cenie z montażem zrobisz PCI, która przy minus 15 ma jeszcze COP2, oczywiście split żeby mi w chałupie sprężarka nie hałasowała, dasz 5 lat gwarancji na całość to biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 18.04.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Wiele zależy od tego, w co kto wierzy (w kontekście podwyżek prądu) i do jakiego kredytu ma dostęp. Jeśli do hipotecznego, to pół biedy, ale gdyby ktoś zechciał wziąć 15 KPLN w ratach równych na 10% na 10 lat, płaciłby ratę dokładnie 200 miesięcznie i 2400 rocznie. Przemyśl to w kontekście zużycia na CO Bittera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 18.04.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Wiele zależy od tego, w co kto wierzy (w kontekście podwyżek prądu) i do jakiego kredytu ma dostęp. Jeśli do hipotecznego, to pół biedy, ale gdyby ktoś zechciał wziąć 15 KPLN w ratach równych na 10% na 10 lat, płaciłby ratę dokładnie 200 miesięcznie i 2400 rocznie. Przemyśl to w kontekście zużycia na CO Bittera. Czyli ja bym płacił zamiast 3200 CO+CWU za prąd 4 tys zakładając COP2. 10 lat to daje 40 tys za prąd do PCi plus koszt PCi. Za "czysty" prąd 32 tys przez 10 lat ... jeszcze brakuje kilku lat żeby było taniej ;-( .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancio11 18.04.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Oczywiście bez porównania danych technicznych ale porównując firmy to lepszy jest panasonic czy Daikin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 18.04.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 3 Kospele kosztują 9 tys. Jak mi w tej cenie z montażem zrobisz PCI, która przy minus 15 ma jeszcze COP2, oczywiście split żeby mi w chałupie sprężarka nie hałasowała, dasz 5 lat gwarancji na całość to biorę. a skąd takie wymagania? tylko dlatego że Ty chcesz? bo chciałbyś żeby inwestycja zwróciła się w 2-3 lata? nie ma tak łatwo - albo inwestujesz więcej ale zapominasz o rachunkach albo płać całe życie (no chyba że sobie sam coś sklicisz z patyka, sznurka i kawałka druta ) Twoje wymagania są podobne do: 3 maluchy kosztują 6 tys, jak mi w tej cenie sprzedasz Mercedesa GL z napędem na 4 koła, nawigacją, klimą i koniecznie z DVD w zagłówkach, który będzie palił 5 l gazu na 100 km to biorę.... ja bym Ci na to odpowiedział: szerokiej drogi - jeździj sobie dalej trzema maluchami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 18.04.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Oczywiście bez porównania danych technicznych ale porównując firmy to lepszy jest panasonic czy Daikin? bez porównania danych to lepszy sharp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancio11 18.04.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 sharp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts