alberto1968 06.03.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witam! Proszę wejść na stronę : http://www.polskadrewniana.pl i http://www.tech-ma.pl , a także madd z naszego forum wybudowała cudny dom z bali. Też przeglądam strony forum domów z bali. Pozdrawiam obejrzyjcie też oferte http://www.ecohaus.pl oniwłasnie współpracują z architektem PIOTREM OLSZAkiEM który jest autorem strony http://www.polska drewniana.pl ,mój dom jest jego autorstwa firma - ecohaus wczesniej housetech z Suwałk także mi budowała, z tego co wiem budowali taki dom na podstawie projektu MISONI, klient ich wybral, bo cena była zdecydowanie niższa i wykonali dom od początku do konca na placu inwestora, kiedyś własciciel domu goscił na tym forum--dom powstał chyba w Kobyłce k.warszawy.Zainteresowanym moge podesłac fotki ze swojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trener1 06.03.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 obejrzyjcie też oferte http://www.ecohaus.pl oniwłasnie współpracują z architektem PIOTREM OLSZAkiEM który jest autorem strony http://www.polska drewniana.pl ,mój dom jest jego autorstwa firma - ecohaus wczesniej housetech z Suwałk także mi budowała, z tego co wiem budowali taki dom na podstawie projektu MISONI, klient ich wybral, bo cena była zdecydowanie niższa i wykonali dom od początku do konca na placu inwestora, kiedyś własciciel domu goscił na tym forum--dom powstał chyba w Kobyłce k.warszawy.Zainteresowanym moge podesłac fotki ze swojego domu obejrzyjcie też oferte http://www.ecohaus.pl Ja odradzabym wspolprace z ta firma. Pierwszy kontakt z wlascicielem nawiazalem 4.10.2010 . Opowiadal mi o projektach w Danii i mnostwie pracy. Do dnia dzisiejszego zadnej odpowiedzi na moje maile i telefony. A ja po prostu chcialem zlecic tej firmie budowe domu z bali klejonych. Moim zdaniem calkowity brak profesjonalizmu i olewanie klientow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka1719504448 09.03.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jurku.. chodzi mi o to..ze dom z bala toczonego nie jest nigdy w środku wykańczany płyta GK, natomiast domy góralskie z płazów często bywają tak kończone.Ale ogólnie masz racje.. Mnie chodziło o to ze mieszkanie w takim domu tylko z drewna, bez gipsów , ceramiki na podlotach to swego rodzaju sposób na zycie- czyli taka filozofia troche:) Człowieku co ty mozesz wiedziec o domach gorlaskich???? jak one sa wykonczone . Robicie jakies tandetne szkieleciaki czy syberyjskie okraglaki. I moze nigdy w zyciu nie widziales prawdziwego domu górlaskiego. I te regipsy to wlasnie sa w tych nizinnych domach, a nie goralskich. Zreszta kazdy chwali to co ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 09.03.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) Człowieku co ty mozesz wiedziec o domach gorlaskich???? jak one sa wykonczone . Robicie jakies tandetne szkieleciaki czy syberyjskie okraglaki. I moze nigdy w zyciu nie widziales prawdziwego domu górlaskiego. I te regipsy to wlasnie sa w tych nizinnych domach, a nie goralskich. Zreszta kazdy chwali to co ma. aneczka.. nie unoś sie ja nie mowie o domach stricte góralskich.. tylko o tych pseudo a co do tego..co ja wiem o góralskich to nie polemizuj Pochodzę z Orawy a konkretnie z Zubrzycy i wiem wiecej , niz Ci sie wydaje Szkieleciaki nie sa tandetne a okraglaki to nie Syberyjskie tylko skandynawskie budownictwo Jeśli chcesz zobaczyć tandetne budownictwo góralskie górali zakopiańskich to jedz sobie do Bukowiny i pooglądaj. Klan Córusiów " walnął " tam osiedle takich wlasnie pseudogóralskich domów cud , miód ryba i kit Ja mam szacukek dla prawdziwej sztuki a nie dla zjawiska góralszczyzny krupówkowej. Edytowane 10 Marca 2011 przez zbyszek57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JerzyBw 10.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) Jeśli chcesz zobaczyć tandetne budownictwo góralskie górali zakopiańskich to jedz sobie do Bukowiny i pooglądaj:) Klan Córusiów " walnął " tam osiedle takich wlasnie pseudogóralskich domów:) cud , miód ryba i kit:P:P Ja mam szacukek dla prawdziwej sztuki a nie dla zjawiska góralszczyzny krupówkowej. Zbysiu Jesteś Mistrzem Świata w wstawianiu co dwa wyrazy emotki . Czy to jest sztuka, czy nie, każdy sobie będzie interpretował po swojemu. Z obserwacji Ciebie wywnioskowałem, że pośredniczysz w budowaniu z bali toczonego z Syberii. Rosjanie robią elementy i wysyłają do Ciebie. Tak jest? Myć może, potem to składasz w Polsce i tutaj zastanawiam się, czy to jest Sztuka, czy "sztuka"? Edytowane 10 Marca 2011 przez JerzyBw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 10.03.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Jurek, nie pośredniczę. reszta na priv, bo tu ani miejsce ani potrzeba ku temu.( zero emotek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaSławek 10.03.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witajcie balowicze , u nas budowal Mietek Mikołajczuk z Kamionki pod Bialymstokiem , ciesla z dziada pradziada , nie reklamuje sie nigdzie , a kolejke ma na rok .Szukalismy wykonawcy w calym regionie , zajelo nam to pol roku , a on byl tak blisko.......Zycze wszystkim wspolpracy z takim czlowiekiem , jakby ktos chcial namiary to prosze na prv , w necie go nie znajdziecie.Obecnie sie wykanczamy , pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tesla 15.03.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 A miał ktoś z Was kontakt z firmą Dan-Mar z Poznania?http://www.danmardomy.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buziaczek 23.03.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 super cieśla mz Puńska Pan Józef. MI zbudował dom teraz ja go wykańczam , a on mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saregorne 07.09.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Niestety nie mogę nikogo zaproponować, bo sama szukam dobrej ekipy ciesielskiej z materiałem, która mogłaby solidnie i nie drogo zbudować mi dom z bali. Na rynku jest stado firm budujących takie domy. Trochę poczytałam form i chyba skończy się na wycieczce w Tatry w poszukiwaniu cieśli i i materiału (bali) Chyba, że macie lepsze propozycje na niedrogą, solidną ekipę z materiałem ? w woj małopolskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 07.09.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 wybierz sobie technologie budowania a potem ekipe:) Bal balowi nierowny. Poczytaj forum , zlapiesz troszke rozeznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 07.09.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Niestety nie mogę nikogo zaproponować, bo sama szukam dobrej ekipy ciesielskiej z materiałem, która mogłaby solidnie i nie drogo zbudować mi dom z bali. Na rynku jest stado firm budujących takie domy. Trochę poczytałam form i chyba skończy się na wycieczce w Tatry w poszukiwaniu cieśli i i materiału (bali) Chyba, że macie lepsze propozycje na niedrogą, solidną ekipę z materiałem ? w woj małopolskim Polecam firmę JAWOR z Tenczyna !http://jawordomy.com/oferta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly10 19.09.2011 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 witam ja moge polecic dobra firme do szlifowania i malowania domow z drewna i sa dobzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomobobek 04.10.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Firmę DREWEXDOM mogę spokojnie polecić. Kontakt Firma "DREWEX" Józef Pojawis,ul. Mickiewicza 45,16-515 Puńsk, koło Suwałkwoj. Podlaskie,tel./fax.: 0 87 5161769e-mail: [email protected]http://www.drewexdom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bedstemider 13.12.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Marek 2318 możesz wstawić jeszcze kilka zdjęć?? jaką powierzchnię ma Twój dom??Dobrze rozumiem, że podany przez Ciebie mail jest do górali??PozdrDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxirekxx 08.03.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam odradzam współpracę z firmą Misoni firma zalega z płatnościami. Chciałem żeby ta firma wybudowała mi dom ale postanowiłem też sprawdzić ich w Krajowym rejestrze długów i są tam wpisani jako dłużnicy i tej firmie już nie powierzę przyszłości.Może ktoś poleci mi inną firmę która nie zalega w KRDPozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samuurai 04.04.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Tak takie domy drewniane to niczym powrót do natury... ekologia, zapach drzewa w domu... ahh rozmarzyłem się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek202 19.04.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Cześć!Polecam sprawdzone! Sam mam taki dom, który budowała firma nastawiona na wyciąganie kasy. Sprawa w sądzie się skończyła. Wielu znajomych, którzy mają podobne domy, ma też podobne doświadczenia. Ja swój kończyłem sam.Po latach doświadczeń i rozmów z "prawdziwymi cieślami" wiem jedno, że tego fachu nie da się nauczyć w przeciągu 2-3 sezonów i jeśli Ci ktoś mówi, że postawił 10 domów, to nie jest ekipa, na której warto polegać. Min. 10-15 lat doświadczenia.A teraz o samym domu. Ja wiedziałem na co się decyduje. A jak ktoś myśli o tym, to warto odwiedzić kilku właścicieli i nie mówie o skansenach i domach pokazowych. Tam zawsze jest OK.Dom z bala, to praca. Nie tylko podczas budowy ale i w trakcie użytkowania. To doszczelnienia, impregnacja, itd. Ale jakość życia...bezcenna. Ja mam cały czas gości, bo mówią, że tu wreszcie się wysypiają. No i ten zapach.Widziałem opinie o domach ze ścianami jednowarstwowymi. Super sprawa - wyglad. Ja też tak chciałem ale nie ma siły; przy mrozach powyżej 12/15stC przemarza i bardzo szybko dociepliłem. Inna sprawa, że jednowarstwowe ściany, przy dużych wiatrach, szczególnie jak dom jest na otwartej przestrzeni, tak jak mój, powiewy przechodzą do środka-mam dobre uszczelnienie. Dlatego zdecydowałem się na wiatroizolacje i docieplenie. Teraz jest OK, ciepło, taniej i bardzo efektownie, bo na ściany dałem deski 30-40 cm szerokości i przełamałem G-K, bo można szału dostać od samego drewna.Ogólnie, to polecam!!! Jak masz pytanie, to chętnie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pientka 19.04.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) @wojtek202 - Możesz coś więcej powiedzieć o: Widziałem opinie o domach ze ścianami jednowarstwowymi. Super sprawa - wyglad. Ja też tak chciałem ale nie ma siły; przy mrozach powyżej 12/15stC przemarza i bardzo szybko dociepliłem Jaką masz grubą ścianę, jaka technologia? Żeby post nie był offtopic to polecę jednego wykonawcę - http://loghome.pl/. W skali zadowolenia z prac oceniam ich na 4/5 nie mniej czytając o sytuacjach jakie opisują inni forumowicze to u mnie nie uświadczyłem żadnych problemów. Warto też pojeździć i pooglądać domy jakie wykonała dana firma. Na taki wypad dobrze wziąć kogoś z fachowym okiem, które może wychwycić niuanse i szczegóły, na które zwykły człowiek nie zwróci uwagi. Edycja: Po zakończeniu inwestycji sumarycznie ocenę zmieniam na 3/5. Cudów niestety nie ma... Edytowane 12 Października 2012 przez Pientka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g.zieniawa 23.04.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam! Mogę polecić firmę Sanfort z Rudnika nad Sanem. Zbudowali nam śliczny dom z bala pod Gdańskiem, ceny mają przystępne a co najważniejsze są uczciwi i bardzo szczegółowi. Mogę przesłać fotki na maila. My mamy domek Olesno 103m bal 9cm mocno ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts