yokasta 17.06.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Darcy możesz też napisać ile płaciliście za zrobienie kostki? Może być na PW. Ławka fajna, u nas na wsi ławka jest przed każdym domem być może dlatego, że "za domem" nie ma już nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.06.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Gdybyś usunęła kilka kostek przy ławeczce, można byłoby zaaranżować fajny kącik wokół tej ławeczki: okno obramować wąską pergolą-bramką porośnięta różą New Dawn i powojnikiem (np. Emilia Plater). A po obu stronach ławeczki w donicach strzyżony bukszpan podsadzony albo czymś sezonowym, albo trzmieliną Fortune'a "Emerald's Gaiety". Pnącze z resztą może być inne, np. częściowo zimozielona akebia. W zasadzie tę różę dałoby się tez posadzić w dużej, ocieplonej od wewnątrz bielonej skrzyni z drewna.http://img146.imageshack.us/img146/9266/20110617017.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha.crac 19.06.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Nie zgadzam sie z Magda przejedz sie na wies wszedzie sa laweczki z przodu domow zeby obserwowac co sie dzieje na ulicy....mozna tak siedziec godzinami i sie lipic na zycie ulicy...ja to uwielbiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.06.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Ale dla mnie Darcy nie meiszka na wsi, tylko pod Warszawą A te "wsie" (tylko z nazwy;)), rządzą się swoimi prawami;) Ja tam ławeczek nie widuję Ale patent bardzo mi się podoba:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 19.06.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Nie zgadzam sie z Magda przejedz sie na wies wszedzie sa laweczki z przodu domow zeby obserwowac co sie dzieje na ulicy....mozna tak siedziec godzinami i sie lipic na zycie ulicy...ja to uwielbiam! Z ust mi to wyjęłaś, Kasia Ja ławeczki widywałam tylko i wyłącznie przed domem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.06.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Darcy moja żonka od dawna czyta i podziwia Twój dziennik. Interesują ją płytki, które masz w łazienkach, te na ścianach i na podłodze. Z jakiej one są firmy i jaka to kolekcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 21.06.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Darcy, ławeczka pięknie się komponuje z domem. I takie poduchy na zewnątrz! przyłączam się do pytań tokasty o kostkę -czy to granit? Czy spoiny masz zacementowane? Ile płaciłaś za m?Bardzo ładnie jest zrobiona - przynajmniej na zdjęciach wygląda na porządną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 21.06.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Wpadam na chwilę. Konstancja, skibusia, jeśli chodzi o kostkę, to jest to granit. Pomieszana kostka szara i ruda, żeby nie było monotonnie. Podjazdy mam zrobione rewelacyjnie, bardzo solidnie i estetycznie. Spoiny miałam zasypywane specjalnym piaskiem, który wchodził w szczeliny. Anjazzielonego, kosztu kostki na podjazdach nie jestem w stanie podać, bo dostałam zbiorczą cenę za wiele innych prac np. wyrównanie ogrodu, nawiezienie ziemi etc. Nie jestem w stanie wyodrębnić z tego kosztu samego granitu. Elfir, bardzo dziękuję za propozycję! Potwierdziłaś, że bukszpany to dobry trop, choć u mnie będą sadzone trochę inaczej. Ale na pewno ich nie zabraknie. No i marzę o pergoli z różami, ale przeraża mnie konieczność pielęgnacji, ochraniania przed mrozami etc. Magda, no fakt, wieś to tylko z nazwy. Wszyscy moi sąsiedzi to wyrobnicy warszawskich korporacji. Ale atrakcje mamy prawdziwie wiejskie. Wczoraj luby znalazł w rewizorze od rynny jakieś zwierzę. Podobno wyglądało jak gigantyczny chrabąszcz z wielkim pancerzem. Pływało w wodzie ze zgniłymi liśćmi, błe... A dziś nawiedziła nas straż pożarna na sygnale. Pod dach (ale nie na strych) wlazło jakieś zwierzę i od rana darło mordę. Strażacy rozebrali gąsiory, ale gdy tylko dostali się pod dach, zwierzak zwiał. Albo padł na zawał serca, co nie byłoby fajne, bo wrażenia zapachowe mielibyśmy gwarantowane przez co najmniej miesiąc. Albo i dłużej... Esiak, płytki ścienne to Mugat z firmy Vives, a podłogowe to Alaska Octagono Bianco i Taco Nero, także Vives. Do kupienia w sklepie internetowym domzbajki.pl. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 21.06.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Jakby co, to ponoć można kupić je gdzieś jeszcze, ale nie znam tego cudownego miejsca. Dom z bajki po 3 zamówieniach omijam z daleka. Darcy, coś Ci się chyba osoby pomieszały ale każdy dostał odpowiedź, a to najwazniejsze . Róże, pergole polecam. Zadbasz o nie a potem pielęgnacji i pracy będą potrzebowały mniej, zależy ile serca w nie włożysz . Dla tego piękna chyba warto . Co do "wsi" - to nie mieszkańcy decydują o tym czy to wieś czy miasto hehe (chociaż tak sobie pomyślałam, że na naszej nie-rolników jest zaledwie parę osób, w tym my ). Kostka bardzo fajnie wyszła tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 22.06.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Darcy, coś Ci się chyba osoby pomieszały ale każdy dostał odpowiedź, a to najwazniejsze. A to przepraszam, ale zakręcona jestem tragicznie. O różach pomyślę może na wiosnę przyszłego roku. Na razie czeka mnie wypalanie chwastów na jesień i zakładanie trawnika, bo przy tej suszy nic mi teraz nie urośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.06.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 My w lipcu likwidujemy chwasty, tylko najpierw atakujemy podkaszarką i kosiarką. A chwastów mamy....no jakby to powiedzieć: wszystkie możliwe gatunki . Przepraszać nie musisz, mnie to rozbawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 22.06.2011 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 My w sumie też w lipcu, pod koniec miesiąca. Potem sześć tygodni bezczynności, bo i tak niczego nie da się zasiać. A we wrześniu trawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 22.06.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Macie już jakiś środek? My kupiliśmy randap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 22.06.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witam serdecznie, obejrzałam wątek, dom bardzo ładny, szczególnie podoba mi się salon zaprasza gości do środka, jest przytulny i ta sofa, ale musi być wygoda, nic tylko siąść i wypić na niej kawkę gratuluję!!! a co do ławeczki ponawiam pytanie, czy jest ona z tchibo bo nie mogłam znaleźć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jiska 23.06.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Darcy, gdzie mozna taka swietna laweczke nabyc? Jest pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 23.06.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Darcy ,możesz mi napisać jaka była cena Twojej ławy ,o którą Cię tak wypytywałam?Chciałam się zorientować ,czy cena podana przez mojego stolarza jest wiarygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2011 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Darcy - New Dawn znosi mrozy do -30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 27.06.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Moja ławeczka to ta - http://www.tchibo.pl/Lawka-ogrodowa-p400007476.html yokasta, my pewnie też pryskać będziemy tym paskudztwem. Wolałabym tego nie używać, bo to pestycydy, które wypalają wszystko do gołej ziemi. We Francji chyba w ogóle nie można tego syfu używać, ale próbowaliśmy już z łagodniejszymi środkami i nie przyniosły żadnego, absolutnie żadnego rezultatu. Perz, koniczyna, skrzypy rosły sobie w najlepsze. Beauty, ławę kupowałam w Decolorze. Kosztowała niecałe 2 tys. Elfir, ile ja się jeszcze muszę nauczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 27.06.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Darcy ja posadziłam kolo pegoli wlaśnie New Dawn i White Dawn i z zachwytem codziennie na nie patrzę, naprawde je polecamhttp://assets2.ogrodowisko.pl/uploads/p/2/29214/original.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.06.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 skrzypu nic nie ruszy nawet roundup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts