aglar 27.11.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Ej no pomozcie człowiekowi, bo sie juz zalamie na starcie Ja sie nie odzywam, bo sie dopiero wprowadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
takiWaćpan 27.11.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Kolega wyżej bardzo trafnie zwrócił uwagę na impregnaty - faktycznie dobrze by było, gdyby drewno było zabezpieczane preparatami na bazie surowców naturalnych, a przynajmniej takich, co do których wiadomo, że nie będą z upływem czasem się uwalniać i wyrządzać szkody mieszkańcom. Na tę kwestie niestety wiele osób nie zwraca uwagi, a znam przypadek podtrucia, gdzie zdaniem lekarza przyczyną był agresywny środek do impregnacji zastosowany w drewnie. Poza tym jeśli chodzi o wykonawców, w miarę możliwości warto dowiedzieć się możliwie dużo o ich dotychczasowych realizacjach, poprosić o namiary na właścicieli i robić research w sieci na własną rękę. Dobrze jeśli ekipa dysponuje dojściami do solidnej jakości drewna, operuje złączami np. z eArmet, co do których nie ma wątpliwości, że się nie sprawdzą itp. Niestety w wielu sytuacjach właśnie o wykonawcę cała sprawa się rozbija, bo kiepska ekipa jest w stanie skopać najlepsze projekty. Pozostaje życzyć, by forumowiczów takie historie ominęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychukrak 27.11.2016 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 A zauważyłeś ze to Twój pierwszy post? Tak, ale ja pytam o Wasze doświadczenia z firmami budowlanymi a nie polecam. Wg mnie to różnica, bowiem dużo jest wpisów na forum od jednopostowców, którzy polecają i to jest ich jedyny post. Zresztą forumowicze z dużą ilością postów również niejednokrotnie przed takimi poleceniami przestrzegają. Więc nie ma się czego czepaić skoro to nic nie wnosi do sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychukrak 27.11.2016 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Ej no pomozcie człowiekowi, bo sie juz zalamie na starcie Ja sie nie odzywam, bo sie dopiero wprowadzam A mógłbyś po z tego co śledziłem Twoje wypowiedzi to jesteś zadowolony z ekipy górali i przesyłasz do nich namiary na priv. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 27.11.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Tak, ale ja pytam o Wasze doświadczenia z firmami budowlanymi a nie polecam. Wg mnie to różnica, bowiem dużo jest wpisów na forum od jednopostowców, którzy polecają i to jest ich jedyny post. Zresztą forumowicze z dużą ilością postów również niejednokrotnie przed takimi poleceniami przestrzegają. Więc nie ma się czego czepaić skoro to nic nie wnosi do sprawy. Tak pytasz o doświadczenia ale bardzo ograniczoną grupę, południe do tego chyba chciałbyś opinie tych ktorzy wybudowali w wybranej przez Ciebie technologii. Nie chcesz odpowiedzi tych którzy wybudowali a nie pisują na forum. Sam sobie ograniczyłeś przestrzeń. W obecnych czasach odległośc dla solidnych firm to żaden problem, do mnie mieli chyba z 200km. Chciałbyś dom z bala 24cm bez ocieplenia? niestety przepisy zabraniają Chcesz bal klejony suszony komorowo to lepiej szkieletor fajnie wykończony drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglar 28.11.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Jasne. Sprawdź PW. Pamiętam jaki miałem stres przy poszukiwaniu ekipy budowlanej, nie jest to łatwe zadanie, więc swoimi doświadczeniami mogę się chętnie podzielić. Mnie zajęło rok czasu zanim wybrałem tę jedyną. Zawsze możesz pojeździć po ich budowach do osób, które już mieszkają w swoich domach z bali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychukrak 29.11.2016 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Remix. Chcę wszelkie pomocne opinie. Wiem, że odległość to nie problem, jeżeli ma się do czynienia z solidną firmą. O takie właśnie informacje proszę. Może troszkę pochopnie zawęziłem teren do południa. Jeżeli możesz podać informację o firmie, która Tobie budowała i jesteś z niej zadowolony to będę wdzięczny. Myślę jednak, że wybieranie firmy z Gdańska, jak się chce budować na południu to może nie być najlepsze rozwiązanie. Choćby z tego powodu, że przy reklamacji jest to jednak duża odległość do pokonania i mogą mnie zbywać, każdemu może się zdarzyć wpadka. Więc jeżeli jest firma pochodząca z południa to wolę. Jeżeli nie to wezmę ta, która będzie miała i 200 km jak w Twoim przypadku.Tzn., że nie mogę wybudować domu z bala 24 cm? Jest jakaś minimalna szerokość ?Na początku też myślałem o szkielecie. Ale oglądałem dom z płaza 9 cm + wełna 25 + deska i wyglądał bardzo fajnie. Poza tym taka ściana jednak wydaje mi się bardziej naturalna i zbliżona do bala. Najbardziej chciałbym tylko z bala 30 cm (jeżeli można bez ocieplenia) czterostronnie struganego (bo niestety okrągłe mi się mniej podobają), ale obawiam się, że zwykle mnie na to nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 29.11.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Po raz kolejny polecam firmę która u mnie budowała . Bardzo solidni .http://jawordomy.com/ i blisko bo z Tenczyna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 29.11.2016 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Remix. Chcę wszelkie pomocne opinie. Wiem, że odległość to nie problem, jeżeli ma się do czynienia z solidną firmą. O takie właśnie informacje proszę. Może troszkę pochopnie zawęziłem teren do południa. Jeżeli możesz podać informację o firmie, która Tobie budowała i jesteś z niej zadowolony to będę wdzięczny. Myślę jednak, że wybieranie firmy z Gdańska, jak się chce budować na południu to może nie być najlepsze rozwiązanie. Choćby z tego powodu, że przy reklamacji jest to jednak duża odległość do pokonania i mogą mnie zbywać, każdemu może się zdarzyć wpadka. Więc jeżeli jest firma pochodząca z południa to wolę. Jeżeli nie to wezmę ta, która będzie miała i 200 km jak w Twoim przypadku. Tzn., że nie mogę wybudować domu z bala 24 cm? Jest jakaś minimalna szerokość ? Na początku też myślałem o szkielecie. Ale oglądałem dom z płaza 9 cm + wełna 25 + deska i wyglądał bardzo fajnie. Poza tym taka ściana jednak wydaje mi się bardziej naturalna i zbliżona do bala. Najbardziej chciałbym tylko z bala 30 cm (jeżeli można bez ocieplenia) czterostronnie struganego (bo niestety okrągłe mi się mniej podobają), ale obawiam się, że zwykle mnie na to nie stać. U mnie budował R.T. i jestem zadowolony, firma tutaj raczej znana jak chcesz jakieś dokładniejsze dane to pisz na priv. Co do minimalnej grubości bala to w tym wątku sporo informacji. Ja mam dom z bala o grubości minimalnej 32cm i też nie spełnia tych naszych wymogów;-) Dom z płaza 9cm to lepiej jednak szkieletor, to moje zdanie, nie będzie tak pracował jak ten z płaza. Niestety często tak jest że ludzie myślą że domy z bala buduje się z powodów ekonomicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwio79 07.12.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Jasne. Sprawdź PW. Pamiętam jaki miałem stres przy poszukiwaniu ekipy budowlanej, nie jest to łatwe zadanie, więc swoimi doświadczeniami mogę się chętnie podzielić. Mnie zajęło rok czasu zanim wybrałem tę jedyną. Zawsze możesz pojeździć po ich budowach do osób, które już mieszkają w swoich domach z bali. A czy Ja mogę też prosić o pw o namiary firmy która stawiała Twój domek, z góry dziękuję. Stres jest ale jak widzę ilość postów na razie . A co będzie później uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglar 07.12.2016 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Jak doczytasz do końca to i wybudujesz do końca. W obu przypadkach potrzebna jest wielka determinacja Szczegóły wysłałem na PW, a tak wygląda dziś ich dzieło: http://i.imgur.com/PXMnqsu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwio79 08.12.2016 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Jak doczytasz do końca to i wybudujesz do końca. W obu przypadkach potrzebna jest wielka determinacja Szczegóły wysłałem na PW, a tak wygląda dziś ich dzieło: http://i.imgur.com/PXMnqsu.jpg Dziękuję bardzo, biorę się do pracy każda wskazówka na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HunteemPM 22.02.2017 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 witajpodeślij proszę namiar na tę ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majjusia 01.03.2017 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 witaj podeślij proszę namiar na tę ekipę Dostałeś namiary? Bo też jestem zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglar 01.03.2017 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Tak, wysłałem tym, co są zainteresowani. Dodam, że cena za metr w stanie surowym zamkniętym to 3700 zł Dla mnie byłaby to cena zaporowa. O samej firmie słyszałem, ale nie potrafię nic o niej więcej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d2wiedziu 06.03.2017 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 aglar możesz i mi przesłać namiar, bo Twój domek wygląda bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglar 06.03.2017 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Mazur chce gorali? Ok zaraz wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mam08 Mariusz 01.04.2017 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam ja trochę z innej beczki chodzi mi nie o dom ale o dobrą firmę do postawienia wiaty z bali około 20cm na 20cm krytą gontem drewnianym. Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez Tomaszs131 Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mam08 Mariusz 02.04.2017 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 jesli wlascicielem jest p. Pawel J. to oni sa z Orawy a nie Podhala i moge ich polecic z cala odpowiedzialnoscia, zbudowali mi dom o ktorym mozna przeczytac w watku 'Domy z bali' precyzyjni, uczciwi, pracowici, znajacy rzemioslo przez duze R, jesli ktos zainteresowany udziele informacji na maila pozdrawiam Witam proszę jakieś informację na temat firmy p. Pawła J, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JuliaJa 18.04.2017 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 prosze tez o namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts