מרכבה 02.04.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Daniel Smagała jaka ładna reklama auto ... ale domek nie powiem podoba mi się jak był by jeszcze pasywny to już szał. Mało realne ... bez przebudowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lester 31.07.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Ja polecam Stolluxa z Beskidów. W ich domu mieszkamy od pięciu lat. Tylko oni robią z tak grubych bali (50 cm) no i jest to firma rodzima, ale budują wszedzie w Euriopie. Jakby kto chciał więcej info to można zajrzeć na ich strone: http://stollux.com Myśmy zanim żeśmy zdecydowali wpierw pozwiedzali ich gotowe domy, przypadły nam do gustu no i zdecydowaliśmy sie. Nie żałujemy tej decyzji wiec i polecamy innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 31.07.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 Daniel Smagała jaka ładna reklama auto ... ale domek nie powiem podoba mi się jak był by jeszcze pasywny to już szał. Mało realne ... bez przebudowania. na pasywność wiele czynników ma wpływ. Ale taki dom pasywny jest jak najbardziej możliwy...tylko cena. Bo styropiany to grzech i utarte standardy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
highlander83 10.08.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ja zaczynam budować z firmą Proeko z Krakowa,ale czy mogę ich polecić to napisze za pół roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borsuk300 23.08.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Witam. Mojemu bratu bardzo spodobał się pomysł na dom z bali, i teraz szuka wykonawcy, który mu to postawi. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś budował tego rodzaju dom z tą firmą http://domy-markisz.pl/ ? Słyszałem dużo o tym, że jest uczciwa i stawia solidne domy, niemniej chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej, zwłaszcza o tym, jak się mieszka potem w takich domach, czy nie ma jakiś problemów z ich utrzymaniem itp. Będę wdzięczny za każdą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilam78 10.10.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 jestem wykonawca domow z bala postawilem takich domow okolo 200szt niema z nimi naimiejszych problemow tej firmy co podajesz nie znam zadzwon moge ci powiedziec wiecej na temat domow z bala tel.502 271 553 Brawo !!! W innym wątku, niecały miesiąc później napisałeś, że wybudowałeś około 150. Muszę stwierdzić, że domy które postawiłeś znikają w bardzo szybkim tempie !!! Tylko co na to ich właściciele ? Już niedługo nie będziesz mógł się pochwalić żadnym postawionym domem. A mogłeś napisać, że 250. Powodzenia !!! :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom31 05.11.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Jesteśmy firmą specjalizującą się w budowie domów drewnianych z bali i płazów. Świadczymy usługi na terenie całej Polski. Stawiamy na jakość materiałów i wykonania. Posiadamy doświadczone ekipy ciesielskie. Nasz oferta jest przejrzysta - bez ukrytych kosztów. Sprawdź nas. Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej http://www.forestus.pl/ oraz naszego profilu na Facebooku https://www.facebook.com/Domzbali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alebaba 05.11.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 sebastian W i podobni , a od kiedy dom z bala 24 cm nie trzeba ocieplać . Jakiś wolnomyśliciel podał taką cyfrę i reszta ..... powtarza za nim . Chyba nigdy w życiu nie próbowałeś tego policzyć , a z tego wynika , ze nie umiesz tego zrobić , bo nie powtarzał byś takich głupot . Jeśli decydujesz się na dom z bala , to albo masz również kasę na ich opalanie , albo zapomnij , że będziesz mieszkał bez docieplenia , chyba , że fizyka jest inna dla domów z bala , ale " oświeć mnie wtedy o Panie " . Dla Twojej informacji , dom z bala 50cm też nie trzyma wymogów obecnych wymogów normy , a że mieszkać można w każdym domu , ba w szałasie , a nawet jaskini , to nie nowość . Do tego trzeba wyłącznie tylko zaparcia . Niestety dom z samego bala komfortu cieplnego , bez docieplenia jeszcze nie daje .Jak masz za darmochę drewno od leśniczego to zupełnie inna bajka , ale nie każdy może być Kopciuszkiem . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pientka 06.11.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 @alebaba ja mieszkam w domu z bali 24cm - pióro-wpust bez żadnego docieplenie - około 120m2+ garaż - Osiek Dw z Garażem. Ostatnio sprawdzałem zeszłoroczne statystyki ogrzewania. Statystyki w okresie styczeń - kwiecień:- ogrzewanie gazem CO: 300-350zł za miesiąc- ogrzewanie kominkiem z turbiną i nawiewem: 1 kubik drewna: 210 Jeśli uważasz, że to jest drogo lub jak grzanie w jaskini to dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW 02.02.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 alebaba: ależ bzdury piszesz, nie wiem tylko po co? Jak widać obliczenia obliczeniami, a praktyka czymś zupełnie innym. Nie wiem jak możesz mieszkać w szałasie, ale oczywiście każdy robi, co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojcieszek 02.02.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 ty niedołuczony matole chodzi o 150 domów całorocznych a 50 domków letniskowych nie ośmieszaj się więcej bez komentaża użytkowniku krzysztofolewinski . Chyba się zapędzasz. To nie ulica czy stadion. Jeśli się nie zgadzasz z opinią innej osoby, to wyraź to tak jak normalni (czytaj: kulturalni) ludzie się nie wypowiadają, a nie stosując rynsztokowe słownictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW 02.02.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Z własnego doświadczenia wiem, że jak ktoś chwali się taką liczbą rzekomo wykonanych domów i agresywnie traktuje poddających to w wątpliwość to cała firma może być patykiem rysowana :-/ sam właśnie przez to forum dałem się nabrać. Wojcieszek: budujesz z płazów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojcieszek 02.02.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Wojcieszek: budujesz z płazów? SebastianW: buduję na Mazurach, więc dom powstał z bala ciosanego. O ile się orientuję, to płaz jest charakterystyczny dla Podhala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebastianW 03.02.2014 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Nie mam pojęcia dla mnie to jeden diaboł pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek60 07.02.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Właśnie jestem w trakcie rozmów z firmą Sanfort w sprawie budowy domu, ale po takich sugestiach zaczynam mieć wątpliwości. Czytałem również opinie na stronie Trójmiasto.pl. Z tego co mi wiadomo to wcześniejsze opinie o tej firmie były bardzo pozytywne, dopiero od miesiąca widzę same negatywy. Czy może Pan(i) wyjaśnić o co konkretnie chodzi, od kiedy to się zaczęło i jakoś bardziej to rozwinąć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KuPrzestrodze 08.02.2014 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Uwaga na firmy Sanfort, Sanford Nieruchomości lub Domy z drewna Rudnik nad Sanem! Firmy zadłużone, niesolidne. Biorą zaliczki i nie są w stanie wywiązać się z zobowiązań. Zadłużają się u inwestorów, podwykonawców, własnych pracowników i składów budowlanych. UNIKAĆ JAK OGNIA!!! Nazwa się zmieniła ale przedmówca ma rację. Nie wiem jak działali kilka lat temu, ale na obecną chwilę ich praca i wszystko co związane z budową domu pozostawia wiele do życzenia- mówiąc bardzo delikatnie niestety. Zdecydowanie nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 08.02.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 moj znajomy budowal z sielanka.eu Dom jest zajebisty ale sporo mieli poprawek uszczelniajacych jak zaczely sie pierwsze mrozy. Firma przynajmiej nie wypiela sie na niego i sumiennie dokonali poprawek. tak poza tym to dom robi naprawde wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek60 09.02.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) Nazwa się zmieniła ale przedmówca ma rację. Nie wiem jak działali kilka lat temu, ale na obecną chwilę ich praca i wszystko co związane z budową domu pozostawia wiele do życzenia- mówiąc bardzo delikatnie niestety. Zdecydowanie nie polecam. Jakoś nie przekonują mnie takie gołosłowne opinie. Proszę o więcej konkretów, szczegółów. Pisałem meilowo z Panią której firma Sanfort stawiała dom i bardzo mi ja polecała, Przysłała zdjęcia, zapraszała do przyjazdu i obejrzenia wybudowanego przez Sanfort domu. Dziwi mnie też to, iż te negatywne opinie zaczęły się pojawiać na początku lutego a piszą je prawdopodobnie te same osoby ktore na forum zarejestrowały się w lutym i jest to ich pierwszy post. Dziwne że na na forum Trójmiasto.pl ktoś kto podpisuję się jako ,, inwestor " zaczął budowę domu w 2012 roku z firmą Sanfort a dopiero w lutym 2014 roku wystawia negatywną opinię. Nie chciał bym nikogo posądzać o szkalowanie innych, ale gdybym to ja wyrażał taką opinię o kimkolwiek. poparł bym to jakimś dowodem, a nie tylko ogólnikiem np. ksero dziennika budowy Edytowane 9 Lutego 2014 przez leszek60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobota1 18.02.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Witam wszystkich.Jest to mój pierwszy wpis na tym forum, zajmuję się montażem domów z bali i muszę przyznać bardzo ciekawych informacji udało mi się stąd wykrzesać.Jeśli jest ktoś zainteresowany budową domu z bali toczonych to zapraszam do współpracy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 18.02.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 A poczytajcie sobie najnowszego muratora .. jakie ludzie mają doświadczenia .. jak by bardziej szczerzy są w wyznaniach. Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy wpis na tym forum, zajmuję się montażem domów z bali i muszę przyznać bardzo ciekawych informacji udało mi się stąd wykrzesać. Jeśli jest ktoś zainteresowany budową domu z bali toczonych to zapraszam do współpracy. Pozdrawiam. Ciekawa sprawa toczony bal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts