mkm silesia 22.04.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 ciekawe czy obejmowała naczynie przeponowe, jak na moje oko to ciśnienie spadło bo wystygła instalacja a więc płyn się skurczył ... podobna "jazda" jest z GGWC jak ktoś szuka oszczędności w braku owego naczynia ... W jedn. wew. jest "przepona" 10l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.04.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 W jedn. wew. jest "przepona" 10l. tylko czy aby sprawna ...? może se powietrze zeszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 22.04.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 tylko czy aby sprawna ...? może se powietrze zeszło... tego wirtualnie nie sprawdzę i poza tym chyba za mała do tej instalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.04.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 nie mam czasu zadzwonic w ludzkich godzinach do serwisu dziś dobiła mi do 37 stop .i grzałki odpaliłamoże wieczorem będę mógł przy pompie zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.04.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 artur a może te kapanie to nic złego na zaworze - może tak ma byćmoże teraz wychodzi nadmiar wody z instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 23.04.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 artur a może te kapanie to nic złego na zaworze - może tak ma być może teraz wychodzi nadmiar wody z instalacji ? Jemu teraz COP wychodzi. Cop w gwarze poznańskiej to taka chińszczyzna co się zaraz zepsuje zanim dobrze użyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.04.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Ma spokojnie rok aby usterke zlokalizowac Zła diagnoza,nie ma żadnej usterki.Ciśnienie po 24h od nabicia nie drgnęło,także nie ma wycieku w instalacji. Wygląda na to,że spadek ciśnienia spowodowany był spadkiem temperatury w układzie. A płyta spisywała się rewelacyjnie jeśli chodzi o akumulację ciepła i komfort ogrzewania. Wiem,że nawet przy największych mrozach wykorzystam w 100% II taryfę. Temperatura w domu po 24h od wyłączenia grzania spadła o 1-1,5st.C bez zysków bytowych przy ostatnich mrozach -15-17st.C. jak na moje oko to ciśnienie spadło bo wystygła instalacja a więc płyn się skurczył ... podobna "jazda" jest z GGWC jak ktoś szuka oszczędności w braku owego naczynia ... Dobre oko Naczynie przeponowe jest jak pisał mkm w jednostce wewnętrznej a oprócz tego mam niebieski baniak wiszący przy ścianie,ile l nie wiem. Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 23.04.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Zła diagnoza,nie ma żadnej usterki.Ciśnienie po 24h od nabicia nie drgnęło nawet o mm,także nie ma wycieku w instalacji. Wygląda na to,że spadek ciśnienia spowodowany był spadkiem temperatury w układzie. Artur, sprawdź ciśnienie wstępne w naczyniu wzbiorczym. Nie powinno być takiej reakcji na ochładzanie. Albo masz zbyt niskie lub nawet zero, albo zbyt wysokie. W obu przypadkach naczynie nie będzie pełnić roli kompensatora. Sprawdź przy ciśnieniu w instalacji=0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.04.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Artur, sprawdź ciśnienie wstępne w naczyniu wzbiorczym. Nie powinno być takiej reakcji na ochładzanie. Albo masz zbyt niskie lub nawet zero, albo zbyt wysokie. W obu przypadkach naczynie nie będzie pełnić roli kompensatora. Sprawdź przy ciśnieniu w instalacji=0. Przekaże te zalecenie instalatorowi bo ja się nie znam na tym,nie wiem jak sprawdzić ciśnienie w naczyniu wzbiorczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 23.04.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Podłączyć manometr do wentylka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 23.04.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Przekaże te zalecenie instalatorowi bo ja się nie znam na tym,nie wiem jak sprawdzić ciśnienie w naczyniu wzbiorczym. Instalator u Ciebie bywa ? To wez go kopnij to sie zaturla i do mnie przy okazji. Btw. Kiedy bylo minus 15* u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 23.04.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Btw. Kiedy bylo minus 15* u Ciebie ? Jakiś miesiąc temu ? Instalator ma przyjechać wymienić czujnik w zasobniku cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 23.04.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 aaaa MA przyjechac Ja nie wylapalem wiecej niz minus 11* w marcu. Moze to i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.04.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 "fabrycznie " w P wstępne jest 0,6 do 0,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 24.04.2013 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Instalator u Ciebie bywa ? To wez go kopnij to sie zaturla i do mnie przy okazji. Btw. Kiedy bylo minus 15* u Ciebie ? Uuuu To jeszcze u ciebie nie był? To mój serwis oddala się jak widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 24.04.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Jestem umowiony na 27.05 z uwagi na brak innych wolnych terminow. Doslownie przed chwila ustalilismy date Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.04.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Jestem umowiony na 27.05 z uwagi na brak innych wolnych terminow. Doslownie przed chwila ustalilismy date Na termowizję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 24.04.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Liwko - ale dowaliłeś nie ma jak dobry żart hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.04.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Liwko - ale dowaliłeś nie ma jak dobry żart hehe W sumie..., jakby dać klimę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 24.04.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Sie zobaczy co bedzie w pakiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts