hydraulik_ 05.03.2012 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ja też nie znam treści karty .Jak będzie problem to będę stawał na głowie ,aby naprawić ,a nie czytał gwarancję .Czasem zdarza się np w przypadku kotłów gazowych ,że coś padnie po 3 latach (2 lata gwarancji) ale jest to ewidentna wada fabryczna.To wymieniamy na gwarancji.Też bywamy klientem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 05.03.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 hellllo panowie ja nie mówie żeby znać całą kartę gwarancyjną na pamięć, ale podstawowe dane należy znać. A według mnie to podstawowy zapis. Nie znam gwarancji waszej altei ale przypuszczam, że jest taka sama. Mam w domu kilka różnych sprzętów i gwarancje wyglądają mniej więcej podobnie . Zastanawia mnie dlaczego mikiego (dystrybutora ME) tak bardzo zainteresowała moja gwarancja, czyżby dlatego żeby odwrócić uwagę od tego że sprzęt jest lepszy od tego co proponuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 05.03.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 hellllo panowie ja nie mówie żeby znać całą kartę gwarancyjną na pamięć, ale podstawowe dane należy znać. A według mnie to podstawowy zapis. Nie znam gwarancji waszej altei ale przypuszczam, że jest taka sama. Mam w domu kilka różnych sprzętów i gwarancje wyglądają mniej więcej podobnie . Zastanawia mnie dlaczego mikiego (dystrybutora ME) tak bardzo zainteresowała moja gwarancja, czyżby dlatego żeby odwrócić uwagę od tego że sprzęt jest lepszy od tego co proponuje? Ale chyba koleżanka nie czyta co piszę Wiem że jest lepszy ale jednak tak dobrze się chyba nie sprzedaje Bo jakoś alterm i atlanticów nie jest wstanie przeskoczyć w ilościach sprzedaży.... I to chyba boli ciebie najbardziej że na tym forum nie ma wszystkich zapatrzonych ślepo w produkt ME:) Kiedyś w którymś z postów napisałem że klient który che kupić pompę ciepła powietrzną i wybierze w DAIKINA, ATLANTICA czy ME w każdym wypadku będzie zadowolony i i wybór produktu zależy od jego budżetu Teraz mam kilenta który nie dość że bierze dwa reku po 500m3 6 klim i dwa zubadany po 14 kw i kupuje go bo stać go na to. A jeżeli Ann chcesz reklamować produkty które masz w ofercie albo ktoś z twoich bliskich to rób to oficjalnie a nie jakoś od tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 05.03.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ale chyba koleżanka nie czyta co piszę Wiem że jest lepszy ale jednak tak dobrze się chyba nie sprzedaje mnie nic nie boli nie wiem jak się sprzedaje, ale przypuszczam że Ty DOŚWIADCZONY sprzedawca, napewno zna takie dane :) Bo jakoś alterm i atlanticów nie jest wstanie przeskoczyć w ilościach sprzedaży.... zobacz ile jeździ po naszych drogach fiatów :) nie żebym mówiła że to zły samochód ale lepszy inaczej... Teraz mam kilenta który nie dość że bierze dwa reku po 500m3 6 klim i dwa zubadany po 14 kw i kupuje go bo stać go na to. A jeżeli Ann chcesz reklamować produkty które masz w ofercie albo ktoś z twoich bliskich to rób to oficjalnie a nie jakoś od tyłu cieszę się razem z Toba bo pewnie wrzucisz w realizacje na swojej stronie i będziesz mógł usunąć te vrf przypuszczam zaporzyczone od firmy w której do niedawna pracowałeś :) Ciekawa jestem co by powiedziała ta firma gdyby je zobaczyla u Ciebie na stronie jako Twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 05.03.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A kto jest gwarantem przy Atlantic'u? Sprzedawca czy importer (Atlantic Polska)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 05.03.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 (edytowane) mnie nic nie boli nie wiem jak się sprzedaje, ale przypuszczam że Ty DOŚWIADCZONY sprzedawca, napewno zna takie dane :) zobacz ile jeździ po naszych drogach fiatów :) nie żebym mówiła że to zły samochód ale lepszy inaczej... cieszę się razem z Toba bo pewnie wrzucisz w realizacje na swojej stronie i będziesz mógł usunąć te vrf przypuszczam zaporzyczone od firmy w której do niedawna pracowałeś :) Ciekawa jestem co by powiedziała ta firma gdyby je zobaczyla u Ciebie na stronie jako Twoje? No i zonk robiłem to jako podwykonawca na urlopie na zlecenie mojego dobrego kolegi razem z dwoma Panami z mojej poprzedniej firmy i ma zgodę na wykorzystania tego na stronie www bo jakby nie patrzeć to mój montaż A tak a propo może ann powiedz czy się zajmujesz oficjalnie bo to że znasz się na swojej pompie ciepła to rozumie ale że wiesz że to jest vrf to już nie uwierzę że masz je w dom za okne... Bo udawanie zadowolonego użytkownika który jedzie po każdym innym uczestniku forum który promuje inne produkty niż ty to już wielka przesada. Powiedziałbym nawet że robienie w konia wszystkich użytkowników mówiąc bezpośrednio A tak poza tym chciałbym zauważyć że Nasz spór jest poza tematem Więc może polemiki wrzuć poza forum na priv bo to do niczego nie prowadzi Edytowane 5 Marca 2012 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heater 05.03.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ciekawy jest fakt dlaczego np. w Anglii sprzęt jest sporo tańszy niż u Nas. Gdyby ceny były takie jak w Anglii ...... to ME byłoby numerem jeden wśród sprzedających się pomp powietrznych w kraju. Może dlatego że są inne stawki VAT zależne od obrotu firmy, u nas też można kupić taniej, Z GWARANCJĄ ! Wiem coś na ten temat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 05.03.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A kto jest gwarantem przy Atlantic'u? Sprzedawca czy importer (Atlantic Polska)? Zawsze odpowiada sprzedawca . A reszta to kwestia umowy sprzedawcy z dostawcą u którego kupił Takie jest prawo w RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 05.03.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A kto jest gwarantem przy Atlantic'u? Sprzedawca czy importer (Atlantic Polska)? Jak w każdej firmie monter gwarantuje robociznę w okresie gwarancji a producent - importer dostarcza części zamienne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 05.03.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Zawsze odpowiada sprzedawca . A reszta to kwestia umowy sprzedawcy z dostawcą u którego kupił Takie jest prawo w RP Sprzedawca odpowiada ustawowo ale nie tytułem gwarancji. Za gwarancję odpowiada gwarant i może to być sprzedawca, producent, importer albo jeszcze ktoś inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 05.03.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Jak w każdej firmie monter gwarantuje robociznę w okresie gwarancji a producent - importer dostarcza części zamienne... A co w sytuacji kiedy monter zwinie interes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 05.03.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Może dlatego że są inne stawki VAT zależne od obrotu firmy, u nas też można kupić taniej, Z GWARANCJĄ ! Wiem coś na ten temat ... mozesz rozwinac pojecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 05.03.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A co w sytuacji kiedy monter zwinie interes? Tak samo jak w ME dystrybutor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 05.03.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ann mam pytanko już po za tematem Naszych dysput. Czy ty masz moduł hydrauliczny ten który sprzedają w komplecie - stojący czy wiszący ??? Bo zastanawiam się nad opcją dla mojego klienta a przyznam się że szczerze że modułami hydraulicznymi ich konstrukcji. Masz jakieś foto, jak tak to poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 05.03.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A tak a propo może ann powiedz czy się zajmujesz oficjalnie bo to że znasz się na swojej pompie ciepła to rozumie ale że wiesz że to jest vrf to już nie uwierzę że masz je w dom za okne... Bo udawanie zadowolonego użytkownika który jedzie po każdym innym uczestniku forum który promuje inne produkty niż ty to już wielka przesada. Powiedziałbym nawet że robienie w konia wszystkich użytkowników mówiąc bezpośrednio A tak poza tym chciałbym zauważyć że Nasz spór jest poza tematem Więc może polemiki wrzuć poza forum na priv bo to do niczego nie prowadzi bo umiem czytać a to zdjecie tak jest na Twojej stronie podpisane "Montaż klimatyzacji VRF - 4 jednostki zewnętrzne - budynek biurowy " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 05.03.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 bo umiem czytać a to zdjecie tak jest na Twojej stronie podpisane "Montaż klimatyzacji VRF - 4 jednostki zewnętrzne - budynek biurowy " A mój zonk przepraszam Panią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 05.03.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Sprzedawca odpowiada ustawowo ale nie tytułem gwarancji. Za gwarancję odpowiada gwarant i może to być sprzedawca, producent, importer albo jeszcze ktoś inny. Dokladnie tak, własnie tak mam wpisane w swojej gwaranji , ktorej zdjęcie wkleiłam wcześniej Ale Panowie instalatorzy zarzucili mi ze przeciez nie muszą znać gwarancji... co przemilcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 05.03.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A tak a propo może ann powiedz czy się zajmujesz oficjalnie bo to że znasz się na swojej pompie ciepła to rozumie ale że wiesz że to jest vrf to już nie uwierzę że masz je w dom za okne... Bo udawanie zadowolonego użytkownika który jedzie po każdym innym uczestniku forum który promuje inne produkty niż ty to już wielka przesada. QUOTE] gdybys prześledził moje posty zauważyłbyś czym się zajmuje i że udzielam się w różnych tematach nie tylko o PC... A to że jestem zadowolona nie udaje bo mieszkam w domu który jest ogrzewany Zubadanem jako jedyne źródlo ciepła i nie widzę powodu bym o tym nie mówiła, a że ciebie to boli... bo być może boli... Nie jadę po każdym, zwracam tylko uwagę gdy ktoś rozmija się z prawdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QQQQ 05.03.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 zona uznala ze jestem niewolnikiem forum - i niestety ma racjejakby kos mial pytania dot. PCi P-W to prosze na priv - bede zagladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 06.03.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Tak samo jak w ME dystrybutor Poproszę tak dla porządku: - ile lat gwarancji ma Atlantic - kto jest gwarantem (chyba monter) i czy jest gwarant "nadrzędny" (zastępczy) - co obejmuje gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts