Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firmy budujące domy z bali - jakie polecacie?

martajacek1719508350

Recommended Posts

• Odpowiedzi 221
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie budowała firma Manufaktura Domów, ale wiem że budują z drewna w całej Polsce i to nie tylko domy letniskowe i mieszkalne całoroczne, ale nawet solidne domy wielorodzinne. Muszę przyznać, że są warci ceny. Ja co prawda budowałam jedynie domek letniskowy 25 mkw z bala 5, ale nie mam żadnych zastrzeżeń.Terminy w 100% dotrzymane, jakość wykonania - b.dobra i polecam z czystym sumieniem. Na PW mogę podesłać fotki domu.

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 6 months później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
a ja mam pytanie o firmę , która by mi zbudowała dom całoroczny , ale użytkowany na razie w okresach od wiosny do jesieni, będę miał projekty domy 70 m2 lub około 100 m2 powierzchni użytkowej. Budowa okolice Płocka. Szukam kogoś kto mi zbuduje dom do stanu deweloperskiego rozszerzonego w miarę maksymalnie. Czy ktoś może polecić z własnych doświadczeń.

• 1 month później...
Moja ekipa górali skończyła budowę stanu surowego otwartego, i ze względu na mój stopień zadowolenia wystawiam im laurkę. Ekipy szukałem rok czasu i zjeździłem całe Podhale w poszukiwaniu tej "naj", bo zależało mi na tym, aby część drewnianą robili prawdziwi fachowcy. Wcześniej słyszałem różne opinie o góralach, więc byłem ostrożny. Fakt, są specyficzni, i czasami trzeba było niejedną wiechę opić, aby się z nimi dogadać :)

Ale rezultat przeszedł moje oczekiwania, szukałem bowiem ekipy która postawi mi nie chatę góralską, a chatę wiejską typu podlaskiego czy lubelskiego, opalaną, nieocieplaną, z węgłami w jaskółki, najlepiej z modrzewia. Ostatecznie z modrzewia zrezygnowaliśmy, ale przez nas wybrana ekipa jako jedyna była pozytywnie nastawiona do naszych pomysłów, inne bowiem były dosyć zamknięte na jedynie słuszny styl witkiewiczowski.

Az miło było popatrzeć jak toporki i piły szły w ruch. Praktycznie niewiele musiałem na budowie robić, wystarczyło z przyjemnością obserwować jak powstaje nasz przyszły dom. A pamiętając poprzedni etap stawiania fundamentów, to byłem mocno zestresowany (jak chyba każdy inwestor) kolejnym, mało mi znanym etapem budowy.

Już nie przynudzając, moja ekipa to prawdziwi górale z okolic Chochołowa, Cichego, Dzianisza. Robią domy drewniane pod klucz, ale zajmują się również przenoszeniem domów drewnianych, remontami czy choćby budową wiaty. Nie posiadają strony internetowej czy reklamy, dla nich reklamą są tylko ich wybudowane domy i bezpośrednie polecenie zadowolonych klientów.

Dla zainteresowanych mogę udostępnić tel. kontaktowy na priv. A na koniec kilka fotek z mojej budowy.

Witam, bardzo proszę o podanie namiaru na ekipę, która u Ciebie budowała. Pozdrawiam serdecznie J.W

• 2 weeks później...

a co powiecie na firmę DANWOOD ?

przeglądałem wiele różnych stron z takimi domami i na plus tutaj wg mnie jest izolacyjność w standardzie, wełna 18 plus styropian 12 w ścianie ( a niektórzy oferują samą wełnę 15cm), okna 3szybowe, WM i jeszcze kilka innych ciekawych rzeczy. Wszystkie instalacje łącznie z piecem na gaz. Praca idzie szybko bo przyjeżdżają gotowe ściany a akurat zależy mi na czasie budowy.

dzisiaj wysłałem zapytanie o wycenę parterówki niecałe 100m2

ten http://www.danwood.pl/katalog-domow/domy-parterowe/perfect-96

aha po wstępnej rozmowie dowiedziałem się, że zajmują się całą dokumentacją i sami załatwiają wszystko w urzędach co mam za duży plus bo dla mnie to czarna magia i nie lubię takich spraw tym bardziej takich

ps. nie pracuje w tej firmie i nie robię reklamy, po prostu jest tego tyle że ciężko coś wybrać a jestem na etapie wyboru technologii i jeśli szkielet to o nich myślę

Edytowane przez gieras1988