Wojcieszek 14.07.2014 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Domlux – sprawdzeni na własnej skórze. Można do nich śmiało podbić..... Na czyjej skórze Panie Marcinie? Pańskiej? Bo sądząc po Pańskich postach, budował Pan u nich dwa domy; 1 x z bala i 1 x szkieletowy: Post 1: "Firmy budujące domy z bali - jakie polecacie? Kompetentnie i rzeczowo to jest na pewno w firmie Domlux" Post 2: Domy z bali Jeśli chodzi o domy szkieletowe to w moim przypadku sprawdziła się marka DomLux. Jeśli zbudowali Panu dom, to proszę pochwalić się zdjęciem. Większość z nas, na tym Forum buduje za kredyty, z własnych, latami odkładanych oszczędności, i jeśli mamy akceptować "POLECENIA" to raczej te od osób, które na tym forum się udzielały, pokazywały poszczególne etapy, i budowały z firmami, które SĄ GODNE POLECENIA. Na tym Forum wypowiadają się również przedstawiciele Firm Budujących. Pokazują swoje realizacje, czasami odzywają się osoby które z nimi budowały, i wystawiają odpowiednie referencje. Jednak, przedstawiciele tych Firm, nigdy nie ukrywają się za fałszywymi profilami, i wystawiają sobie laurki. Referencje od użytkowników, którzy dziś się zarejestrowali, i dzisiaj wrzucili trzy posty z "POLECENIAMI" są po prostu finta kłaków warte, i są grubą nieuczciwością, wobec tych którzy za oszczędności życia będą budowali swoje domy... Jeśli jednak jest Pan właścicielem obu domów i korzystał Pan z usług Firmy Domo-Lux, to proszę wybaczyć. Zwracam honor. Jako inwestor, na pewno zrozumie moje ewentualne obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta34 05.08.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Mam doświadczenie z jedną firmą, budującą domy z bali. Gdyby ktoś potrzebował informacji, chętnie się podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miola7 19.08.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Witam,od dłuższego czasu czytam Państwo posty i coraz mniej mam nadzieji na znalezienie fachowców do wybudowania mi domu z bali:)jestem z podkarpackiego,chcemy dom o pow 150 m kw,bal ciosany,40 cm,bardzo prosze o info od ludzi którzy mają już domy,mieszkają w nich i mogą kogoś polecić,bo głowa mi pęka w tych poszukiwaniach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek whisky 25.08.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) No coz to ja moge podac przyklad firmy "dom z pnia" ktorej nie polecam. dom 18x9 plus garaż 7x4 z bala 10x14 z pojedynczym pióro wpustem mialo byc pieknie i szybko niby ze zdjec duzo i konkretnie budowali jednak u mnie byli przez tydzien i juz sie nie pojawili wlasciciel wogole sie nie pojawil Przyjechal jeden montarzysta z kompletnie niedoświadczonym pomocnikiem Ekipa przyjechala bez niezbednych narzędzi, z uszkodzona wiertarka ponad 3 dni mocowali pierwsza warstwe do fundamentow. Nie podali zestawienia materialow wiec musialem sam liczyc co trzeba by w ogole cos ruszyli W ogóle nie planowali ocieplenia miedzy balami oraz impregnacji miedzy balami (u nich sie tego nie robi) Ogolnie oni marudzili na wlasciciela a on na nich Na tym staneło: Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez jarek whisky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglar 25.08.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Biegnij z umową do prawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek whisky 25.08.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 szkoda mi nerwow ... mala zaliczke tylko zaplacilem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglar 25.08.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 To ze sa nieterminowi to akurat standard w branży, ale jezeli nie są przygotowani do budowy to trzeba mocno się zastanowić nad inną ekipą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek whisky 25.08.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) nie pisał bym opinii gdybym juz sie z nimi nie rozstał .... Aglar przygotowani nie przygotowani to jedno .. mozna przyjac ze resszta ekipy dowiezie graty ... o ile dojedzie.. mam dużo swoich gratow wiec jakos to szlo ale jak ekipa nie uznaje dawania impregnatu technicznego miedzy bale i obrabiane zaciecia focha strzela szef ciagle zmienia zdanie choc na budowie sie nie pojawil a ekipie przed przyjazdem nawet nie dal projdektu tylko powiedzial ze mala chalpa szybka robota na 2 tygodnie z wiezba ... a w tydzien zrobili dwie warstwy .. wszystkiego trzeba pilnowac co gdzie maja zrobic sam sobie mam liczyc jakie elementy montażowe mam kupic bo gosvcu na placu twierdzzi ze on nie jest od liczenia itp ... na szczescie jak widac na zdjeciach tylko zaczeli ... i juz sie pożegnaliśmy .. Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez jarek whisky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek whisky 27.08.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) no wiec tak w ramach nerwow postanowilem budowac sam to nie filozofia ,,, dokupilem narzedzi ... Edit ... Druga ekipa zażyczyła sobie zaliczki w zasadzie w wysokości calej usługi ... przyjechala testowo ... tez srednio ogarnieta i chciala wreczyc umowe do podpisu ... kompletnie bez zakresu prac itp .. ot taki papierek co reguluje tylko transze kasy i nic wiecej finalnie budujemy w trzy osoby sami ... drugi dzien ... dzis niedziela takze ... na start wychodzi nam jedna warstwa bali 10x14 dziennie mierzenie ciecie techniczna impregnacja w zasadzie zerowe doswiadczenie .. na razie latwo bo nisko dom suma metrow jednej warstwy ok 100mb. W jednej warstwie ok 20 krzyżowań bali i dwa laczenia na dlugosci bo bale 6m a kuchnia salon maja 7 szerokosci Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez jarek whisky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgoda 12.10.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Jeżeli chodzi o Mazowsze, to miałem do czynienia z trzema firmami: Drew-Stol Mirosław Delegacz z okolic Jadowa - duże doświadczenie, własny tartak i suszarnia, ale raczej tradycjonalista, ma swoje sposoby i niechętnie z nich rezygnujeWaldBud Cezary Bodzon z Łochowa - nie ma tartaku i suszarni, więc nie zawsze wszystko da się*szybko załatwić, otwarty i chętny do współpracyBalik Kamil Biernacki z Pogorzelca k. Łochowa - własny tartak i suszarnia, chętnie współpracują nad mniej konwencjonalnym projektem - i oni budują nam dom. Dom jest duży i każdy chciał go zbudować, bo jak mówią - ostatnio to w Polsce głównie domki letniskowe albo całoroczne nie większe niż 120 m.kw. (nasz ma 195 m.kw. użytkowej + dwustanowiskowy garaż). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 13.10.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 felicja przestań wszędzie pisać nic niewnoszące pierdoły w każdym temacie . Jest to dość irytujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.nowak.67 04.11.2014 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam Mam trochę inne pytanie. Nie orientuje może ktoś jaka firma wykonuje stolarkę zewnętrzną dla firmy Fildrew z Brzeźnicy?? Poszukuję dobrego wykonawcy okien drewnianych i niedawno widziałem dom wykonany przez tą firmę i miał przepiękną zrobioną stolarkę. Jeżeli ktoś się orientuje dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian.piotrowski5 06.11.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Witam Mam trochę inne pytanie. Nie orientuje może ktoś jaka firma wykonuje stolarkę zewnętrzną dla firmy Fildrew z Brzeźnicy?? Poszukuję dobrego wykonawcy okien drewnianych i niedawno widziałem dom wykonany przez tą firmę i miał przepiękną zrobioną stolarkę. Jeżeli ktoś się orientuje dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Z tego co się orientuję okna wykonuje im Wacławik okna. Faktycznie stolarka jest ładna. Miałem okazję oglądać ich dom i cały jest na bardzo wysokim poziomie. W ich wypadku fajne zdjęcia na stronie nie kłamią Mnie nie stać na taki dom ale jak wygram w totka to wiem u kogo się stawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżepetto85 07.03.2015 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Witam,prawdopodobnie był już poruszany wątek firmy Paw Bud z Podsarnia, ale nie zaszkodzi zapytac raz jeszcze. Jeśli ktoś budował z tą firmą bardzo proszę o jakieś informacje. Byłbym także wdzięczny za przesłanie informacji dotyczącej Natur Eko Dom z Kosewa, koło Mrągowa. Za wszelkie informacje z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel.kozlowski 09.03.2015 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Generalnie, jak to przed wyborem firmy budowlanej czy remontowej – warto obejrzeć galerię zdjęć i postarać się o kontakt do osób, które były ich klientami. Wiem, że to trudna sprawa czasem jest, ale warto takie coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borge 11.03.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Witam, prawdopodobnie był już poruszany wątek firmy Paw Bud z Podsarnia, ale nie zaszkodzi zapytac raz jeszcze. Jeśli ktoś budował z tą firmą bardzo proszę o jakieś informacje polecam! : ) wyslalem PM, przepraszam ze tak dlugo trwalo ale bylem nieobecny na forum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmur7 19.03.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Bardzo blisko Łodzi, a konkretnie w Goszczanowie masz firmę Szewczyka. To firma ze sporym doświadczeniem. Przed budową swojego domu , zwiedziłem jego plac budowy. Choć ostatecznie zdecydowałem sie na Logsa, tutaj też miałem pozytywne wrażenia. Nie spotkałem się na forum z krytycznymi uwagami o firmie Szewczyka. Oczywiście trzeba sie wybrać osobiście , pogadać, obejrzeć, dotknąć, powąchać http://kanadyjskiedomy.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekokoneserzirbe 15.05.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Jestem też w posiadaniu info o solidnej firmie jeśli potrzeba proszę pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maty5ek 15.05.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 A jakąś firmę z Podkarpacia ktoś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz kwiecinski 04.06.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Witam poszukuje sprawdzonej firmy która wybuduje mi domek z płazów dom ma mieć powierzchnię do 100 m.Jeśli była by możliwość obejrzenie i porozmawiania to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts