Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Monika urządza mieszkanie

monikaa13

Recommended Posts

• Odpowiedzi 773
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

DLACZEGO MÓJ WĄTEK ZOSTAŁ PRZENIESIONY NA PROJEKTOWANIE -

ja tu w ogóle nie zaglądam i osób też mało tu siedzi. Co w moim wątku jest z projektowania??? Nic!!! Mieszkanie jest, wszystkie zjdęcia real, żadnych projektów. Uprzejmie proszę o powrót na Wnętrza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bo tu wątek upadnie na bank.

Kurcze przenieśli Cię-zupełnie niepotrzebnie. Tyle czasu widniałaś na wnętrzach, każdy się przyzwyczaił a teraz niektórzy mogą Cię wogóle nie znaleźć. Również jestem za przywróceniem na wątek o wnętrzach. Po co takie zmiany po tak długim czasie?

A zasłonki wg mnie u Ciebie powinny kontrastować z firankami. Ten jasny szary to będzie najlepszy wybór.

Ja myślałam o takich, tylko bez wiązania. Co myślicie o kolorze i upięciu? Nie widziałam ich na żywo ale na kompie wyglądają na ładne:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ritva-zasony-szt__0094492_PE232631_S4.JPG

pROSZĘ O GŁOSY ZA PRZYWRÓCENIEM WĄTKU!!!!

Aha i tak przy okazji, jest pełno takich wątków jak mój na Wnętrzach np. bluezee - sory bluezee ale akurat mi wpadłaś na myśl. Co nie znaczy, że wszystkie mają tu wylądować, bo z projektowaniem nie mają nic wspólnego. Ja wybieram zasłony, a nie projektuję łazienkę!!!

Edytowane przez monikaa13

hej,

przyglądam się Twoim poczynaniom urządzania własnego m i powiem, że całkiem nieźle Ci to idzie. Choć szczerze przyznam, że najlepszym pomieszczeniem jest na razie kuchnia (choć może to kwestia tego, że ona jest wykończona). Czytając od początku za żółtym raczej nie byłam, ale teraz stwierdzam, że jest fajny. A szczególnie w tych literkach! Super. I drzwi też fajowe, szczególnie jak masz maluszka w domu

Co do firan to mi się podobają te szare co pokazałaś. I nawet wiązania mi się widzą. Nie lubię takich zupełnie prostych. A i jak dla mnie to na pewno nie białe! potrzebujesz tam kontrastu

Skończona jest jeszcze łazienka i pokój córki :)

Ale masz rację najlepiej wypada kuchnia (łazienka też), bo jest skończona. Salon jest ciągle pusty i wygląda jak w remoncie. Dlatego tak mi zależy na dobrych poradach, bo ja sama nie mogę nic wymyślić. Zegar mówicie, że jest dobrym pomysłem, a więc chyba będzie ale jak uzbieramy kasę. Chciałabym już mieć te zasłony, bo bez nich tak pusto jest.

I chyba pójdzie imitacja betonu na ścianę ze schodami i tam ten zegar i może jakieś dwa kolorowe, duże obrazy. Tak sobie wymyśliłam. Nie wiem czy słusznie.

Barierka się powoli robi :) Na razie jest w fazie projektu. Powinna być w kwietniu, może maj. Będzie czarna, na trzech słupkach, pomiędzy nimi damy linki stalowe, minimum 3, a może więcej. Nie wiemy jeszcze co na górę tej barierki, chyba pójdzie poręcz drewniana, jakaś delikatna.

Cały czas do skończenia pozostaje przedpokój. Tam jest tylko ta komoda, a zdałoby się dać coś na ścianę na przeciw komody.

Ale się rozpisałam. Mąż na mnie krzyczy, że nic nie potrafię kupić i zrobić, a ja nie mam w ogóle daru do takich rzeczy. Podoba mi się wszystko, a jak mam coś wybrać to nie potrafię, bo się boję, że będzie niedobrze.

Ale dziś mąż zabiera się za krzesła i może w weekend już będą czarne, yupi!!!

Jako przerywnik pochwalę się stołkiem jaki kupiliśmy sobie do łazienki, bo dobijały nas już ciuchy leżące na podłodze. Poza tym czasem trzeba gdzieś usiąść w łazience i trzeba było na kibelku:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/LQutca1I8izbOo1DJB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/m95PFJe6DIslxEbNfB.jpg

Stołek mały, zwykły ale mam nadzieję spełni swoją rolę.

Problem - nie problem:

Pomalowaliśmy te krzesła: farba alkidowa (ftalowa) emalia Tikkurilla Everal półmat 30 i... schną już 3 dni, a miały 6 godzin. Nie wiem o co chodzi. Nie możemy malować drugiej warstwy, bo cały czas są klejące. Boję się, że tak zostanie. Jaka może być tego przyczyna. Krzesła zmatowione i oczyszczone, osuszone i tak stoją.

http://www.tikkurila.pl/farby_dekoracyjne/produkty/produkty_wewnetrzne/meble/everal_semi_matt_30.459.shtml

Żałuję, że nie wybraliśmy akrylowej ale tak nam się zdawało, że ta będzie lepsza, mocniejsza.

Data produkcji październik 2011 więc chyba nie taka stara, kupowana w Leroy. Chyba nie ma czego reklamować. Zdzierać nie będziemy, będziemy czekać do jutra - to już 4 dni!!! Krzesło się klei ale w porównaniu do wczoraj mniej więc mąż powiedział, że nie będzie malował drugi raz póki porządnie nie wyschnie więc dalej czekamy.

Może to wina podłoża. Te krzesła są bardzo, bardzo stare. Zmatowione ale może jednak coś z nimi nie tak?

Jak chcieliśmy sami obić to nie szło, bo żadne zszywki i nawet gwoździe w nie nie wchodziły. W końcu musieliśmy oddać do tapicera.

Ja najbardziej boję się, żeby one takie trochę lepkie nie zostały ale mąż twierdzi, że po drugim razie powinno być lepiej, hmmm. A jak nie będzie to może jakiś lakier na to? A może to przez to, że to mat? Kurcze sama nie wiem, chyba nigdy nie malowałam mebli.