Krompik 03.12.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Może ktoś polecić wykonawce domów z Małopolski? Jak w tytule: nie wiem, kogo z Małopolski polecić, bo aktualnie sam jestem dopiero (a właściwie ponownie) w trakcie rozmów z cieślami z Podhala. Mój "wykonawca" pół roku temu popdpisał umowę, pobrał zadatek, przez kilka miesięcy mnie zwodził, do dzisiaj nie zrobił nic, a teraz nie chce oddać pieniędzy i unika kontaktu. Chciałem przestrzec tutaj (bo nie widziałem wątku, w którym się NIE POLECA wykonawców) przed: PATRYK OBYRTACZ z Podczerwonego/Koniówki k. Czarnego Dunajca: http://oferia.pl/wykonawca/folss/368979 Krótko mówiąc: ostrzegam przed OSZUSTEM i ZŁODZIEJEM. Sprawę zgłosiłem w prokuraturze. Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Krompik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 03.12.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Po raz kolejny polecę firmę która budowała mój dom ( robię to bo jestem im to dłużny za ich wkład ,serce , atmosferę i jakość wykonania )http://jawordomy.com/oferta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 05.12.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 a ta firma z tenczyna, to już jednak chyba trochę za daleko... eee tam ostatnio budowali w Olsztynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 05.12.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Witam, potrzebuję jakiś informacji na temat takiej firmy ze Śląska. Nie chcę płacić firmie za dojazd. dajcie znać o kimś naprawdę solidnym. cena nie gra roli. tak jak już wspominałam u mnie budowali chłopaki z firmy DREVIMED z Rychwałdu (Żywiecczyzna) wiem, że obsługują nie tylko śląsk. Ja byłam z nich bardzo zadowolona, zero niedomówień, terminowość co do minuty, solidna robota, wpadło sześciu chłopa wyszli za dwa dni, jak już wszystko było zrobione. Mają tak wszystko dopracowane, że prawie się do siebie nie odzywają. Wyglądają jak zaprogramowane robociki, mijają się na milimetry i każdy robi swoją robotę. Materiał przywożą swoim transportem, tak przygotowany i poukładany, że nie ma szans nawet na jeden zmarnowany manewr przekładania bali. Do dziś nie wiem, jak skubańce mieli to oznakowane (jak dla mnie to była jedna wielka ciężarówka bali i desek), ale każdy wiedział co, gdzie i kiedy. Co do ceny to początkowo zraziło mnie, że z szefem firmy nie ma szans nawet na skromną negocjacje ceny, próbowałam go nawet podejść rezygnacją - niestety zna wartość swojej firmy. Tak czy inaczej uważam, że wykonana praca była w 100% warta ceny więc polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 06.12.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 tak jak już wspominałam u mnie budowali chłopaki z firmy DREVIMED z Rychwałdu (Żywiecczyzna) wiem, że obsługują nie tylko śląsk. Ja byłam z nich bardzo zadowolona, zero niedomówień, terminowość co do minuty, solidna robota, wpadło sześciu chłopa wyszli za dwa dni, jak już wszystko było zrobione. Mają tak wszystko dopracowane, że prawie się do siebie nie odzywają. Wyglądają jak zaprogramowane robociki, mijają się na milimetry i każdy robi swoją robotę. Materiał przywożą swoim transportem, tak przygotowany i poukładany, że nie ma szans nawet na jeden zmarnowany manewr przekładania bali. Do dziś nie wiem, jak skubańce mieli to oznakowane (jak dla mnie to była jedna wielka ciężarówka bali i desek), ale każdy wiedział co, gdzie i kiedy. Co do ceny to początkowo zraziło mnie, że z szefem firmy nie ma szans nawet na skromną negocjacje ceny, próbowałam go nawet podejść rezygnacją - niestety zna wartość swojej firmy. Tak czy inaczej uważam, że wykonana praca była w 100% warta ceny więc polecam Bingo ! U mnie było dokładnie tak samo - czyli cieśle górale najlepsi ! A cena to nie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna maciejewska 07.12.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Nie polecam tej firmyhttp://www.ofachowcach.pl/Opinie.aspx?fachowiec=72725http://www.drewnianydom.oferteo.pl/komentarz-otrzymany.html?id=4666http://www.nie-polecam.pl/raport,1041,ostrzegam_-_pw_tropy_pacek_puc.htmlhttp://oferia.pl/wykonawca/agnieszek90/281681 Poniewaz zniknęła strona Siberian House, podejrzewam, że objawią się pod nową nazwą, ale w linku jest nip i nazwisko. Jeśli ktoś jest ciekaw skąd ta kolejna opinia o firmie, niech zajrzy na blog, link poniżej.Dodatkowo ostrzegam, że szef firmy jest aktywnym użytkownikiem forum i dzięki forum łapie kolejnych klientów.Nick tego pana podam chetnym na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antek7 07.12.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Witam ! a ja polecam firmę PAW-BUD.z Podhala. Mają chyba najniższe ceny za domy z bali , a jakość wykonania jest super , Wybudowali mi dwie chaty i jestem z nich bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizz 16.12.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 ja polecam Majhous stawiali mi dom rok temu, obawialiśmy się czy wytrzymają naszą zimę ale zarówno znajomi jak i nasi sąsiedzi, którzy też mają dom stawiany tym systemem już 2-3 lata polecali i jesteśmy zadowoleni z wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-86 23.12.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Jaki jest minimalny czas postawienia takiego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fasola30 24.12.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Nie licząc piwnicy to u nas start góry drewnianej był w maju i w połowie stycznia, jak tylko zamontują schody. wprowadzamy się Wszystko poszłoby szybciej o jakis miesiąc tylko, że mój brat okropnie guzdrał się z robieniem instalacji i duzo prac robiliśmy sami a to też przeciąga w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-86 30.12.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 No to nawet w miarę szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darthmiara 06.01.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 też słyszałem wiele dobrego o nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 12.01.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ja z czystym sumieniem polecam firme LOGS http://www.logs.com.pl/ Rewelacyjna współpraca z P. Trochanowskim, mieszkamy 3 rok, dom ciepły zimą, chłodny latem, szczelny, piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier.b 14.02.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ja z kolei, jak już ktoś tu wcześniej polecam firmę MAJHAUS z Rzepina. Wszystko świetnie się układało, domek stoi a my z żoną jesteśmy zadowoleni. Szybkość, terminowość i solidność to ich atuty. Fachowcy w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borge 15.02.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Witam ! a ja polecam firmę PAW-BUD.z Podhala. jesli wlascicielem jest p. Pawel J. to oni sa z Orawy a nie Podhala i moge ich polecic z cala odpowiedzialnoscia, zbudowali mi dom o ktorym mozna przeczytac w watku 'Domy z bali' precyzyjni, uczciwi, pracowici, znajacy rzemioslo przez duze R, jesli ktos zainteresowany udziele informacji na maila pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka75 18.02.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Polecam firmę Sowa z podkarpacia (nie pamiętam miejscowości). Co prawda nie sa to górale, ale robota solidna. Nie piją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antek7 19.02.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Firma pana Pawła PAW-BUD faktycznie jest z Orawy a dokładnie z Podsarnia, pomyliłem choć zawsze mi mówili że Orawa to nie Podhale. pozdrawiam i oczywiście polecam ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuc 12.03.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Aż dziw bierze, że w takim temacie nikt jeszcze nie wspomniał o tak renomowanej i znanej na całym świecie firmie, jak Honka. Ale oto jestem – szczęśliwy właściciel i mieszkaniec domku postawionego przez tę firmę. Najwyższa jakość obsługi i wykonania to według mnie znaki rozpoznawcze tej firmy. Co bardzo ważne, nie kończy się ona na oddaniu domu klientowi, ale trwa znacznie dłużej, minium…50 lat. Nie, to nie pomyłka, właśnie tyle czasu trwa gwarancja Honki na każdy wybudowany przez nią dom, a taka jakość obsługi mówi już sama za siebie. Fakt faktem, że gwarancja jest właściwie formalnością. Dom jest tak precyzyjnie dopracowany, że właściwie nie wymaga konserwacji. Mój w każdym razie odkąd w nim mieszkam nie wymagał żadnej, a to już 7 lat. To zapewne zasługa najnowszych, opatentowanych technologii produkcji bali oraz świetnego surowca, jakim jest sosna fińska. Zalety domów z bali mógłbym wymieniać godzinami, ale myślę, że każdy kto choć raz zainteresował się tym tematem lub był w takim domu wie, że mają one niepodważalną przewagę nad typowymi budynkami z cegieł i stali, ale tylko, gdy są rzetelnie i solidnie zbudowane. Wybierając Honkę można mieć pewność, że nasz dom z bala nie tylko spełni, ale znacznie przewyższy oczekiwania. Moje przewyższył wielokrotnie, warto było zainwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pientka 12.03.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 @Kuc firma wygląda profi, ale ceny europejskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borge 12.03.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 renomowanej i znanej na całym świecie firmie, jak Honka. ... Najwyższa jakość obsługi i wykonania to według mnie znaki rozpoznawcze tej firmy. Co bardzo ważne, nie kończy się ona na oddaniu domu klientowi, ale trwa znacznie dłużej, minium…50 lat. Nie, to nie pomyłka, właśnie tyle czasu trwa gwarancja Honki na każdy wybudowany przez nią dom, a taka jakość obsługi mówi już sama za siebie. Fakt faktem, że gwarancja jest właściwie formalnością. Dom jest tak precyzyjnie dopracowany, że właściwie nie wymaga konserwacji. ....Wybierając Honkę można mieć pewność, że nasz dom z bala nie tylko spełni, ale znacznie przewyższy oczekiwania. mmmmm : ) miod i malmazja, milo sie czyta taka afirmacje, podzielisz sie fotkami tego cudu techniki? aacha, wierzysz w 50-cio letnia gwarancje? IMO to nie formalnosc tylko utopia ; ) pozdrawiam BTW fajnie ze po 7 latach (od zbudowania domu przez Honke) zalogowales sie na forum Muratora zeby podzielic sie swoja radoscia : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts