Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy ciepła powietrze woda

hydraulik_

Recommended Posts

Bo oni mają w tym interes żeby tu pisać i zachwalać, a użytkownicy co najwyżej mogą podyskutować nad np. ustawieniami. Cenię sobie też zdanie fachowców, którzy bezinteresownie pomagają w podjęciu mądrych decyzji.

Bezinteresowny do końca nikt nie jest, mówicie o różnych sprawach. Część fachowców uprawia coś w stylu relationship management, starając się być życzliwym i pomocnym, choć oczywiście bez przesady. Ci ludzie budują sobie markę, rozpoznawalność i sympatię, co zapewne przełoży się na lepsze wyniki sprzedażowe w bliżej nieokreślonej przyszłości. Po to także korporacje uprawiają swój PR, pomagając dzieciom w Afryce czy misiom panda gdzie indziej - trudno to nazwać naganianiem, a ma sens. I ja też dbam w swojej branży o rozpoznawalność i sympatię, licząc na to, że jeśli komuś się trafi potrzeba, to przyjdzie do mnie - może za miesiąc, za rok, za pięć, a może w ogóle. Podobnie, gdybym chciał Atlantica, pewnie udałbym się do hydrauli, no chyba, że zabiłby ceną, bo lepszy hydrauli w garści, niż inny da dachu ;). Inna zupełnie grupa, to zachwyceni użytkownicy, którzy wprost nie mogą uwierzyć, jakie życiowe szczęście ich spotkało, bo zakupili sobie za ciężkie pieniądze Zubadana, Ziriusa, Buderusa, czy cokolwiek innego. Tych po prostu należy olewać szerokim łukiem, a w najlepszym wypadku dzielić wypowiedzi przez cztery. Niekoniecznie bo naganiają, być może mają tak silną potrzebę racjonalizacji swoich decyzji.

edit: a skracając swoje komunały powyżej: prędzej czy później będzie jak na moim rynku informatycznym, gdzie wiele firm, w tym moja, podkreśla na każdym kroku, że jest vendor-independent, tzn. niezwiązana z żadnym konkretnym dostawcą - ludzie wcześniej lub później dorosną do tego, że dużo trzeba płacić i nieźle można zarobić na know-how i doświadczeniu, a nie prowizjach.

Edytowane przez andriuss

• Odpowiedzi 18,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malux20

1045

• miki121

1020

• Pyxis

1002

• hydraulik_

766

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od długiego czasu powtarzam - WSZĘDZIE NAGANIACZE.99% POZYTYWNYCH OPINII NA TEMAT POMP CIEPŁA I REKUPERACJI TO OPINIE -NGANIACZY,INSTALATORÓW,SPRZEDAWCÓW LUB ZAKAMUFLOWANYCH NAGANIACZY.

Udało się zidentyfikować następnego.I dobrze

Tak mnie to wkur.,..wia ,że po porostu masakra.Tych zakamuflowanych naganiaczy wprost obsesyjnie nie znoszę

Jedyni od wentylacji i pomp ciepła z którymi można w miarę normalnie pogadać to miki121,hydrauli,indiana,HenoK (już go jakoś nie ma,też jakaś aferka mała była o coś)i Adam mk.

A może zróbmy 1 tydzień tylko dla nie znających się na PC.

Taki tydzień klienta dla poprawy atmosfery .

Ja będę tylko czytał PA

A może zróbmy 1 tydzień tylko dla nie znających się na PC.

Taki tydzień klienta dla poprawy atmosfery .

Ja będę tylko czytał PA

co pawda dzis Dzien Kobiet ale ja akuratnie w kraine gdzie krowy ladniejsze od solenizantek :)

Hydrauli ... nie rob scen :) wiedza praktyczna jest tu bardzo potrzebna ... nie zamykaj sie w Sobie :D

Moje opinie o Zubadanie to nie puste dywagacje. Z Gliwic na podlasie jest ok 350km więc jesli ktoś wybiera ogrzewanie "życia" i nie chce później płakać z powodu tego że ktoś zapewniał że będzie dzialać a nie działa to nie jest znowu wielka wyprawa.

mowiac o pustych dywagacjach mialem na mysli aby nie bic piany nad kto z kim i po co... nieco juz wiadomo i nie warto dalej tego ciagnac ... M nie M ten 'łuny' sie nieco spoznil ...

Hehehe, powiadasz ogrzewanie zycia :):) ale zabrzmialo ... obiecuje Ci ze jak Atlantic sie nie sprawdzi to nasteony bedzie Zubadan :p ... badz zostanie mi moj zyciowy ekogroszkwopodobny kociolek zeliwny , tfuuuu

IMHO czesto celnie sie wypowiadalas. a ze pompa robiona przez meza, no coz :) tez bym chcial w takiej cenie :D

natomiast za 'obsrywanie sie nad COPami' masz u mnie Magnoliowa Czcionke ;]

Edytowane przez Magnolia18
z nudy

Jak wszystko dobrze się ułoży to w ciągu najbliższego miesiąca stanę się posiadaczem PC. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że instalację wykona "pewna osoba z tego forum". Gwarantuję wam, że nie zniknę wtedy z FM ale niezależnie od efektów podzielę się nimi. Pewnie zadziała zasada Pareto czyli jak będzie wszystko OK to napiszę niewiele ale jak będzie kicha to "pewna osoba na tym forum" będzie miała przesrane ;)

Natomiast prywatnie do ana-76:

Nie ma nic złego w tym, że twój mąż zakłada PC. Nie ma nic złego, że chwalisz pompę, którą posiadasz w domu.

Jednak już kłamstwa ("nie kasowałam i nie zamierzam niczego kasować") i całe te nieudolne próby "zacierania śladów" świadczą o wątpliwych intencjach. Dla mnie ana-76 jest "spalona".

Jak wszystko dobrze się ułoży to w ciągu najbliższego miesiąca stanę się posiadaczem PC. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że instalację wykona "pewna osoba z tego forum". Gwarantuję wam, że nie zniknę wtedy z FM ale niezależnie od efektów podzielę się nimi. Pewnie zadziała zasada Pareto czyli jak będzie wszystko OK to napiszę niewiele ale jak będzie kicha to "pewna osoba na tym forum" będzie miała przesrane ;)

hehe, witaj w KLUBIE :) mam nadzieje, ze bedziemy sie dzielic a nie dzialac w mysl zasady ;> z naciskiem na przesranie :)

zapili wszyscy przy tulipanie i bombonierce czy jak ?

to dla rozruszania . mam oferte na PCi monoblock za 1800 USD, 25kW, cena nie obejmuje cla i podatkow oraz kosztow dostawy na terenie PL ( koszt pewnie to kwestia ceny przesylki kurierskiej czy innej czyli kilka stowek PLN ).

oczywiscie dostawca jest Pani/Pan z imieniem/nazwiskiem Li czy innym Hu ... zainteresowani ?

Nie czepiam się faktów bo jeżeli jesteś zadowolony z fujitsu to tak samo jakbyś był zadowolony z atlantica :)

ale siakos inaczej to brzmi :) tak po .. samurajsku :) a ME...sibisi i ZuuuBaaaadaN . ehhhh

kurde ale tak mysle. jakby Pani Li mi nakleila na tego monoblocka naklepke ... to tak jakbym w kucni na meblach sobie tez przykleil siakies FORTE czy inne ( hugo wie co tam teraz jest na topie )

knuc trzeba caly czas :)

tak czy owak, Zenon Nowak ... sie okaze pewnie wkrotce czy siala baba mak nie wiadomo jak czy tez dziadek Jej podpowiedzial i ...

@chcialbympompe ... jakby co to ... Krucjate zrobimy :) ustanowmy krolestwo pompiarskie i bedziemy czesac siano ;] ..no przeca na ekogroch trza bedzie nazbierac

Edytowane przez Magnolia18

A mi Alfea bardzo fajnie się kojarzy a brzmi jeszcze lepiej ;)

z ALFEM ? nie mam na mysli dodaje opiekuna ...

te Mi*****siiii to brzmiiii jak ten co cial mieczem wszystki i kazdego wokol, slepym bedac .. uuuu / a ZuuuuuubaaadaaaaN brzmi jak jaki cios ktory jest smiertelny

MI sie podoba :) ino nie mam mojego M :( ... braki w w kieszeni sa ..a jaki z tego moral ??? ---> ktos podkrada ?!

cbije sie z myslami na moja stopka ... Zuuuuu czy DaaaMM ?

taaa ladny OT :) zaraz Ana zapoda siakias Toyote ... od razy Pani Ana dodaje ze nie czepiam sie :) tak tylkeo te obssrywanie sie COPami mi sie pamieta :D a kojarzy sie tylko z jedna osoba .. szlag by to :) gdybym byl jak Arturo , szerlokiem takim juz bym mial moze, samuraja w cenie czapki sliwek .. ehhh, zawsze w plecy, tylko pod gore ;/

Spadaj naganiaczu.NIe dalej jak kilka dni temu napisałem,że idę o zaklad ,że użytkownik ana-76 okaże się za jakiś czas monterem lub sprzedawcą.Wyczuwam takich naganiaczy przez monitor-wydzielacie specyficzny smród.Moderator za uszustwo ,wproawadzanie innych użytkowników w błąd i namawianie oraz reklamowanie konkretnego produktu powinnien zablokować adres IP komputera i więcej takiego użytkownika nie dopuścić do tego forum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spadaj naganiaczu.NIe dalej jak kilka dni temu napisałem,że idę o zaklad ,że użytkownik ana-76 okaże się za jakiś czas monterem lub sprzedawcą.Wyczuwam takich naganiaczy przez monitor-wydzielacie specyficzny smród.Moderator za uszustwo ,wproawadzanie innych użytkowników w błąd i namawianie oraz reklamowanie konkretnego produktu powinnien zablokować adres IP komputera i więcej takiego użytkownika nie dopuścić do tego forum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozazdrościć czucia no, no, no. Cóż za nos.

Spadaj naganiaczu.NIe dalej jak kilka dni temu napisałem,że idę o zaklad ,że użytkownik ana-76 okaże się za jakiś czas monterem lub sprzedawcą.

No to chyba zakład byś przegrał? Żona sprzedawcy to jeszcze nie sprzedawca... Nie popieram działań ana-76 ale trzeba też mieć umiar w krytyce.

Ciekawe czego zakamuflowanym sprzedawcą jesteś ty? Zbiorników z propanem?