Liwko 19.04.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 U mnie rocznie idzie około 130m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 19.04.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Uwzględniając, że bojler jest nagrzany rano do 75 stopni to w tych 11 litrach była część zimnej i część ciepłej wody więc samej podgrzanej wyszło pewnie 3/4 tego. Tego się nie zgaduje tylko liczy. Ale "normalne" zużycie to jakieś 7l. / min, z perlatorem pewnie z 5, czyli średnio 30-50 na prysznic. Jeśli Tobie wystarcza tyle co typowe wiaderko, to gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.04.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Tego się nie zgaduje tylko liczy. Ale "normalne" zużycie to jakieś 7l. / min, z perlatorem pewnie z 5, czyli średnio 30-50 na prysznic. Jeśli Tobie wystarcza tyle co typowe wiaderko, to gratuluję. No więc ja nie potrzebuję więcej niż 2 min lania wody. Fakt nie mam włosów na głowie więc pewnie to nieco przyspiesza proces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 19.04.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Tego się nie zgaduje tylko liczy. Ale "normalne" zużycie to jakieś 7l. / min, z perlatorem pewnie z 5, czyli średnio 30-50 na prysznic. Jeśli Tobie wystarcza tyle co typowe wiaderko, to gratuluję. witam jakiś czas temu chyba w Agorze był żart rysunkowy w związku z rosnącymi cenami wody: rodzina - rodzice i dziadek siedzą i kapią się w wannie, i matka mówi: dziadek nie sikaj do wody, bo jeszcze trzeba zupę ugotować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 19.04.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Pamiętajcie że każdy kij ma dwa końce. Nadmierne oszczędzanie spowoduje podwyżki. Przecież ta banda nierobów musi się jakoś wyżywić. Już o tym pisałem jak wybuchła afera w łodzi z dyr. wodociągów kilka lat temu który przed kamerą uzasadnił podwyżkę zmniejszonym zapotrzebowaniem na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.04.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Tak to prawda w tym kraju wszytko jest postawione na głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 19.04.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 No więc ja nie potrzebuję więcej niż 2 min lania wody. Fakt nie mam włosów na głowie więc pewnie to nieco przyspiesza proces No więc mamy kolejne kamyczki w celu poczynienia zasadniczych oszczędności na wodzie: pozbyć się owłosienia i bardzo skrupulatnie dbać o jak najmniejszą powierzchnię ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 19.04.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 pomocy pompa mi siadła i grzalki się załączyły miałem na zasobniku 20 stop i zadałem jej 40 do 32 na zasobniku sobie pięknie radziła , a potem zdechła - i sie włączyła grzałka macie jakiś pomysł ? w sterowaniu coś odkorkować? aha atlantic s10 malux jak tam Twoja pompa, czy cos juz wiadomo co jej dolega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pancio11 19.04.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Można przyoszczędzić jeszcze używając deszczówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 19.04.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 a mój pomysł na alternatywę. To co u Nas miałem wycenione na 30-34 tys robię za ok 20, maks 22 tys. Przepis: - zakup PC za granicą od typowego handlowca na najniższej marży - nie instalatora, - masz czas wybierz 3-4 PC i poczekaj aż wprowadzą nowy model na wiosnę to stary będzie zmowy tańszy, - instalatora musisz mieć lokalnego - pod ręką na awarię, - instalator + ZUS + VAT to drogo, ale często Pan Szef sam nie instaluje tylko jego ludzie i oni POPOŁUDNIAMI są za 30% ceny i to oni się znają a nie Pan Szef, - taki pracownik od Pana Szefa powie Ci co masz przygotować do instalacji - kup to również w necie a nie lokalnej hurtowni hydraulicznej czy składzie budowlanym, - zrób instalację, - zapłać instalatorowi, zrób mu kawę, pogadaj o starych karabinach - zawsze Ci potem pomoże nawet w środku nocy za 200zł gdy innemy w tym czasie nawet nie opłaca się odpalać auta i dojeżdżać. - poleć chłopaka od instalacji znajomym. Jakby ku... zarabiał w Euro to bym nie kombinował ale wypłatę mam w PLN. Nie mniej nie kombinuję tu nic na PC czy częściach bo kupuję markowe tylko kupuje je na spokojnie i tam gdzie tanio. Instalator też nie jest spod budki z piwem tylko firmowy za niefirmowe wynagrodzenie. hehe a ja jestem pan szef instalator i sam instaluje właśnie wróciłem z budowy i co teraz mam jechać na twoją budowę za 30% tego co zarobiłem rano potem coś jeszcze napiszę bo obiad wjechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 19.04.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 malux jak tam Twoja pompa, czy cos juz wiadomo co jej dolega? Też jestem bardzo ciekawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 19.04.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Polska to dziwny kraj. JKM już dawno mówił, że jak się komuś dowali 10% podatku to mu się nie będzie chciało oszukiwać i będzie płacił bez marudzenia. Jak się dowala 70% i nic w zamian nie daje (bo daje się np. dużo w skandynawii) to każdy będzie kraść na potęgę Już nie przesadzaj że nic nie daje u mnie na Śląsku mam -koleje Śląski (50mln straty/rok) -autostrady (płatne) -nowy aparat do naświetlań w centrum onkologi za 17mln (w innym regionie Polski taki sam aparat szpital kupił za 8mln) to tylko tak na szybko co mi się przypomniało No i jak nie ma być vat 25% i jeszcze likwidacja stawki 8% pewnie w planach A jeszcze pamiętam jak w szkole uczyli że dziesięcina to był prawdziwy wyzysk Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.04.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 no w sumie dupazadzwoniłem do serwisu atlantica i przez telefon mówił mi co mam powpisywać dziś miałem szybki transport do berlina teraz wróciłem i bez zmianw poniedzialek do niego zadzwonięmyśle że kwestia odpowiednich ustawień nagram filmik - może komuś to się przyda.chwilowo dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.04.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 To znaczy nie tyc, najlepiej lac zimna wode i nie myslec o przyjemnosciach no w sumie dupa zadzwoniłem do serwisu atlantica i przez telefon mówił mi co mam powpisywać dziś miałem szybki transport do berlina teraz wróciłem i bez zmian w poniedzialek do niego zadzwonię myśle że kwestia odpowiednich ustawień nagram filmik - może komuś to się przyda. chwilowo dupa A mówiłem kup Kospela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 19.04.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 A mówiłem kup Kospela tak bitter - Kospel lekiem na całe zło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 19.04.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 tak bitter - Kospel lekiem na całe zło Niewątpliwie nie będzie trzeba dzwonić do serwisu Atlantica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.04.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 tak bitter - Kospel lekiem na całe zło No wcale nie. Nie umie kawy zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.04.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 bez jaj z serwisu jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 19.04.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 No wcale nie. Nie umie kawy zrobić ... bitter nie wierzę, że sobie nie poradzisz z tą drobną niedogodnością... nie da się jakoś do Kospela dołączyć pojemnika ze zmielonym ziarnem ? później wystarczy tylko mały kranik i kawka gotowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.04.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 te kospele faktycznie to potrafią/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts