tomek131 10.03.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Te an-76 z takimi pokręconymi naganiaczami dziś jestem się w stanie spotkać osobiście i powiedzieć co myślę.Mogę nawet ze 100km podjechać by mieć taką satysfakcję.Powinni cię usunąć z tego forum na zawsze.Spójrz na miki , hydrauli , indianę.Oni też zakładają pompy,wentylację i to normalni ludzie, a nie podstępni naganiacze.I da się?Da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 10.03.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Te an-76 z takimi pokręconymi naganiaczami dziś jestem się w stanie spotkać osobiście i powiedzieć co myślę.Mogę nawet ze 100km podjechać by mieć taką satysfakcję.Powinni cię usunąć z tego forum na zawsze.Spójrz na miki , hydrauli , indianę.Oni też zakładają pompy,wentylację i to normalni ludzie, a nie podstępni naganiacze.I da się?Da się jeszcze w ubieglym tygodniu chętnie zrobiłabym Ci kawę, dzisiaj nie mam ochoty, bo najbardziej na świecie nie lubie hamstwa. Dziwne że Ciebie nikt z tego forum nie usunoł za wszystkie obraźliwe posty i negowanie wszystkich i wszystkiego... Nie zamierzam reagowac więcej na Twoje zaczepki, najlepszym sposobem na osoby takie jak Ty jest totalna olewka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 10.03.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 re ana-76proszę powtórnie o w/w dtr-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 10.03.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 ja mam w pdf dakina i atlantica me mam papier niestety chcesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 10.03.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 katastrofa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 katastrofa Ale, że co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HAL9000 11.03.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Mam nieodparte wrażenie, że użytkownik piszący jako Ana-76 to obecnie zupełnie inna osoba, niż ta która pisała jakiś czas temu - wystarczy zobaczyć na błędy w pisowni, które teraz aż w oczy biją, a wcześniej i styl pisania (zacietrzewienie dyskusyjne) i poprawność pisowni zdecydowanie inne były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 11.03.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Ale, że co? ze wciaz o Ana .. inna rzecz, ze ponizej HAL9000 i adiqq trafnie potwierdzaja co i mnie sie rzucilo ... tak czy siak ... warto to dalej ciagnac ? PS. Jutro moze D-Day bedzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 11.03.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 PS. Jutro moze D-Day bedzie :) Może? To nie masz jeszcze potwierdzenia od wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 11.03.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 moze albowiem jak znam zycie ... tfu tfu na psa urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 11.03.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 (edytowane) nic ciekawszego nie mogliście wymyśleć? ja pierdziele...występuje w trzech osobach... ale mnie ubawiliście. Proponuje przeanalizować każde słowo z mojego dziennika to tylko 9stron plus kilkaset postów, analiza mojej osoby będzie łatwiejsza dla bardziej dociekliwych dodam że jestem z pod zanku bliźniąt a one ponoć mają dwie osobowości. Swoja drogą bardzo mi schlebiacie takim zaiteresowaniem moją osobą :) Edytowane 11 Marca 2012 przez ana-76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 11.03.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 hheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.03.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 No czekamy na analizę psychologiczną ( rety strach tu coś napisać bo rozbiorą człowieka na czynniki pierwsze, a może i drugie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzy 11.03.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 (edytowane) Możemy wrócić do meritum? Proszę, tak bardzo ładnie proszę Mam 7 dni na wybór: Pompa ciepła PW czy gruntowa na odwietach... nie marnujcie czasu. Ktoś jeszcze ma może spisane zużycie prądu na pompie PW przy domu ~200m2 bez reku? I jak jest z tym hałasem invertera? Uciążliwy? Edytowane 11 Marca 2012 przez ozzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.03.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Ja wybrałem do swojego domu powietrzną i sprzedaję powietrzne.. Według mnie różnica pomiędzy gruntową i powietrzną to min. 12-15k różnica w kosztach eksploatacji życia mi zabrakło aby wydać tą kasę za większy rachunek ( kilkanaście procent w skali roku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.03.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Ja wybrałem do swojego domu powietrzną i sprzedaję powietrzne.. Według mnie różnica pomiędzy gruntową i powietrzną to min. 12-15k różnica w kosztach eksploatacji życia mi zabrakło aby wydać tą kasę za większy rachunek ( kilkanaście procent w skali roku ) Znowu piszesz głupoty. Taka różnica może wyjść ale wcale nie musi. Udowodniłem to już raz, że pompę gruntową przy bardzo dobrze ocieplonym domu i miejscu na kolektor poziomy może mieć w podobnej cenie. A jeżeli rozważamy drogą powietrzną to nawet w niższej. I kto wtedy jest sprite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.03.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 (edytowane) Wiesz to tak jak z twoim kolektorem za 3k a sam masz odwierty Znajdź mi firmę która zrobi na 200m2 gruntówke z DZ i podłogówką oraz wod-kan za 38k A z chęcią się z nimi dogadam i oddawał im gruntówki Edytowane 11 Marca 2012 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.03.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Wiesz to tak jak z twoim kolektorem za 3k a sam masz odwierty Znajdź mi firmę która zrobi na 200m2 gruntówke z DZ i podłogówką oraz wod-kan za 38k A z chęcią się z nimi dogadam i oddawał im gruntówki Bo byłem głupi i zrobiłem odwierty. Od tamtego czasu sporo się jednak nauczyłem, dzisiaj zrobił bym poziomy za 3tyś nie tykając palcem. Wystarczy odrobinę wysiłku (poczytać) i można sobie to wszystko w tej cenie poskładać. Ciekaw jestem też żywotności wątpliwej urody jednostek zewnętrznych przy pompach powietrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.03.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Ale czy ty człowieku myślisz że każda osoba która chce kupić pompę jest na tyle techniczna że aby zaoszczędzić 12-15k zrobi z tego doktorat potem swoimi rekami złoży??? Już widzę lekarzy odwołujących wizyty aby zrobić sobie pompę Chodzi o konkretne porównanie ceny / jakości realnych produktów z uwzględnieniem wykonania tego przez firmę a nie przez inwestora samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 11.03.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 (edytowane) zle wstawilem linka. i cos nie gada kawalek o wychladazniu gruntu i padaniu roslin ... nie znam sie ale cos w tym moze i byc ... to wkleje, to z tego forum Gruntowe - nowe domy, większe działki. Powietrzne - modernizacja domu, brak miejsca na DZ poziome, brak kasy na odwierty. Dziś jeszcze tak. Jutro i pojutrze już NIE. Ludzie na zachodzie ewidentnie odchodzą do gruntówek. I przy ich portfelach różnica kosztów rzędu 15-20 tys PLN nie ma dużego znaczenia. Powody. Otóż przeciętny Niemiec nie chce aby jego DZ poziome tak wychładzało ziemi, że 3/4 ładnych roślin po 10 latach się tam nie chce utrzymać. Nie wiecie o tym? Tego w info o PC nie dają. Ale koleżanka z architektury krajobrazu z Kolonii o tym wie i przeciętny Niemiec teraz jej słucha a nie sprzedawcy PC! Są i Szwedzi, którzy to zaczynają narzekać na rozsadzanie gruntu - spadek sprawności odwiertów, konieczność wiercenia po kolejnych 10 -15latach. Edytowane 11 Marca 2012 przez Magnolia18 link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts