krzysztof5426 31.12.2014 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 ...gwarancji od wykonawców mam ustawowo 3 lata, myśle ze w grubszych przypadkach byłaby i dłuższa odpowiedzialność...ale trzeba pilnować, sprawdzać ile sie da! ...samochód używany raczej nie ma gwarancji od wcześniejszego właściciela - jedynie krótka rękojmia ewentualnie - ale tak to jest z używanymi rzeczami - mozna ubezpieczyć auto w ACE i to trochę rozwiązuje sprawę... ...znasz coś co jest na rynku jakiś czas z dobra opinią? Kolego ! Gwarancji nie masz " ustawowej " 3 letniej ! Gwarancje daje producent i robi to wyłącznie z własnej woli, ale ponieważ już prawie wszyscy dają gwarancje, to on też. Należy dokładnie przyjrzeć się warunkom gwarancji. Często jest to fikcja. Zupełnie czym innym jest rękojmia, lub ustawa konsumencka. To właśnie jest ustawowe zabezpieczenie nabywcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.12.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Akurat za zadna z tych wymienionych osob bana nie mialem. Potrafie byc elstyczny i dopasowuje sie do poziomu adwersarza. Sam widzisz jak przynudzam konwersujac z Toba. Pochlebiam sobie że nieco ogłady w twoje posty wnoszę A nawet wydusiłem z Ciebie ile m2 uzytkowej i jaką kubaturę ogrzewasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 01.01.2015 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Masakra,czy podobnie przeżywasz zakup nowego auta a z budowlanych dachówki,okien,kafli,sprzętu kuchennego ? Jeśli tak to współczuję bo pewno żyjesz w wiecznym stresie że coś się może za chwilę popsuć Auto masz z klima,el.szybami,abs ? Serwisujesz je ? Wiesz ile kosztuje naprawa klimy czy turbinki albo filtra cząsteczek ? Nawet nie pytaj bo od razu wyrwiesz sobie wlosy z głowy jak się dowiesz z jakim ryzykiem finasowym wiąże się jazda autem Dobre Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.01.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Pochlebiam sobie ..... Wiem. Robisz to prawie w kazdym poscie. Prawidlowa forma to "Pochlebia mi...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 01.01.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! ...dziękuje za opinie i rady, odnośnie PW poszukam jednak kogoś kto w mojej okolicy uzytkuje takie urządzenie i ocenie to na własne oczy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 01.01.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Kolego ! Gwarancji nie masz " ustawowej " 3 letniej ! Gwarancje daje producent i robi to wyłącznie z własnej woli, ale ponieważ już prawie wszyscy dają gwarancje, to on też. Należy dokładnie przyjrzeć się warunkom gwarancji. Często jest to fikcja. Zupełnie czym innym jest rękojmia, lub ustawa konsumencka. To właśnie jest ustawowe zabezpieczenie nabywcy. ...nie chodziło mi typowo o gwarancje, jedynie o to, ze Wykonawca na podstawie umowy o dzielo lub o roboty budowlane odpowiada za wykonane prace conajmniej przez 3 lata...a w grubszych przypadkach myśle ze dłużej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.01.2015 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 JKJ pomysl o gruntowce w zaleaznosci od obciazenia cieplnego Twojego budynku powinienes sie zmiescic miedzy 30-35 K (pompa i odwierty) z kolektorem plaskim to nawet mniej..Wpierw OZC a dopiero pozniej przymiarka do rodzaju i mocy pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 01.01.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 JKJ pomysl o gruntowce w zaleaznosci od obciazenia cieplnego Twojego budynku powinienes sie zmiescic miedzy 30-35 K (pompa i odwierty) z kolektorem plaskim to nawet mniej.. Wpierw OZC a dopiero pozniej przymiarka do rodzaju i mocy pompy. ...myślałem o gruntowne, moze nie ma u mnie zbyt dużej konkurencji w tej branży bo 2 odwierty pionowe po 80m z instalacja i PC na glikolu wyliczyli mi na 60tys... ...w taka PC poszedłbym pewniej niż w PW - gruntowe działają od lat i wiem, ze często szybciej wymieniane sa inne elementy - a pompa działa wiele lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 01.01.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 ...myślałem o gruntowne, moze nie ma u mnie zbyt dużej konkurencji A skąd właściwie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.01.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 A skąd właściwie jesteś? Dobre pytanie. Jesli Polnocna Polska to zdecydowalbym sie na powietrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 01.01.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Skąd wy macie takie ceny 30-35 tyś. to fikcja moim zdaniem, jeszcze rok temu powietrznej nie mogłem znaleźć za takie pieniądze i kupiłem chińczyka podobno, za 9kw z montażem chcieli ponad 30 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.01.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Jajcarz jestesPozdrawam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.01.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Skąd wy macie takie ceny 30-35 tyś. to fikcja moim zdaniem, jeszcze rok temu powietrznej nie mogłem znaleźć za takie pieniądze i kupiłem chińczyka podobno, za 9kw z montażem chcieli ponad 30 netto Dla chcacego nic trudnego, szukajcie az znajdziecie. Jest instalator na FM. Gdybym wczesniej sie o nim wiedzial, nie przepacilbym za DZ 35%. Na szczescie pompa bedzie montowana przez niego. Edytowane 1 Stycznia 2015 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 01.01.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Jest instalator na FM. Wihajster? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 01.01.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 A skąd właściwie jesteś? ...Kujawy, kujawsko-pomorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 01.01.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 ...Kujawy, kujawsko-pomorskie A dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 01.01.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Dla chcacego nic trudnego, szukajcie az znajdziecie. Jest instalator na FM. Gdybym wczesniej sie o nim wiedzial, nie przepacilbym za DZ 35%. Na szczescie pompa bedzie montowana przez niego. Ja bardzo chciałem a oferty miałem z wielu firm, 30 tysięcy to dla mnie dużo i pochopnie ich nie wywaliłem, może dodam że mój dom do słabo ocieplone 140m2 na grzejnikach 100%, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.01.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Ja bardzo chciałem a oferty miałem z wielu firm, 30 tysięcy to dla mnie dużo i pochopnie ich nie wywaliłem, może dodam że mój dom do słabo ocieplone 140m2 na grzejnikach 100%, To duzo wyjasnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 01.01.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 witam,mam pytanie do posaidaczy pomp p-w. czy zauwazyliscie, ze pompa w okolicach 0* dziala gorzej? u mnie przy obecnych temperaturach, tj. -2 do 2 pompa nie potrafi dojsc do zadanej temperatury (chodzi o temp wylotu). jak bylo -12 to grzala bez problemu. nie wiem czy to jest spowodowane, czy z moja pompa jest cos nie tak, czy ogolnie w takim zakresie pompy p-w maja jakas gorsza wydajnosc. z gory dzieki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ 01.01.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 A dokładniej? Bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts