Bad 21.04.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Czyżbyś miał zwolnienie z podatku w 2013 roku i boisz się pisać prawdę ? Prius to był przykład Też nie chciałbym priusa nigdy w życiu ani żadnego zagazowanego auta A dlaczego nie? Przecież zwrot inwestycji w instalację gazową w samochodzie następuje znacznie szybciej niż w przypadku instalacji grzewczej domu. A podobno to jest najważniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 21.04.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Inside information dla 001 ? Niewidzialem aby ludzie samochody w stopkach zamieszczali A ja widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.04.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Ja tez ale na "naszym" forum samochodow "JSM" Jak temat aut,to kumpel chce kupić saaba 9-5 2,2 w kombiku,nie masz tam jakiegoś fajnego w okolicy na sprzedaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 21.04.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Oj powiem Wam, że zejście poniżej 10 tys kłuło by w oczy "kablarzom" Bitter, żalisz się że jakoś finansowo nie najlepiej, a nie chcesz wziąć spraw w swoje ręce. Że trzeba Wam pod nos. Podaje więc przepis: Kup taki zbiornik: http://allegro.pl/zbiornik-1000l-na-szambo-wode-paliwo-zbiorniki-i3158038566.html Oraz taką jednostkę zewnętrzną: http://allegro.pl/klimatyzator-samsung-seria-t-6-8kw-model-2013-wwa-i3181519384.html z płytką do sterowania. Kup 30 metrów rury miedzianej, zrób z niej wężownicę, umieść w zbiorniku. Poproś chłodnika, żeby podłączył wężownicę zamiast jednostki wewnętrznej. Naucz się tym sterować. Od góry wsadź: zasilanie podłogówki (na górze), powrót podłogówki (przy dnie) oraz grzałkę 6 kw. Kup 30 metrów pex-a 40, zrób z niego wężownicę, wsadź do zbiornika i puść przez nią dopływ zimnej wody. Zbiornik uszczelnij i obłóż z każdej strony 20 cm wełny. Sprzedaj Kospela. Ciesz się rachunkami 1200 zamiast 3200. Ja wiem że nie jest to najelegantsze rozwiązanie jakie w życiu powstało, ale niestety, jak to się mówi w Dubaju apropos kobiet: no money, no honey. Trzeba kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 21.04.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 andrius Ty coś piłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 21.04.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Nastepny co to ma pelny grafik na 2013. Deja vu? Planowałeś swoja inwestycje z miesiąca na miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 21.04.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 no w sumie dupa zadzwoniłem do serwisu atlantica i przez telefon mówił mi co mam powpisywać dziś miałem szybki transport do berlina teraz wróciłem i bez zmian w poniedzialek do niego zadzwonię myśle że kwestia odpowiednich ustawień nagram filmik - może komuś to się przyda. chwilowo dupa Malux nie wiem czy juz rozwiazales temat ... ale Chyba wiem o co kaman. Przerabialem to rok temu. Otoz PC najpewniej weszla w tryb ECO a w tym trybie CWU jest grzane wylacznie grzalkami - trzeba w ustawieniach ( chyba OEM ) zmienic pewne nastawy. Mialem podobnie. Sugerowano mi awarie czujnikow i inne bzdety. W koncu sam zauwazylem, ze jak przestawilem PC w tryb grzania ( temp. dalem minimalna zeby przypadkiem nie grzala mi domu ) to CWU nagle zaczela gadac Kilka miesiecy pozniej doczytalem w instrukcji sterownika ( Siemens wersja EN ), ze sa tryby pracy / grzania CO i CWU ... Na poczatek przestaw PC w tryb grzania domu i zapodaj jej min. czyli chyba 18* - grzac domu nie bedzie a zauwazysz czy CWU Ci dziala. Jak zadziala to wtedy postudiujemy instrukcje, gdzie siedza te ustawienia do grzania CWU przez PC a nie grzalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 21.04.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 andrius Ty coś piłeś? Owszem, ale co jest nielogicznego w tej wypowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 21.04.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Malux nie wiem czy juz rozwiazales temat ... ale Chyba wiem o co kaman. Przerabialem to rok temu. Otoz PC najpewniej weszla w tryb ECO a w tym trybie CWU jest grzane wylacznie grzalkami - trzeba w ustawieniach ( chyba OEM ) zmienic pewne nastawy. Mialem podobnie. Sugerowano mi awarie czujnikow i inne bzdety. W koncu sam zauwazylem, ze jak przestawilem PC w tryb grzania ( temp. dalem minimalna zeby przypadkiem nie grzala mi domu ) to CWU nagle zaczela gadac Kilka miesiecy pozniej doczytalem w instrukcji sterownika ( Siemens wersja EN ), ze sa tryby pracy / grzania CO i CWU ... Na poczatek przestaw PC w tryb grzania domu i zapodaj jej min. czyli chyba 18* - grzac domu nie bedzie a zauwazysz czy CWU Ci dziala. Jak zadziala to wtedy postudiujemy instrukcje, gdzie siedza te ustawienia do grzania CWU przez PC a nie grzalkami To odpowiedż dlaczego nie lubię simensa/atlantic/fujitsu/general ale to moje subiektywne zdanie i chyba mam prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.04.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Otoz PC najpewniej weszla w tryb ECO a w tym trybie CWU jest grzane wylacznie grzalkami - trzeba w ustawieniach ( chyba OEM ) zmienic pewne nastawy. Bez przesady z tym OEM od razu. Może chodzi o "tryb pracy grzałeki elektr.", który jest w menu "specjalista" w podmenu "zasobnik CWU"? Może tam jest ustawione "lato" (prog. 5060). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.04.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 To odpowiedż dlaczego nie lubię simensa/atlantic/fujitsu/general ale to moje subiektywne zdanie i chyba mam prawo Można wywnioskować z tej odpowiedzi, że go nie lubisz bo trzeba znać się na jego instalacji. Niestety jest to szczera prawda. Brak wiedzy instalatora kończy się taktowaniem, częstymi defrostami czy też niepotrzebnym włączaniem grzałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 21.04.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Można wywnioskować z tej odpowiedzi, że go nie lubisz bo trzeba znać się na jego instalacji. Niestety jest to szczera prawda. Brak wiedzy instalatora kończy się taktowaniem, częstymi defrostami czy też niepotrzebnym włączaniem grzałki. tu nie chodzi o wiedzę instalatora tylko o wiedzę użytkownika i możliwość korzystania z tej "wiedzy" jeśli wiesz co chce powiedzieć - to maja obsługiwać zwykli ludzie a nie spece od sterowników chyba że ktoś buduje dom po to by kopać w sterowniku urządzenie ma działać na zasadzie włącz i zapomnij jak coś potrzebujesz to prosta obsługa - przełącz tego simenasa w tryb np. chłodzenia jak chcesz mieć z niego klimę na lato to 2 razy w roku wizyta serwisu - przynajmniej tak było 3 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.04.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 tu nie chodzi o wiedzę instalatora tylko o wiedzę użytkownika i możliwość korzystania z tej "wiedzy" jeśli wiesz co chce powiedzieć - to maja obsługiwać zwykli ludzie a nie spece od sterowników No i tu się właśnie kłania wiedza instalatora. Menu ma 4 poziomy "uprawnień". Jeżeli instalator wszystko poustawia poprawnie to użytkownik ma bardzo proste menu z kilkoma opcjami. Mnie niestety było dane poprawiać ustawienia (a raczej ich totalny brak) po instalatorze i to na poziomie OEM. Ale mam wrażenie, ze pierwszy raz od prawie roku pompa pracuje poprawnie (pomógł serwis Atlantic'a i mnóstwo własnych "poszukiwań"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 21.04.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) No i tu się właśnie kłania wiedza instalatora. Menu ma 4 poziomy "uprawnień". Jeżeli instalator wszystko poustawia poprawnie to użytkownik ma bardzo proste menu z kilkoma opcjami. Mnie niestety było dane poprawiać ustawienia (a raczej ich totalny brak) po instalatorze i to na poziomie OEM. Ale mam wrażenie, ze pierwszy raz od prawie roku pompa pracuje poprawnie (pomógł serwis Atlantic'a i mnóstwo własnych "poszukiwań"). i uważasz że ten sterownik jest "przyjazny" dla użytkownika? ja uważam inaczej a że to nie ja będę je (pompy z tymi sterownikami) użytkował na co dzień to nie robię krzywdy klientom przy okazji sobie też bo mniej telefon dzwoni Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.04.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 i uważasz że ten sterownik jest "przyjazny" dla użytkownika? Chyba nie bez powodu BMW wprowadziło iDRIVE a Mercedes i Audi mają analogiczne rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.04.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 mag dziękiatlantic jak atlantic mi chłopaki daikina proponowali za 24 tyś [8]atlantica kupiłem za 16,5 - także się nie podniecam - w moim domu cop 2 czy 2,5 to bez róznicy prądem czystym wyszloby 3500-4000kwh- proponuje się zastanowić w moim przypadku jakie mi kolosalne oszczędności przyniesie mi cop 2 zamiast 3natomiast o serwisie atlantica moge mówić tylko dobrzesterowanie s10 jest łatwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 21.04.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Czy o co chodzi? O sposób sterowania (pokrętłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.04.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 pokretlo jest ok-ale to moje odczucieprzy daikinach w dalszym ciągu bawicie się kodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.04.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 przy powietrznej największym klopotem jest sledzenie pr.pogodykable igruntowe to olewają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 21.04.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 nie wiem jak daikin ale atlantic przy plus 5 w poniedziałek wyprodukuje z 1kwh prądu więcej niż we wtorek przy minus 5jak to daikin ma to rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts