Szolga 28.02.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja jestem za wersją nr 1. Kuchnia ma swój ład i porządek i taki powinien być też układ płytek. Przyznam, że też mam problem co dać na ścianę nad blatem... Mam nadzieję, że Monikaa13 nie będzie miała mi za złe, jak zapytam o swoją kuchnię... Wszakże temat idealnie pasuje Wizualnie moja kuchnia będzie bardzo podobna do tej na zdjęciu. Fronty szafek dąb szary, blat kamień szary w ciapki, górne szafki jasny szary na wysoki połysk. I teraz mam dylemat co dać nad blatem. Myślałam o płytakch Paradyż mistral grafit lub Nowa Gala concept. Bardziej skłaniam się ku mistralowi, ale czy będzie pasował? Na podłodze leży już gres szary milo. Poradźcie coś... http://img42.imageshack.us/img42/1751/moderninteriorkitchen.jpg http://img576.imageshack.us/img576/6248/b45a3451dbb5952643217ce.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_gda 28.02.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 A ja mam pytanie odnośnie faktury tej farby kredowej. Zostawia gładką powierzchnię czy chropowatą bardziej? Szkolne tablice pamiętam były gładkie, natomiast oglądałam taką domową mniejszą tablicę kredową gdzieś w markecie i ona miała powierchnię bardziej chropowatą. Więc zastanawiam się czy ją kupić czy lepiej farbę i samemu obmalować coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamillaDeMon 28.02.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Monika, wiesz, ja może i wybrałabym jedynkę, ale jak mąż stwierdził, że dwójka fajniejsza to pewnie było by po jego myśli. W końcu to glazurnik i zna się na trendach, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 28.02.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Moniko ! Podobają mi się (nawet bardzo ) Twoje pomazane drzwi.Super pomysł-praktycznie i niebanalnie. Apropo płytek-jestem za wersją nr.2.Kuchnia jest nowoczesna-pasuje więc nowoczesne ułożenie kafli. ułożenie na cegiełkę pasuje do tradycyjnych kuchni. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.02.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 A ja mam pytanie odnośnie faktury tej farby kredowej. Zostawia gładką powierzchnię czy chropowatą bardziej? Szkolne tablice pamiętam były gładkie, natomiast oglądałam taką domową mniejszą tablicę kredową gdzieś w markecie i ona miała powierchnię bardziej chropowatą. Więc zastanawiam się czy ją kupić czy lepiej farbę i samemu obmalować coś. Faktura jest taka sama jak farby na ścianie. Ta farba tablicowa to normalna akrylowa, wodorozcienczalna. Taka sama jak farby na ścianę, tylko trochę gęstsza. Faktura jest identyczna jak na ścianie pomalowanej zwykłą farbą czyli gładkie ale są takie malutkie kropeczki od wałka. Farba nie tworzy gładkiej powierzchni np. gładkiej jak szyba ale ogólnie jest gładka. Nie wiem dokładnie o jaką ci gładkość chodzi. Faktura będzie też taka jak podłoże. Moje drzwi nie są idealnie gładkie jak szkło i dlatego też nie mają takiej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola_gda 28.02.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Nie wiem dokładnie o jaką ci gładkość chodzi. Dzięki za odpowiedź To co opisałaś wystarczy dla zobrazowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.02.2011 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Dzięki za odpowiedź To co opisałaś wystarczy dla zobrazowania. Cieszę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szolga 01.03.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Hmm... A co byście powiedziały na Piumette grys Paradyża? Będzie pasować? http://img827.imageshack.us/img827/2161/piumetta.th.jpg http://img37.imageshack.us/img37/284/2150722.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 01.03.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 6 piekarników czy tez kuchenek mikro? to juz chyba przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 01.03.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 jeśli lubisz dosyć monochromatyczne ciemne kuchnie - tak!co więcej - o ile mi wiadomo piumette odbija światło jak lusterko. jako właścicielka czarnej szyby, gorąco polecam taki efekt - wprowadza "przestrzeń" i bardzo doświetla wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 01.03.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Wersja 1! Ślicznie by to wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 02.03.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Widzę ze juz wersja wybrana. Weszłam za późno, ja bym w ogóle sie wyłamała i dałabym delikatny beżyk, zwłaszcza ze żaluzja drewniana. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia po zamontowaniu bo tez koleznaka wykancza podobna kuchnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 02.03.2011 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Widzę ze juz wersja wybrana. Weszłam za późno, ja bym w ogóle sie wyłamała i dałabym delikatny beżyk, zwłaszcza ze żaluzja drewniana. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia po zamontowaniu bo tez koleznaka wykancza podobna kuchnie:) Nie masz coś żałować Beż nie przeszdłby pod żadną postacią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 02.03.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Beż? Do tej szaro-białej kuchni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 05.03.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Jeśli jeszcze można głosować za wersją ułożenia płytek to ZDECYDOWANIE 2! (albo coś podobnego byleby było jakoś pomieszane) Tak nietypowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 07.03.2011 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Jeszcze można. Mąż właśnie skuł ścianę i już lada chwila będzie kładł Jeszcze nie wiemy jaki uład ale po Waszych wypowiedziach skłaniamy się ku 2. Nie wiemy jeszcze jak je ułożyć, bo propozycja dwójkowa ta na forum to tylko przykład. Jaki układ ułożymy na ścianie - nie wiem. Problem staje się fuga. Jaka? Żółta w kolorze kafli czy grafitowa (antracytowa) jak ściana? Fugi i tak będziemy kłaśc po pomalowaniu ściany, żeby zobaczyć jaka będzie lepiej pasować ale może już ktoś ma jakąś wizję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zamarmurowana 07.03.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Ja bym chyba jednak zrobiła ciemniejsze fugi, w kolorze ściany, żeby sie za bardzo nie zażółciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnjjaAnjja 24.03.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Mozaika już pewnie przyklejona. Podobała mi się wersja z żółtymi płytkami. Sama mam mozaikę żółta w kuchni tylko taki zgaszony żółty już od 9 lat i jestem bardzo zadowolona do niej grafitowe fugi, a reszta dookoła blatu wykończona korkiem. Tak mnie teraz naszło że można było też dać nad kuchenkę blachę malowaną proszkowo. Koszt blachy niewielki, paleta kolorów ogromna i koszt nie wysoki do tego bardzo szybki montaż (wystarczy mocny klej w tubie).O zdjęcia finalnego efektu można prosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Craft 24.03.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 O zdjęcia finalnego efektu można prosić? Dołączam się do prośby o zdjęcia z realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 24.03.2011 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dołączam się do prośby o zdjęcia z realizacji A skąd niby mam je wziąć Kafle położone w 3 rzędach, czwarty już się robi tydzień ale czasu brak. Fugować będziemy dopiero po pomalowaniu ściany, żeby zoabzcyć co bardziej pasuje...jak na razie skłaniamy się jednak ku żółtej fudze, takiej jak kafle. Na pewno pokażę zdjęcia jak mąż dokończy ten jeden pas. A może przy okazji mi coś poradzicie. Pytałam na Ogólnym ale jakoś mało odpowiedzi. Problem: Kafle mamy wpuszczone w tynk. Tynk jest wykuty i w środku są kafle, załóżmy że na równo ze ścianą ale między kaflami, a ścianą zrobiła się przerwa, szpara. Co tam dać? Czym to zaszpachlować, żeby było gładko, równo i nie pękało? Jakiś gips, cekol, gładź, fuga??? Coś elastycznego? Plissss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts